Kvalitná hudba v Corolle

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Štvrtok, 16. Novembra 2006, 11:32

to mi pripomina tu predvadzacku Sony (tusim seat alhambra ci vw), chvalili sa ze to tam stoji 1/2 mega a chalani audofili co tam boli so mnou sa len rehotali ze to hra ako amatersky zbastlene audio z mileticky... takze nie je vsetko zlato co sa... one... sak viete
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 16. Novembra 2006, 12:37

tomastrnava napísal:ja by som potreboval dať repro do predných dverí len tam nie je žiadne miesto. rezať obklady moc nechcem lebo sa bojím keby že to nevíde čo potom. vpredu mám len nejaké 20W origoš repro pod paluboukou. neviete poradiť čo s tým?
tomas, ja som dal do mojej corollky 13cm sencory na miesto povodnych Kenwoodov. Stacia - ked zohladnim ostatne repro, ale 16cm by tam svedcali viac. Ja som si podomacky na tie 13-ky vyrobil uchyt, kedze seriovo tam boli zavesene v lufte a nemali ziadny protitlak a hrali ceeelkom naprd. Reprak som osadil do tesnena a tak som ho vlazil do normalnej podlahovej parkety. Tu som obrezal, aby dobre sedela do dveri aj s presahmi a po celkom obvode som ju oblepil tesnenim stylu molitan (len pevnejsie) roznej hrubky tak, aby po prisrobovani parketa dotlacila tesnenie k dveram a vytvorila ozvucnicu a aj protitlak. Vysledok je super

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 16. Novembra 2006, 12:47

fajry napísal:
Ja som tiez zastancom lacnejsej muziky, no dobre urobenej! Sencor je celkom fajn znacka. Poznam niekolko aut, ktore su ozvucene touto znackou a hra to dobre!

Btw: o tom mini PC napis viac info. Velmi ma to zaujima!
takze, to mini pc je momentalne vo faze vyvoja. Vyvija ho firma, v ktorej robim, tu v BA. ja budem prvy, kto ho bude mat v aute - zatial na ucely vyvoja pre firmu, potom uz len na zabavu. Su uz tri prototypy, HW je uzavrety, uz sa len dosoftieva PC. V rychlosti ide asi o to, ze to PC ma rozmery penazenky a vykon najsilnejsich PDA sucasnosti - dost na to, aby tam clovek mal mp3ky, filmy, jednoduche hry a podobne. Vo vysledku to bude mat jednotne menu a bude to nabite kopou funkcii (spomeniem zopar hlavnych) - vytvaranie knihy jazd, navigacia, hudba, filmy, internet browser + mail klient, komplet mobilny telefon, cuvacia kamera, kancelaria (word, excel...) a mnoho dalsich... pre trochu podrobnejsie info:

http://www.andis.sk/produkty/slovak/am04deluxe.htm

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Štvrtok, 16. Novembra 2006, 20:27

dnes mi dorobili 2,5cm podložky z MDF - 700,- !!! to stálo, tak som zvedavý, či to bude počuť, bo ak nie :twisted: dozadu pod okno to pojde, na dvere je to už moooc velké

(doteraz smútim za sériovými repro, čo boli v E10 vo dverách, ideálne dimenzované, dobre uchytené,vatesnené, nedrnčali....no nepodarilo sa mi ani zdaleka priblížiť k ich kvalite. že ja ... som rezal ten tapacír :cry: )
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

Bruni
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 17. Augusta 2004, 13:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bruni » Štvrtok, 16. Novembra 2006, 22:12

wilson...vies,vyvoj sa obcas nevyplaca... :D
ex NISSAN PRIMERA GT
ex TOYOTA COROLLA E10

wilson
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Piatok, 17. Novembra 2006, 00:56

ved práve, keby to aspon nebolo koli tým šitom xplodom :(
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Príspevok od používateľa Mexo » Piatok, 17. Novembra 2006, 09:58

Citam tu vselico a niekedy sa fakt nestacim divit. Od kial ste napriklad prisli na to, ze ked nedam do auta zosilovac tak mi to nebude hrat basy??? To znamena, ze basy sa nedaju kvalitne reprodukovat pokial nemam aspon 100W zosilovac? Chaaaaaa chaaaaaaa.
Osobne ma zaujima jedna vec. Naco je niekomu v aute viac ako 50W zosilovac? Ked si vezmem co za posluchovy priestor je auto (ziadna stereobaza, kopec odrazov a skresleni, kopec ruchov a nie malych) tak fakt nerozumiem ako moze dat niekto niekolko tisic no reprakov a zosilovacov v afte. Radsej by som si kupil za to nieco poriadne domov a nie si nicil sluch v aute prilis hlasnou muzikou a hlavne TU C TU C kde to ucho fakt dostava po papuli.
Ale proti chuti ziaden disput. Len tomu nerozumiem.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

tomastrnava
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Piatok, 17. Novembra 2006, 11:50

kuki napísal:tomas, ja som dal do mojej corollky 13cm sencory na miesto povodnych Kenwoodov.
to je ten rozdiel že ty na E10 máš v dverách repro a ja nie. takže lahko vymeníš a trošku prerobíš. ja si neviem rady
corolla E9 1991 hatchback
Obrázok

MIREKK
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 2. Apríla 2006, 11:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MIREKK » Piatok, 17. Novembra 2006, 13:25

Tomasi a uz si mal dole tapaciry lebo to je hruza tam kde sa bezne davaju repro je elektrika a motorceky na stahovanie okien takze to je dost tazko. A tiez plan zo 16 tam kde boli povodne 13 moc nevysiel lebo ked som to tam vlozil na kruha z dtd tak mi spadly plasty asi o cm dole a bola tam pekna spara takze to hned islo dole. No co uz v tych rokoch este japonci nevedely ze tam budeme chciet natrepat nejake repro.
http://www.4age.net
ex car:Toyota Corolla E9 Gti 3D Hatchback, engine:4AGE 20 valve

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 17. Novembra 2006, 14:03

Mexo napísal:Citam tu vselico a niekedy sa fakt nestacim divit. Od kial ste napriklad prisli na to, ze ked nedam do auta zosilovac tak mi to nebude hrat basy??? To znamena, ze basy sa nedaju kvalitne reprodukovat pokial nemam aspon 100W zosilovac? Chaaaaaa chaaaaaaa.
Osobne ma zaujima jedna vec. Naco je niekomu v aute viac ako 50W zosilovac? Ked si vezmem co za posluchovy priestor je auto (ziadna stereobaza, kopec odrazov a skresleni, kopec ruchov a nie malych) tak fakt nerozumiem ako moze dat niekto niekolko tisic no reprakov a zosilovacov v afte. Radsej by som si kupil za to nieco poriadne domov a nie si nicil sluch v aute prilis hlasnou muzikou a hlavne TU C TU C kde to ucho fakt dostava po papuli.
s tym to suhlasim aj ja!
do hudby v aute by som maximalne investoval do lepsich repro, pripadne este vyskace hore (u E12 sa to dava do stlpikov ako su spataky)
a ked dobra musika, tak doma. pekne dobre repro, stojanky, zosik cdplayer. .
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Piatok, 17. Novembra 2006, 17:20

Mexo napísal:Citam tu vselico a niekedy sa fakt nestacim divit. Od kial ste napriklad prisli na to, ze ked nedam do auta zosilovac tak mi to nebude hrat basy??? To znamena, ze basy sa nedaju kvalitne reprodukovat pokial nemam aspon 100W zosilovac? Chaaaaaa chaaaaaaa.
Samozrejme, ze aj bez zosiku si mozes dopriat basy, ale neviem si to celkom predstavit. Ak chces kvalitne pokryt cele pasmo, co clovek pocuje, potrebujes vyskove repro, stredove repro a aspon jeden basak a to mas min. 5 reprakov, newhovoriac o tom, ze ak nechces, aby vysky hrali len zpredu a basy zas zo zadu, tak potrebujes repraky danej kategorie vpredu aj vzadu. Ide teda minimalne o to, ze nemas na radiu 4x50W tolko kanalov, ked uz by aj vukon stacil. Co sa tej Wattaze zosiku tyka, kazdy hifista ti povie, ze je treba mat 1000W zosik a vyuzit povedzme 50W - kvoli harmonickemu skresleniu, ktore sa s odoberanym vykonom zvysuje, preto sa zosiky v hifi sustavach predimenzovavaju. Jasne - v aute, kde je kopa rusenia a odrazov a kdecoho to je diskutabilne. Ja tiez nechapem ludi, ktori maju 3x1000W v aute. Od istej hranice hlasitosti uz aj tak cloveka len boli hlava a ta hranica je dosiahnutelna aj s 50 Wattmi.

wilson
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Sobota, 18. Novembra 2006, 20:50

hlasitosť nie je o wattoch ale decibeloch. a kolko má čo w alebo db mi je lautr fuk ak to čisto hrá. a bohužial so zosikom je ten zvuk jednoducho lepší. keby mám lexus s bose 7.1 tak sa toho naozaj nechytám, ale takto v tej moje krabičke si radšej zahulákam s rádiom ako na okolitý svet (aj ked aj to sa už učím :) )

ps1. momentálne som bez zosiku
ps2. tuc`n tuc ee, dragonforce hej :twisted:
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Príspevok od používateľa Mexo » Nedeľa, 19. Novembra 2006, 00:48

kuki napísal:Samozrejme, ze aj bez zosiku si mozes dopriat basy, ale neviem si to celkom predstavit. Ak chces kvalitne pokryt cele pasmo, co clovek pocuje, potrebujes vyskove repro, stredove repro a aspon jeden basak a to mas min. 5 reprakov, newhovoriac o tom, ze ak nechces, aby vysky hrali len zpredu a basy zas zo zadu, tak potrebujes repraky danej kategorie vpredu aj vzadu. Ide teda minimalne o to, ze nemas na radiu 4x50W tolko kanalov, ked uz by aj vukon stacil. Co sa tej Wattaze zosiku tyka, kazdy hifista ti povie, ze je treba mat 1000W zosik a vyuzit povedzme 50W - kvoli harmonickemu skresleniu, ktore sa s odoberanym vykonom zvysuje, preto sa zosiky v hifi sustavach predimenzovavaju. Jasne - v aute, kde je kopa rusenia a odrazov a kdecoho to je diskutabilne. Ja tiez nechapem ludi, ktori maju 3x1000W v aute. Od istej hranice hlasitosti uz aj tak cloveka len boli hlava a ta hranica je dosiahnutelna aj s 50 Wattmi.

Hmmmm a ked mam doma dve trojpasmove bednicky a mam k tomu len stereo zosilovac, ako to, ze to hra??? Lebo je v tej bednicke pasivna vyhybka. Ano, ak som hifista tak si kazde pasmo napajam zvlast zosilovacom, ano je dost dovodov preco je to tak lepsie. Zaroven ked sa uz hrame na hifistov, kto z Vas kompenzuje na crossoveri vzajomne vzdialenosti cievok repdoruktorov delayom? :o) Nepoznam takeho "hifistu" co by mal vobec sajn o com to prave tocim, a to aj preto, ze to na tych svojich "hifi" crossoverikoch budu marne hladat :o)
Zaroven si ale stale kladiem otazku, naco mi je hifi v afte???
Len na to aby mi drncali vsetky plechy a SPZky???
Niesom odporcom hifi, ale si myslim, ze mat dobry zvuk v afte znamena, mat ho tolko dobry ake mam podmienky na pocuvanie. Naco mi je v aute 100W zosilovac, ked aj tak 90 percent (ak nie viac) casu pocuvam za jazdy a jednoducho niesom schopny si vychutnat ten super hif hiper mega ultra giga extra zvuk, ktory mam vo svojom auticku za 200 000. Iba ze by som tam mal minimalne 100W zosilovac a vypiekol ho na doraz. Potom prehlucim vsetky okolite ruchy, ale myslim, ze si to budem vychutnavat len kratku dobu. Kym neohluchnem.
A este jedna vec, vela ludi si mysli, ze mat v afte zvuk, ktory dobre basuje znamena mat dobry zvuk v aute. Ja nie. Dokonca vam prezradim, jedno tajomstvo. Ak mas v aute bednu o objeme 30 litrov, never tomu, ze ti zahra kvalitne bas nizsi ako 100 Hz. Na skutocne basy treba mat objem a veliky. Basreflexom len zvyraznujes jednu frekvenciu a tym salis ucho :o).
Zaoberam sa uz zopar rokov zvukom a ozvucovanim. Viem o com hovorim :o)
Ale kazdy ma svoj nazor a nikoho zan nebudem hanit ani ukrizovavat :o)
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 19. Novembra 2006, 10:23

mexo, zaoberas sa ozvucovanim parties? aj tvorbou hudby?

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

tomastrnava
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Nedeľa, 19. Novembra 2006, 10:43

nemyslím si že je potrebné dávať hudbu za 200 000 ako hovorí mexo ale prečo si nespraviť radosť nejakými lepšími repro. myslím že rozdiel človek určite pocíti aj keď to nebude nikdy ideálne. prečo sa s hudbou trošku nepohrať keď to človeka baví a má s toho dobrý pocit. čo by človek v zime robil keby sa nehral s takýmito volovinkami :P
corolla E9 1991 hatchback
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných