Hluk pri jazde

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

IgorR
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Decembra 2006, 22:10

Príspevok od používateľa IgorR » Piatok, 5. Januára 2007, 13:53

cahir napísal:igor: nic ine ti neostava. a vsetko podla mna zalezi od individualneho pristupu, kto to dostane do ruky.
Ved prave, toho sa bojim kto to dostane pod ruku. Bol som uz v Hornej Strede, urobili sme skusobnu jazdu ale samozrejme, kedze bolo este studene auto a zacne to hucat len po zahriati, tak mechanik nic nepocul a rychle ma "potesil" ze vsetko je OK. V TT to mechanik uz registroval, ale na tu HS su lepsie preferencie.
Toyota Corolla E12 D4D

IgorR
nula

Hucalo zimne obutie

Príspevok od používateľa IgorR » Streda, 10. Januára 2007, 18:59

Tak som si dnes zobral volno, rano najprv pobehal s autom po meste a ked to uz hucalo aby to aj hluchy pocul, zasiel som do servisu v Hornej Strede, prijmaci technik si ochotne vypocul moj problem a urobili sme skusobnu jazdu. Na moju "radost" chyba sa hned prejavila a tak auto zobral mechanik do dielne na prehliadku. Po pol hodinke vysiel technik s tym, ze zatial nic nenasli, pytal sa ci auto nebolo havarovane a navrhol, aby som skusil prezut na letne obutie, aby vylucili prvu pricinu. Neveril som tejto moznosti, lebo uz sme tuto moznost konzultovali v matadorke v PN, a take hucanie vraj pneumatiky robit nemohli, pretoze to huci len pri zabere, nie pri volnobehu. Takze som zasiel do Matadorky, prehodil letne, nalozil zimne do kufra a naspet do HS do servisu. A potom to prislo. Uplne ticho pri jazde, ziadne hucanie, len vrcanie maleho diesla. Takze ziadne lozisko spojky alebo prevodovky, ale Matador MP59 Nordica. Takze reklamujem pneumatiky, v PN v Matadorke su tak ochotni, ze zoberu tieto gumy odo mna a ja si doplatim za nieco spolahlivejsie a dufam ze hlavne tichsie. Som ale nakoniec rad, ze nemusim dat robit zasah do vozidla, vymenit pneu je predsa len jednoduchsie. Dakujem vsetkym za rady, dufam ze moja skusenost pomoze aj inym majitelom vozidiel zn. Toyota.
Toyota Corolla E12 D4D

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 10. Januára 2007, 20:20

no vidis, a ty si sa bal ze to bude toyotou. Este stastie ze sme to vsetci brali s rezervou len sa bojim ze ked sem zabludil nejaky koncerňák hned to utekal rozsirit dakam na TKS alebo kde :D ze "hen tie crepy sikme su vadne od vyroby"

btw aj ja mam matador Nordica, ale este tlstejsi dezen nez na "bezne auta", kedze tie moje su pre SUV 215 70 R16, podla jedneho servisu na "traktor". Su hlucnejsie nez letne pneu ale pri tom hlllllbokom dezene niet divu a hluk z pneu sa da lahko identifikovat.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Streda, 10. Januára 2007, 20:58

Ja mam tiez Matador MP59 Nordica :-( Aaaaaaaaaa, auto huci, ale to bude tym vyfukom ;-)
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Streda, 10. Januára 2007, 21:15

kua chlapi rozum do hrsti a matadory do smetí. auto potrebuje papučky, nie galoše :shock:
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

IgorR
nula

Príspevok od používateľa IgorR » Streda, 10. Januára 2007, 22:04

no ano, zimne pneu hucia viac, to mi bolo jasne, neni to moje prve auto. Ale tento zvuk je uplne specificky, jej to ako keby sa ozyvala iba jedna cast tych pneumatik, zvuk je prerusovany, len pri vyssej rychlosti, cca 40 km/h sa zlucuje do jednej toniny. Az ked sa stlaci spojka, tak to prestane a je pocut uz len klasicky hukot trenia gumy o asfalt. Preto som sa priklanal aj k inym moznostiam, ktore by sposobovali moj problem. Zrejme tieto gumy nejako "nechutia" mojej Corolle. Inac, pri dnesnej vonkajsej teplote uz to hucalo viac ako motor :roll: . Co odporucate obut namiesto tych Matadoriek?
Toyota Corolla E12 D4D

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Štvrtok, 11. Januára 2007, 08:41

IgorR napísal:no ano, zimne pneu hucia viac, to mi bolo jasne, neni to moje prve auto. Ale tento zvuk je uplne specificky, jej to ako keby sa ozyvala iba jedna cast tych pneumatik, zvuk je prerusovany, len pri vyssej rychlosti, cca 40 km/h sa zlucuje do jednej toniny. Az ked sa stlaci spojka, tak to prestane a je pocut uz len klasicky hukot trenia gumy o asfalt. Preto som sa priklanal aj k inym moznostiam, ktore by sposobovali moj problem. Zrejme tieto gumy nejako "nechutia" mojej Corolle. Inac, pri dnesnej vonkajsej teplote uz to hucalo viac ako motor :roll: . Co odporucate obut namiesto tych Matadoriek?
...ja som kupil Avon IceTouring ST. Uz mi skoro obuli Matadory a chlapik v servise ma v poslednej sekunde prevedcil na tieto... A zatial nelutujem, aj ked este som s nimi nebol v nijakom extreme (kedze tohtorocna zima vyzera ako vyzera...) Ale naozaj aj v horach kde bolo -6 stupnov a cesta uz trochu namrzala (zistil som to ked som vystupil :lol: ) drzali statocne, dokonca ABS zaplo len raz ked som ale naozaj razantnejsie dobrzdoval pred nejakou ostrou zakrutou...

...a co sa tyka hluku, nemam pocit ze by boli ovela hlucnejsie od letnych Continental, ktore som mal doteraz. Inak niekto tu uz chvalil tieto Avony, vraj su vynikajuce aj na snehu...

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Štvrtok, 11. Januára 2007, 12:05

ja mam Michelin Alpin 2 a som nadmieru spokojny... su jedny z najtichsich a ak sa nemylim, tak aj z najkvalitnejsich...
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

tomastrnava
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Štvrtok, 11. Januára 2007, 12:15

corolla E9 1991 hatchback
Obrázok

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Štvrtok, 11. Januára 2007, 17:08

hmm, tak ja nehovorim ze tie Avony su prevratne pneumatiky... Ja hlavne nie som odbornik na pneumatiky, ale v pneuservise ma presvedcili ze su urcite lepsie ako Matadory a v podstate za rovnaku cenu... tak sam uvidim casom co je na tom pravdy... :?:

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 11. Januára 2007, 22:32

IGOR - ved jasne, ty vies lepsie ako ti to jazdilo a vydavalo zvuky, my sme ti v korele nesedeli, verime ti.

ad. Matador Nordicca - mnou spomenuty model na SUV obstal v nezavislom a dost obsiahlom teste velmi dobre v tvrdej konkurencii, avsak nordica ma u tohoto modelu ine charakteristiky a cislo dezenu je ine, MP91. Tudíž je možné že tie mensie s inym dezenom blbnu...

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Piatok, 12. Januára 2007, 07:48

vonku 10°C od rána a vy sa bavíte o zimákoch :D
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Piatok, 12. Januára 2007, 10:20

neviem ci su to predsudky, ale stale mam na mysli, ze znacka AVON proste nepatri k motorizmu :) mozem to kupit aj cez nejaku avon-lady?

ehm, ospravedlnujem sa ;)
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 12. Januára 2007, 10:35

Avony su vraj velmi dobre pneu pre motorsport, a maju tam slusne zastupenie.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 12. Januára 2007, 11:50

hej hej :P ...aj ja som sa smial ked ma na ne presviedcal ten mechanik, ze ci je Avon-Gentleman :lol:

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných