Ahoj. Vo firme mame niekolko Avensisov od rv. 2004. Vsetko su to vsak benzin 1.8 a 2.0. Mame sedan aj combi.
Co sa tyka pohodlia cestovania, priestoru pre cestujucich a vsetkych vymozenosti nie je co kritizovat. Vsetko sa mi zda pohodlne, presne na svojom mieste a bohovsky kvalitne urobene. Nic nehrka, nevrzga, nebucha.
Motor je super! Pri vyssich rychlostiach ho samozrejme pocut, ale ak sa clovek pohybuje po meste alebo v rychlostiach do 130km, tak je uplne tichy. Motor 1.8 ma priemernu kombinovanu spotrebu okolo 8litrov. 2.0 je na tom skoro rovnako (mozno o deci viac), ale citit o dost lepsiu dynamiku.
Za tie dva roky, co poznam tieto auta nemali ziadnu vacsiu poruchu - pravidelne servisne prehliadky a opravy po burackach. Inak nic - slapu ako hodinky. Samozrejme nepocitam vypalene ziarovky, vymena brzd a veci, ktore Toyota musela vymenit z vyrobnych dovodov.
Diesel nepoznam, tak ani neviem hodnotit. Mozem vsak povedat, ze tymto autickom krok vedla urcite neurobis. A ked mozem porovnat Hondu - Toyotu, tak Toyota je ovela viac konzervativnejsia, prepracovaniejsia, ale podla mna aj spolahlivejsia. Honda ma sportovejsi nadych, motor je ako pila - slape a slape. No viac sa kazi (nasa dcerska firma kupuje pre zmenu iba Hondy) - mali uz niekolko problemov ;-(
To je asi tak vsetko zatial