pozdrav z UK

Fórum o všetkom a o ničom
Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

pozdrav z UK

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:02

Caute chalani. Tak vas srdecne zdravim z Manchestru. Nevim kde zacat, tak snad cestou. Stvrtok som dal 1500km z BA do Calais, France. Bol to trochu extrem, ale pocasie nam rpialo, bolo prijemne chladno, takze bez klimy sa dalo...Isli sme cez A, D /najdlhsi usek/, NL, B a sever F. Kebyze noc pred tym mozem spat, vse by bolo ok, ale v preludnenom NL a B kde maju max.limit 120 a v hnusnom Bruseli s totalnymi zapchami sme sa tak zdrzali, ze som mal uz dusevne zachvaty...Tych 1500km sa da, ale treba byt vyspany a pripraveny na neuveritelne tupych kamionistov, ktori sa vam budu bez mihnutia oka a naschval vrhat v 160km/h do cesty a 90kou predbiehat kamion co ide 89km/h. Trajekt na druhy den bol ok, ale zas som nemohol spat v hoteli. Cize si predstavte dve prebdene noci, unavu a potom neuveritelne preplnene anglicke trojprudove dialnice s maximalkou iba 112km/h! To bola najhorsia cast cesty, takmer sa stala troska dusevna zo mna :) tri suvisle prudy aut iduce 100 az 110, velke zapchy na sto honov od Londyna a k tomu neuveritelne prespekulovany system spehovacich rychlostnych kamier na ceste. Respect...

ale dorazili sme po najdlhsich 500km ake sa daju predstavit z Doveru do Manchestru. Zatim sa tu mame fajn, trochu vyletujeme, hladame, resp. vybavujeme nejaky podradny /ale predsa/ job na letisku, pocasie je chladne ale da sa zvyknut, cca 20 stupnov. Trochu vam zavidim to teplo doma... Planujem Scotland, Wales ale aj Dublin, tak drzte palce. Ubytko mame par dni provizorne lebo nastala taka necakana vec, ale snad zajtra uz pojdeme do normalneho domu a nie teraz v tomto pajzli s tromi indami..... Btw, soferovanie na lavo je spociatku obtiazne. Dialnica je v pohode, clovek si zvyjne, ale kruhove objazdy a krizovatky treba tak 1 den riesit a potom to ide. Dnes us som jazdil po celom Manchestri jak doma kua :))) inac sa tu citim jak v Toyo raji malom, nie je to tu ako u nas....ze kam kuknete stale fobia a ochcavka. Strasne PESTRY vozovy park, co sa mi paci. Je tu veeeeela E11, takze sa tesiiiiiiim, ale nechybaju ani E10, E12, vela Camry, Carin, Avensisov...Vsade sa ma Toyo :) a aj na celicarov myslim, je tu hodne 6g, 7g a veeeeela MR2ek!!! mnam mnam. Inac manchester je spinave ruralne mesto, ohyzdne miestami, ale je to dobry start na vylety.

no a aby to nevyzeralo ze vse je ruzove, mam na vas jednu otazku. Bol som pred odchodom na geometrii, tam mi seridil kolesa, lebo boli hooooodne rozchadzave, az tak, ze jedno mam zvnutra trochu viac zjazdene. Ale napravili sme to a blablabla, auto malo byt tip top. V nemecku som ale zavetril ze kua volant mi furt nejak vibruje. Po 1000km vam taka kokotina zacne zmakcovat mozog a zacnete patrat. Skrutky nic. Vlasto ich tak dotiahol, ze kolesa dam dole len s karbobruskou....alebo nikdy. Geometria je myslim ok, na ruky som mu kukal nonstop, secko dotiahol... A potom som zistil ye najhumusnejsie vibruje volant pri 120km/h, pri 160 je to malo citelne, lebo frekvencia sa zvysuje, pri 110 je to citit tiez. Potom som v ENG dosiel na to, ze kurva, ono to hodne citit pri BRZDENI! a tak som dosiel na to, ze nieco nieje v poriadku s kotucmi alebo dostickami alebo oboje. PLEASE chalani poradte mi, co by to mohlo byt, lebo fakt neviem. Akoze auto ide v pohode,secko ok, ale toto ma sere a rad bych vedel co tomu je. Skuste identifikovat podla popisu, snad som to opisal dost podrobne. Proste tie vibracie su neprijemne na dlhej ceste, velmi neprijemne. Dikes. Drzim palce na zraze, budem na vas myslet. Caute, vas anduliak, halivud.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Utorok, 27. Júna 2006, 12:11

pekne literarne dielko :)
k tomu tvojmu vibrovaniu (nevrav ze to nemas rad :D), nemenil si nahodou brzdove oblozenie?
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:14

romanko mam to rad, ale desat hodin v kuse ani tvoj lulino nezvladne. inac nemenil som oblozenie....este ne, len kvapalinu

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Utorok, 27. Júna 2006, 12:15

:) ty cestovatel trochu ti závidím ,nezabudni priniesť z G6 prevodovku :D inak brzdy ti brzdia ok? lebo som očul že take problemi možu nastať práve s platničkami a ten mechanik nebol asi celkom normálny keď ti tak dotiahol kolesá....
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Utorok, 27. Júna 2006, 12:17

mne toto robili platnicky, ze sa mi nalepil shit z nich na kotuc a ten potom vibroval, ale to boli novo davane.

johnc> ten mechanik je normalny, ale andy ma silu asi ako osem rocne dievcatko, preto ho mame vsetci aj radi :D
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:20

vy cikulky :) mozno to dam dole sam :)))) ozvem sa

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 27. Júna 2006, 12:24

nazdar Andy!!! Super, ze si uz v UK a vsetko prebehlo bez problemov. Moja polovicka nakoniec asi pojde tiez do UK, ale zatial este nema nic iste - takze to mozno nakoniec skonci, ze budem zhanat info aj od kamosov, co su tam - ako si Ty ;-) Je tam sanca najst ubytko a dobry job? Co Ty na to?

Inak k tomu vybrovaniu (tak ako napisal wakkee - nevrav, ze to nemas rad). Mozu to sposobovat aj pneumatiky - ak vravis, ze ich mas trochu zjazdene a oni Ti nastavili spravne geometriu, tak pneu sa musi teraz trochu inak zjazdit. Ja som taketo vybracie pocitoval na Corolle a po vymene pneu to prestalo.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:26

johnny: no zatial brzdy brzdia...ono, kukal som platnicky a maju na moj vkus v podstate este dost hrubky. Ako, rad by som ich vymenil, ale zas pred odchodom som nepostihal rozobrat auto do suciastky, hodit do dunaja, vylovit, osusit a zlozit. Cize som rad ze mam dobry olej, poctivo vymenenu brzdovu/spojkovu po 30 000km, geometriu a new tlmice. Ale dik za postrehy.

roman: inac fakt, schvalne ti necham zadne kolesa, mozes oskusat. po tych par tisic km je to pekne zapecene a ak si zas nechcem zlomit srob tak treba na to doooooost opatrne.

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:31

fajruch cau cikul :) no dik za rady, ono rozmyslal som nad kotucom, platnickami a aj pneumatikami. LEbo fakt ked sme to nastavovali, tak som videl ze prave predne bolo hodne vadne a sikme. Ozaj som sa nepochvalil, uz mam konecne aj volant narovno.... stacila na to geometria. Ne jak mi ten lofas vravel minule. Ale sak co, behom roka asi zmenil nazor.

co sa tyka jobu a ubytka...job je tazsi lebo je tu vela slovakov, poliakov ani nehovoriac. Chodi sem mnozstvo ludi co nevedia anglicky ani CEKNUT! fukem all...proste hruza. hruuza. Chodia sem a dumpinguju ceny prace. Kupodivu daktori pracuju ale je mnoho lludi co jednoducho 2tyzdne az dva mesiace hladaju robotu! takze je to risk. Ako, pomoct viem, ubytko-uz su kontakty ale robota nie. Problem je v manchestri taky ze bude to tu jedneho dna jak v londyne, totalny prebytok prac.sil.... a lieta sem aj sky europe z blavy tak to je aj vyhoda aj problem, lebo je tu vela krajanov, ktori su konkurenciou. ale kludne sa ozvite ked nahodou sem pojde. ozaj moje eng cislo je +4478046 49124

CelicaNR
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 3. Augusta 2004, 16:44
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CelicaNR » Utorok, 27. Júna 2006, 12:36

Cau Andy, drzime palce, nech mas hlavne stastie na cestach a s autom nech sa nic nestane.

UK si uzivaj, pokial nepracujes, lebo ked zacnes, asi budes mat toho vela.

To vibrovanie, mozu to byt gumy, ale i dosticky. Ak by to robilo iba pri brzdeni, tak su to kotuce alebo dosticky.. ale ked i za jazdy, tak to budu asi gumy, ono vyvazenie kolies a hlavne zjazdene.. mozu dost vibrovat.
Sweet and sexy..
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 12:49

dikes peto. no ja som najprv myslel ze je to iba za jazdy a iba pri urcitych rychlostiach, ale vidim ze nie. zze je to aj za jazdy, aj pri brzdeni a pri rychlostiach vyssich to vibrovanie stupa takze asi je to kolesom alebo co. uvidim, budem pozorovat dalej!

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 27. Júna 2006, 13:21

a inak, Ty si dosiel do UK pracovat alebo vysedavat za PC a pisat na forum? Hmm? Ty piculiak ;-)
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

ondrik
Toyota guru
Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57

Príspevok od používateľa ondrik » Utorok, 27. Júna 2006, 13:51

Cau anglán, to môžeš mať prebrzdené gumy. Na jednom mieste gumy, ktorým si spravil dlhý čierny pás na ceste pred barákom, ti to poskakuje... Ja som to mal na celice, keď som dorážal gumy...
A tiež zvlnené kotúče, a ešte ti aj šúchajú brzdy.
Proste, jebni to tam do tej rieky :wink:
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde :-)
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Utorok, 27. Júna 2006, 15:57

cikula tak si to prežil,daj potom nejake foto
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 27. Júna 2006, 19:51

jaaaaj fajruch:) no na nete moc teda nebudem som rad ze od stvrtka som dnes mohol dvakrat ist sem do kniznice a pisat vam.

ondrik: neboj yebnem to cez palubu ked sa budem vracat :)

aduliakovi pripajam nejake fotos

mesto Chester
Obrázok

velky anglicky pub a ja s kamosom pri futbale ENG-ECU
Obrázok

stadion man united
Obrázok

cesta trajektom, anglicke pobrezie
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných