Kvalitná hudba v Corolle
Moderátor: AndyGTP
Suhlasim s Tomasom, presne o to aj mne islo. Sam som zo zaciatku len chcel vymenit predne bedne za take, co by neboli rozpadnute, ale potom sa z toho akosi stalo hobby. Ja sam nie som hfista, skor nepocujem ako pocujem a moje ucho potesi zvuk z mobilu skoro presne rovnako ako sustava za vyse 2 miliony. Preto som vsetky upravy robil s kamaratom hifistom a ked mi on povedal, ze to dobre hra a pomer cena/vykon je tam vynikajuci, tak som sa potesil. A dokonca som pod jeho vedenim trochu viac zacal pocut.
Co sa toho subwoofru tyka, postavili sme ho podla knizky ako stavat subwoofre - teda chceli sme, lenze vyrobca woofra, co tam mam prehlasil, ze taky model nikdy nevyrobili, takze sa nam tazko zhanali parametre. Bassreflex sme tam nedali a objem je silne cez 30l. Uz sa presne nepamatam, ale je to cosi ako 75l. Hifista mi potom naladil hlasitost zosiku tak, aby to spolu s radiom hralo prijemne a otestovali sme vysledok testovacim audio CD. Woofer hra od 27Hz.
Chcem tym povedat, ze zostava, ktoru v aute mam presne splna vsetky mnou kladene poziadavky - bola dost lacna, hra tak, ze od drahsej ju moje ucho nerozlisi, vykon je taky, ze staci na rychly bolehlav a teda je viac nez dostacujuci. Sem tam si v aute dam muziku nahlas a som rad, ze to hra solidne. najradsej som vsak z toho, ze som si to cele vyrobil sam, presne podla chuti a moznosti a ze vysledok nezavrhol ani hifista so zostavou za 3 miliony, ktory vzdialenost cievok kompenzuje.
Co sa toho subwoofru tyka, postavili sme ho podla knizky ako stavat subwoofre - teda chceli sme, lenze vyrobca woofra, co tam mam prehlasil, ze taky model nikdy nevyrobili, takze sa nam tazko zhanali parametre. Bassreflex sme tam nedali a objem je silne cez 30l. Uz sa presne nepamatam, ale je to cosi ako 75l. Hifista mi potom naladil hlasitost zosiku tak, aby to spolu s radiom hralo prijemne a otestovali sme vysledok testovacim audio CD. Woofer hra od 27Hz.
Chcem tym povedat, ze zostava, ktoru v aute mam presne splna vsetky mnou kladene poziadavky - bola dost lacna, hra tak, ze od drahsej ju moje ucho nerozlisi, vykon je taky, ze staci na rychly bolehlav a teda je viac nez dostacujuci. Sem tam si v aute dam muziku nahlas a som rad, ze to hra solidne. najradsej som vsak z toho, ze som si to cele vyrobil sam, presne podla chuti a moznosti a ze vysledok nezavrhol ani hifista so zostavou za 3 miliony, ktory vzdialenost cievok kompenzuje.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
- Orech2
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 1. Januára 2006, 21:11
- Kontaktovať používateľa:
Pametám si ako to začalo u mna, už vo filcke som si vymenil predné repro za koaxialy od climaxu a do zadného plata som dal ovály. Na ravku som chcel len decentnú hudbu , len sa mi to vymklo z rúk.Chcel som len jeden zosik, predné kompá, sub a radio na MP3. Chvilku som aj takú hudbu mal,ale neohriala sa tam dlho. Teraz mam niečo takéto a je to krása , ked si možeš vychutnať na môj vkus dobrú hudbu v aute. Mam celkom kvalitnú hudbu aj doma a nikdy z nej nemám taký pocit ako v aute. Auto je velmi zly priestor na akustiku ,ale prečo si nespríjemniť chvíle strávené za volantom!
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=5 ... al=1299007
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=5 ... al=1006608
Heslo: tks
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=5 ... al=1299007
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=5 ... al=1006608
Heslo: tks
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
hifisti raďte, rádio mi hrá normálne a zrazu dva-tri krát pukne (intervaly medzi pukaniami sú rôzne a väčšinou pomedzi ne rádio hrá dalej) a rádio prestane hrať. vyppnem motor, naštartujem a ráadio o5 hrá. niekedy desať minút do dalšieho zapukania, niekedy dva dni.
myslím že to bude spoj, ale kerý? skúška ťahom dopadla dobre pre všetky dráty...
myslím že to bude spoj, ale kerý? skúška ťahom dopadla dobre pre všetky dráty...
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- wilson
- Toyota guru
vysielače sú ok, len okolo metra je to slabšie. expres zvykne mať slabší signál, ale fun nie. tak kde expres chrapčí, fun hrá ešte čisto, tak si skús dotalčiť anténu.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
wilson, to si ako myslel ? v okoli metra ? myslis v okoli predajne Metro na Solinkach ?
Ja tento fenomen pozorujem na celom uzemi zapadneho slovenska....
co ma najviac serie to je, ze funradio ma asi najslabsi signal v okoli TN , tam vzdy na chvilu preldzujem na Expres ( ale len na chvilu)
s tou antenou to skusim je pravda, ze ju davam dole ked idem do umyvacky, len sa mi zasa nezda, ze by som ju slabo dokrutil ...
vyskusam , oznamim ...
Ja tento fenomen pozorujem na celom uzemi zapadneho slovenska....
co ma najviac serie to je, ze funradio ma asi najslabsi signal v okoli TN , tam vzdy na chvilu preldzujem na Expres ( ale len na chvilu)
s tou antenou to skusim je pravda, ze ju davam dole ked idem do umyvacky, len sa mi zasa nezda, ze by som ju slabo dokrutil ...
vyskusam , oznamim ...
JAPAN CARS RULEZ!
COROLLA 1,4 D4-D WAGON E12T
- wilson
- Toyota guru
ja som skor myslel ten druhý koniec - koncovku čo ide do rádia. a áno, metro na solinkách, tam je nejaká mrtva zona či čo... ostatné potvrdiť neviem, poneváč ZA-BA, ZA-KE, ZA-PD (teda hlavné ťahy, nie hornodolnomarikovské končiny) hrá normálne, teda sem-tam si zaškvrčí, kým nájde novú frekvenciu, ale aj to len niekedy. väčšinou to stíha na pozadí čekovať.
skús SRO, ten má signál jak hovado všade, tak ak ti aj ten bude píliť uši, tak hladaj kde je problém.
skús SRO, ten má signál jak hovado všade, tak ak ti aj ten bude píliť uši, tak hladaj kde je problém.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- riso
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 24. Októbra 2006, 09:52
tak to je jednoznacne AF-ko. teda presnejsie RDS AF. proste najde silnejsi prijem inej frekvencie nez tej aktualnej a kedze napriklad 104.0 je BB a 94.3 je BA, tak je jasne, ze niekde pri Trnave je zvuk z BB oneskoreny...Thorius napísal:he ja tiez rpidam jednu srandu :
na mojom aute (E12T)) sa mi pri hrani funradia stava, ze mi zvuk ako keby preskakuje (ako ked mate poskriabane CD )neviem ci to robi AF -ko alebo je nieco v neporiadku s vysielacmi funka, ale robi mi to len s funkom ....
BTW. orech2...ty si blazon. tolko sa hrat s feldou..
ja mam inu otazku. co vplyva najviac na prijem signalu radia? original antenu som odtrhol prvy den, takze neviem, ako hra. kupil som si neoriginalnu, a chyta dost zle. co mam robit, aby som prijem vylepsil? autoradio je nejaky stary panasonic na CD a antena podobna tym zo Skodoviek...kratka. pripadne, co stoji nova antena do Corolly 97?
Toyota Corolla Compact E11 (1999), 1332 cm3, 63 kW, 3d
- wilson
- Toyota guru
ak sa ti chce s tým drbať, tak si kúp strešnú rovno so zosikom. neviem čo to stojí a kol litríka by som počítal. a signál velmo záleží od dlžky prútu a hlavne jeho vyhotovenia.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
heh, wilson dik za radu, ale este nemam 70, aby som pocuval take fajnove stanice 
s tym AF-kom to moze byt, no zatial som spozoroval, ze to robi len pri Fuin radiu, nerobi to ani pri ziadnom inom slov., rakuskom alebo talianskom radiu ....
nechce sa mi verit, za by top robila koncovka radia, ved je to nove, i ked vsetko je na tomto svete mozne ...
s tym AF-kom to moze byt, no zatial som spozoroval, ze to robi len pri Fuin radiu, nerobi to ani pri ziadnom inom slov., rakuskom alebo talianskom radiu ....
nechce sa mi verit, za by top robila koncovka radia, ved je to nove, i ked vsetko je na tomto svete mozne ...
JAPAN CARS RULEZ!
- riso
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 24. Októbra 2006, 09:52
nepocuvas ma...necitas...Thorius napísal:heh, wilson dik za radu, ale este nemam 70, aby som pocuval take fajnove stanice
do minuleho roka som pocuval len FUN (az potom som dostal konecne rozum a uz len radio_FM
ine radia maju plnu prdel frekvencii a vysielacov, ale slabsich, takze si radio celkom jednoducho vybera. Expres je na kazdom kroku ina frekvencia a tak je to urcite ina situacia. nemam s tym skusenosti. s FUN radiom a vstavanym prijimacom vo Fabii to robilo. A prijem stanic v nej bol vynikajuci...s Corollou sa neda porovnat. teda, s corollou s odtrhnutou antenou (nahradenou smejdom).
orech2: viem, ze tie druhe fotky su z RAVky, ale tie prve z feldy.
Toyota Corolla Compact E11 (1999), 1332 cm3, 63 kW, 3d
- wilson
- Toyota guru
ano v ZA sa dá chytiť fun na dvoch freq, takže máš dobrý príjem aj dobrú anténu. stačí len zmeniť oblúbenú stanicu na niečo normálne
. to sro som myslel len ako test, ale zákruta je zákruta 
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných