Srandista - Corolla TS
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Re: Srandista - Corolla TS
Jasne, aj pred jazdou aj po jazde. Zostal na rovnakej hladine.
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- Srandista
- Toyota guru
Tak, tlaky zmerane, a zda sa, ze mame vitaza!
Uz pri vyberani sviecky na 3 valci sme mali opravnene obavy, a tie sa potvrdili pri merani tlakov, kedy bolo na 3. valci namerane 0 baru. A preco? Odpoved dava pohlad na sviecku, nieco take som v zivote nevidel... Nech sa paci:

Takze teraz akurat zostava otazka, co tento chybajuci kusok sposobil...
Ak k vyhnutiu sa tomuto problemu mala stacilo vymenit sviecky, tak som blbec, lebo uz som sa k tomu dlhsiu dobu chystal... Ale to uz je teraz samozrejme jedno, damage has been done... Jedine v co akurat dufam, ze nie je poskodeny samotny valec, menit motor sa mi fakt uplne nechce...
Kondolencie mozete zanechat pod tymto prispevkom...
Uz pri vyberani sviecky na 3 valci sme mali opravnene obavy, a tie sa potvrdili pri merani tlakov, kedy bolo na 3. valci namerane 0 baru. A preco? Odpoved dava pohlad na sviecku, nieco take som v zivote nevidel... Nech sa paci:

Takze teraz akurat zostava otazka, co tento chybajuci kusok sposobil...
Ak k vyhnutiu sa tomuto problemu mala stacilo vymenit sviecky, tak som blbec, lebo uz som sa k tomu dlhsiu dobu chystal... Ale to uz je teraz samozrejme jedno, damage has been done... Jedine v co akurat dufam, ze nie je poskodeny samotny valec, menit motor sa mi fakt uplne nechce...
Kondolencie mozete zanechat pod tymto prispevkom...

to nezpůsobily svíčky. Chudá směs. Máš s největší pravděpodobností diru v pístu. Ale ten hlubší zvuk by zas odpovídal výfuk ventilu.
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- Srandista
- Toyota guru
Uvidime, auto bude musiet pod skalpel, nic viac teraz nevymyslim... Aspon uz ale viem na com som... Hovorim si, aspon ze sa mi to nestalo napr. na dovolenke v Nemecku, to by som bol uplne v prdeli...

- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
prajem ti, aby bolo poskodenie co najmensie a corollka nech cim skor robi radost, o svieckach si vobec nevedel kedy boli menene?
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- Srandista
- Toyota guru
Boli menene 3 roky dozadu, byvalim majitelom...

nechci být pesimista,ale vidím to na výměnu motoru. A pokud s nim chceš jezdit jako doteď tak to na sérii dopadne úplně stejně.
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
zas je pravda, ze ta sviecka musi 3 roky a nejakych 45tis v tvojom pripade vydrzat v pohode, ak ti vsak motor pracoval spravne preco potom chuda zmes, vrodena chyba 2ZZGE?
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
a to lambda bola akoze slepa, ze to bezalo na chudobnu zmes? drzim palce, nech to je co najmensi problem... "sakra, ten malicky kusocek mohlo len vyfuknut cez vyfuk bez poskodenia"
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- JRD McLAREN
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45
pekna fotka ...
mam aj kameru, az by si chcel..
k tej chudobnej zmesy- ak ma poruchu jeden vstrekovac, tak ECU stym nic moc neurobi..
sonda sice spozoruje, ze to ide neako nachudobno, ecu sice prida palivo, ale stale len na tych 3och dobrych...
ak netesni niektory ventil, tak to pri kompresnom cykle kadesi vyfuci von, a chudobny sme zas.. stym tiez ecu nic nespravi
mam aj kameru, az by si chcel..
k tej chudobnej zmesy- ak ma poruchu jeden vstrekovac, tak ECU stym nic moc neurobi..
sonda sice spozoruje, ze to ide neako nachudobno, ecu sice prida palivo, ale stale len na tych 3och dobrych...
ak netesni niektory ventil, tak to pri kompresnom cykle kadesi vyfuci von, a chudobny sme zas.. stym tiez ecu nic nespravi
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz Standalone a PiggyBack jednotiek
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Fúha....no pekne. Súhlasím s Liborom, že sviečky samotné to spôsobiť nemohli. Na tlaky samotné tiež nemá vplyv sviečka, lebo tie by sa mali merať práve pri vyhodených sviečkach.
Možno amatérčina, ale ak je deravý piest, tak ak by si do valca nalial nejakú kontrastnú látku, mala by sa objaviť v oleji. Ak nie, tak by to mal byť výfukový ventil, ale tak či tak motor bude na repas, alebo výmenu a rozhodiť ho treba.
Nesmrdí olej benzínom viac, ako by mal?
Predtým si nepočul žiadne klepanie, detonácie, alebo niečo podobné???
Možno amatérčina, ale ak je deravý piest, tak ak by si do valca nalial nejakú kontrastnú látku, mala by sa objaviť v oleji. Ak nie, tak by to mal byť výfukový ventil, ale tak či tak motor bude na repas, alebo výmenu a rozhodiť ho treba.
Nesmrdí olej benzínom viac, ako by mal?
Predtým si nepočul žiadne klepanie, detonácie, alebo niečo podobné???
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
je to pořad dokola. Připadám si jak kolovratek. Materiál ze kterého je vyroben byl použit pouze na 3 typech motoru 2zz, honda nsx, 12válec mercedes brabus používaný v pagani zonda. Materiál je lehký, pevný, teplota tavení na rozdíl od normálních al slitin cca 550st je tenhle pres 600st. Nevýhoda je ze křehký. Odtud pojmenování glass engine. Stěny válcu nejsou tradičně nikasil ale metoda MMC. Zkráceně řečeno speciálním postupem se vytáhne na povrch křemík tudíž blok nelze brousit. Klika má ošetřen povrch laserem a povrch pod mikroskopem vypadá jak golfový míček. Opět nelze opravovat - pouze nová. Ojnice tvaru I kovane za studena. Hlava. Vačky s dvojitým profilem, změna časování,ventily z slitiny titanu a chrommolybden oceli. Špičkové naladění na výkon a ještě udržet přísné emisni normy . To vše sebou nese určitá rizika a selhání čehokoli neopravitelne poškozeni. Několikrát jsem psal hlídat egt a to na všech 4 válcích samostatně,hlídat afr,tlak,teplotu oleje...
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- JRD McLAREN
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45
sa do toho nejako moc vyznas .. nazda sa ti ..
jak som tak teraz prelozil nejake tie mudre fora, tak docela casto pisu, ze sa ludom podarilo motor pretocit..
teda pri podradeni bol chvilkovo overrun za redline..
mas redline na 8200 ci 8500 ..??
po tomto pretoceni niez stratiliu kompresi, lebo sa priklepli ventily..
co moze byt teda aj tvoj problem
v pripade ze sa ti neposkodil piest, tak by malo stacit vymenit ventily,
doporucuju pouzit "aftermarket oil pump gear"...
a tiez skontlolovat a/alebo vymenit ojnicne loziska - v pripade to bolo takto pretocene
jak som tak teraz prelozil nejake tie mudre fora, tak docela casto pisu, ze sa ludom podarilo motor pretocit..
teda pri podradeni bol chvilkovo overrun za redline..
mas redline na 8200 ci 8500 ..??
po tomto pretoceni niez stratiliu kompresi, lebo sa priklepli ventily..
co moze byt teda aj tvoj problem
v pripade ze sa ti neposkodil piest, tak by malo stacit vymenit ventily,
doporucuju pouzit "aftermarket oil pump gear"...
a tiez skontlolovat a/alebo vymenit ojnicne loziska - v pripade to bolo takto pretocene
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Proste je to skoda a ked je to oblubene vysnivane auto o to je to horsie.
Ale skuste si vsetci spomenut len na Srandistove trapenie s chladicom (neuzavrete), tak kto by mu asi tak vedel dat do kopy ten motor ,aby to bolo zas ok??? no NIKTO.
Uz ani nepametam(ak nejaky vobec bol) optimysticky prispevok formatu, prebrusili mi kluku, zrepasovali hlavu, vymenili tesnenie a auto ide zas ako nove a VYDRZALO mi to, taketo prispevky su???? mozno na žiga a 100,105,120 fore
Znie to kruto, ale cim skor zaradis Srandista auta do spotrebneho materialu, tym skor sa s tym zmieris.
Len nechcem aby ti niekto daval falosne nadeje (tak, ze staci vymenit to a to, dam ti to spravit tuto a bude to dobre) a ty si lial prachy do niecoho co nebude dobre.
A na tej sviecke kontakt neodpadol, ale ho pomaly odtavilo a tak isto vytavilo aj dieru do piestu.
PS: Uvedomte si krutu realitu okolo Japan motorov, ktore su dobre a pokazia sa.
Ale skuste si vsetci spomenut len na Srandistove trapenie s chladicom (neuzavrete), tak kto by mu asi tak vedel dat do kopy ten motor ,aby to bolo zas ok??? no NIKTO.
Uz ani nepametam(ak nejaky vobec bol) optimysticky prispevok formatu, prebrusili mi kluku, zrepasovali hlavu, vymenili tesnenie a auto ide zas ako nove a VYDRZALO mi to, taketo prispevky su???? mozno na žiga a 100,105,120 fore
Znie to kruto, ale cim skor zaradis Srandista auta do spotrebneho materialu, tym skor sa s tym zmieris.
Len nechcem aby ti niekto daval falosne nadeje (tak, ze staci vymenit to a to, dam ti to spravit tuto a bude to dobre) a ty si lial prachy do niecoho co nebude dobre.
A na tej sviecke kontakt neodpadol, ale ho pomaly odtavilo a tak isto vytavilo aj dieru do piestu.
PS: Uvedomte si krutu realitu okolo Japan motorov, ktore su dobre a pokazia sa.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
- Srandista
- Toyota guru
Redlinu mam na 8200, ale viem na 100%, ze som ho nepretocil, pretoze som siel po rovine, kde som zrychloval, a nepotreboval som podradovat...
Nuz, mna teraz najviac zaujima, kde skoncila ta spicka sviecky, ale to nezistim, pokial sa motor neotvori. No a to je zas otazka, kedy sa k tomu zakroku auto dostane. Pretoze to, ze bych to odniesol do tunajsieho autorizaku je tak utopisticka predstava, ze sa na nej v podstate mozem len pousimat, libor je bohuzial pre mna na druhom konci republiky, a tak to podla vsetkeho skonci u Kennyho, ktory je ale znamy chronickym nedostatkom casu... Dovtedy budu v podstate vsetky veci len dohadmi, naisto nebudeme vediet nic...
tofak: ako takto, nemam na rozdiel od mnohych zastrete oci, ze by japonci mali absolutnu spolahlivost, fakt nie... A tiez si velmi dobre uvedomujem, ze som si kupil specialny motor, tak opravy mozu byt drahsie, len som holt necakal/som zaskoceny, ze sa vdaka niecomu motor mozno az sam zabije... Pretoze nieco take, ako sa mi stalo som veru naozaj nikdy nevidel ani som o niecom takom nepocul... Ak to nahodou dopadne tak, ze budem musiet swapnut motor, tak sa na to vyseriem, slahnem ho do kasne a prva cesa bude za liborom, aby som spravil nejake preventivne opatrenia, bo stat sa mi nieco taketo druhy krat, tak tu auto asi poslem zo skaly...
Nuz, mna teraz najviac zaujima, kde skoncila ta spicka sviecky, ale to nezistim, pokial sa motor neotvori. No a to je zas otazka, kedy sa k tomu zakroku auto dostane. Pretoze to, ze bych to odniesol do tunajsieho autorizaku je tak utopisticka predstava, ze sa na nej v podstate mozem len pousimat, libor je bohuzial pre mna na druhom konci republiky, a tak to podla vsetkeho skonci u Kennyho, ktory je ale znamy chronickym nedostatkom casu... Dovtedy budu v podstate vsetky veci len dohadmi, naisto nebudeme vediet nic...
tofak: ako takto, nemam na rozdiel od mnohych zastrete oci, ze by japonci mali absolutnu spolahlivost, fakt nie... A tiez si velmi dobre uvedomujem, ze som si kupil specialny motor, tak opravy mozu byt drahsie, len som holt necakal/som zaskoceny, ze sa vdaka niecomu motor mozno az sam zabije... Pretoze nieco take, ako sa mi stalo som veru naozaj nikdy nevidel ani som o niecom takom nepocul... Ak to nahodou dopadne tak, ze budem musiet swapnut motor, tak sa na to vyseriem, slahnem ho do kasne a prva cesa bude za liborom, aby som spravil nejake preventivne opatrenia, bo stat sa mi nieco taketo druhy krat, tak tu auto asi poslem zo skaly...
Naposledy upravil/-a Srandista v Pondelok, 3. Februára 2014, 14:24, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných