Tak po dnesnej anabaze mi konecne zas trubi auto... A ide airbag... Ale hlavne funguje ovladanie radia na volante!

Takze co tomu bolo?
Nuz, je tomu uz skoro 3/4 roka, co sa mi pokazil slimak/kruzok pod volantom. Kracken vie, ten mi dokonca aj narovnaval volant po tom, co sme s kamosom pozerali, co tomu autu vlastne je, ze svieti kontrolka airbagu, a omylom sme vyosili volant. Moc dobre sa mi s tym veru nejazdilo...
Takze nastal lov po danej suciastke. Lenze ouha, v CR na vrakoviskach zjavne funguje kartel, a vsetci do jedneho si za to opytali 2000 Kc. Na to kamos povedal, ze sa museli posrat, a nech to za tie peniaze v ziadnom pripade nekupujem. Takze som hladanie docasne odlozil, az teraz po novom roku som sa konecne dokopal k tomu to doriesit. A nasli sme spravny "TAŚMA POD KIEROWNICE ZWIJAK TOYOTA COROLLA E12" u nasich polskych susedov na Allegre. Samozrejme nie za 2000, ale za 500 Kc. Takze sme to objednali, a cakali.
Slimak dosiel minuly tyzden, a dnes nastal den montaze. A samozrejme to nemohlo prebehnut bez problemov... Takze sme s kamosom zhodili airbag, volant, nainstalovali slimaka, dali napsat volant, a ked sme isli dat naspat airbag, zistili sme, ze konektor neni oranzovy (na rozdiel od cierneho na povodnom) len tak zo srandy, ale preto, ze tvar konektoru sa zmenil. Takze sme museli vsetko znova rozobrat, zhodit a vymenit konektory. To bol sice maly porod, ale nakoniec s pomocou ihly domacej sa podaril, a mohli sme ist zas mrznut do auta a pokracovat v montovani. Tento krat uz ale vsetko prebehlo ako malo, vsetko sme nainstalovali, a po prvom teste zaroven vsetko funguje. Zaroven sme si presli aj druhym porodom, a to vymenou ziarovky na mieste spolujazdca. Nikdy nepochopim, kto schvalil, ze henten pristup co tam existuje je ok, a moze to ist do vyroby...
Kazdopadne, po dlhej dobe mozem o aute zasa prehlasit, ze "Svetla sviti, klakson troubi, sterace stiraji".