Meranie sviečkových káblov

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Zmuro
panic
Dátum registrácie: Streda, 9. Marca 2005, 01:50
Kontaktovať používateľa:

Meranie sviečkových káblov

Príspevok od používateľa Zmuro » Pondelok, 28. Septembra 2009, 09:37

Borci neviete nahodou poradit ako si pomerat svieckove kable ci su v poriadku? Mam na emiske nadlimitne HC uhlovodiky a jedna z moznych pricin je sem tam slaba ci vynechana iskra v niektorom valci. Odkladam to sice uz dva roky, no zas ma pritlacila ta emisna, aby som to konecne vyriesil. Kable mam este povodne, maju 11 rokov, myslite ze by ich trebalo aj tak uz preventivne vymenit? Ako sa poznam, tak urcite by som siel len do toyotackych originalov, a tie stoja 80 €/sada, co nie je zrovna malo penazi. Spotrebu nemam spatnu, mimo mesta sa viem dostat aj na 6,2 l/100 km, a v meste je to v lete cosi okolo 7,5l/100 km. Ake hodnoty tam treba zmerat, a ake su potom tie referencne. Merak by som aj mal, od brata a celkom dobry, no moc sa v tom nevyznam, elektriku som nestudoval. Viem akurat co je to odpor, napatie a prud, ale tot vsjo. Vdaka za kazdu radu. A mimochodom-nenasiel by sa tu niekto z Kosic, alebo okolia, kto ma nove alebo 100% zdrave kable, ze by sme to na tu emisku prehodili, a vedel by som potom ze to je urcite v tych kabloch?
ex: Toyota Corolla E11 Liftback '98 1.4 63kw Linea Terra, Silver colour, spoiler edition, 141.000km
Honda Insight Elegance Hybrid; r.v. 2009; 1.3 IMA 65kW+10kW elektromotor; CVT prevodovka; Made in Japan
Don't tell me, that cars don't have a soul...

jurosik.km
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:09

Re: Meranie svieckovych kablov

Príspevok od používateľa jurosik.km » Pondelok, 28. Septembra 2009, 17:46

zmeras ich tak..ze jeden drat z multimetra das na jednu stranu kabla a druhy na druhu stranu.. odpor nastavis na multimetri na jednotku odporu ohmi..cize Ω . Odpor by mal byt medzi 5 - 30 ohmov..ale pocuj moze to byt aj vo svieckach popripade skrtiaca klapak..no skusat musis setko..a nemas desika vyfuk trochen trhnuty??..akmas E10 tak oni maju chorobu ako je za motorom lambda sonda..tak ten uchyt rad hrdzavie a potem to spati

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 28. Septembra 2009, 22:03

Pokiaľ ti motor nevynecháva, tak prečo riešiť problém s káblami a vynechávajúcou iskrou??? Hádam všetky jednaštvorky 4E-FE majú problém na emiske...teda aspoň ja aj kamaráti, ktorí lietajú na 4E-FE motoroch ho vždy mali....rieši sa to vytiahnutím jedného podtlaku zo sania, ale to zas treba vedieť, o ktorý ide a stretnúť na emiske človeka, ktorý to vytiahnutie hadičky toleruje...alebo proste ísť na istotu a trošku tomu pomôcť ;-)
Ešte niečo...nieje vysoká hladina HC skôr znakom umierajúceho katu???
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Utorok, 29. Septembra 2009, 00:01

ja ked som bol s pindom (motor 2E - katalizator) prvy krat na EK tak mi povedal ze neprejdem koly nepravidelnemu chodu motora, preto som to tak riesil a bol nestastny z motora, ale aj ked sa to vyriesilo a siel som na EK tak chod uz bol OK ale aj tak som nepresiel, koly vela kysliku alebo vzduchu povedal teraz si uz nepamatam :( (pytal sa ci nemam deravy vyfuk niekde, ale pokial viem tak nemam mam tam 3/4 rocny vyfuk od katu do konca a zbeznym pohladom pod autom som si nevsimol ze by niekade nieco, ale to treba zapchat vyfuk handrou a tak sledovat takze mozno aj niekade trochu pusta )...
takze tak no a potom mi chalani povedali o tej hadicke podtlaku, ale este som to neskusal tak neviem, ale v mudrej knizke je ukazana ktora hadicka sa ma upchat na EK.

skmaros
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 15. Apríla 2007, 19:56
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skmaros » Utorok, 29. Septembra 2009, 07:25

Mohol by niekto upresnit kde sa presne ta hadicka nachadza?
Vysoke HC mam aj ja.
Tento rok som bol na EK a aj pred 2 rokmi a tiez tomu musel mechanik pomoct/oklamat pristroje/ aby som presiel. :(
Toyota Corolla Verso 1.8 MMT r.v.2009 158000km

ex:Toyota Corolla 1.4 E11 r.v. 7/1999
346000km
Obrázok
Toyota Avensis 2.0 T25 108kW, r.v. 6/2004 250000km
Obrázok

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Utorok, 29. Septembra 2009, 23:28

skmaros napísal:Mohol by niekto upresnit kde sa presne ta hadicka nachadza?
Vysoke HC mam aj ja.
Tento rok som bol na EK a aj pred 2 rokmi a tiez tomu musel mechanik pomoct/oklamat pristroje/ aby som presiel. :(
Ja mam 2E motor s karburatorom takze to nebude ta ista hadicka :(

andy.gee
panic
Dátum registrácie: Streda, 29. Apríla 2009, 20:36

Príspevok od používateľa andy.gee » Štvrtok, 1. Októbra 2009, 14:44

zdravim,

ja som casto v KE a mam 4 kable, ktore by som ti pozicat mohol ale neviem ci budu lepsie ako tvoje, maju este viac rokov a jeden bol dokonca rozhryzeny nejakym zvieratkom a len nudzovo opraveny.

a asi by bola skoda skusat platit za EK ak by si chcel tie moje, lebo ti neviem povedat ci su 100% ok :?
Obrázok Toyota Corolla Combi 1.6 VVT-i 12/2005 + LPG (BRC)

herbobo
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 23. Októbra 2006, 20:37

Príspevok od používateľa herbobo » Štvrtok, 8. Októbra 2009, 15:58

Meral som kable a mali od 5,2 do 8,4 kiloohmov.Teda v poriadku! Ale japonecka nechcela ist.Po vymene kablov vsetko v poriadku.Kable som kupil teslacke za 37€.Su medene,odrusene,silikonove.....mali by vydrzat viacej ako uhlikove.Z nemenovaneho zdroja mi bolo povedane ,ze kable sa nedaju spolahlivo odmerat.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 8. Októbra 2009, 18:11

Pofotil som, zistím presnejšie a nahodím to sem, OK? Len trošku strpenia, lebo som nejak oné...indisponovaný :roll: :mrgreen:
skmaros napísal:Mohol by niekto upresnit kde sa presne ta hadicka nachadza?
Vysoke HC mam aj ja.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 27. Októbra 2009, 11:11

Mňo...takže tu máme tie hadičky....varianta je podobná u E10 aj E11 so 4E-FE...je to tá tenká hadička, ktorá ide povedľa hadice k posilňovaču riadenia. Treba ale rátať s tým, že po jej odpojení by sa mala zrovnať hladina kyslíku vo výfukových plynoch, ale to jej odpojenie dosť rozhádže voľnobeh, takže tak či tak je nutné, aby sa s tým ten technik pohral. Možno by stálo za to vyskúšať tú hadičku, alebo ten otvor na saní upchať....na karbecovej 4A-F sa upchávala práve hadička...teda podľa múdrej knižky...toť foto:
E10
Obrázok

E11
Obrázok

Jano
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Decembra 2006, 22:09

Príspevok od používateľa Jano » Streda, 16. Decembra 2009, 14:29

Zmuro napísal:Borci neviete nahodou poradit ako si pomerat svieckove kable ci su v poriadku? Mam na emiske nadlimitne HC uhlovodiky a jedna z moznych pricin je sem tam slaba ci vynechana iskra v niektorom valci. Odkladam to sice uz dva roky, no zas ma pritlacila ta emisna, aby som to konecne vyriesil. Kable mam este povodne, maju 11 rokov, myslite ze by ich trebalo aj tak uz preventivne vymenit? Ako sa poznam, tak urcite by som siel len do toyotackych originalov, a tie stoja 80 €/sada, co nie je zrovna malo penazi. Spotrebu nemam spatnu, mimo mesta sa viem dostat aj na 6,2 l/100 km, a v meste je to v lete cosi okolo 7,5l/100 km. Ake hodnoty tam treba zmerat, a ake su potom tie referencne. Merak by som aj mal, od brata a celkom dobry, no moc sa v tom nevyznam, elektriku som nestudoval. Viem akurat co je to odpor, napatie a prud, ale tot vsjo. Vdaka za kazdu radu. A mimochodom-nenasiel by sa tu niekto z Kosic, alebo okolia, kto ma nove alebo 100% zdrave kable, ze by sme to na tu emisku prehodili, a vedel by som potom ze to je urcite v tych kabloch?
Nastartuj auto potme, otvor kufor a ak nie je v poriadku izolacia kablov tak by si mal vidiet iskry tam kde je poskodena.
Tyota Yaris 2004 dream, 1.0 48 kW
Corolla 1.3XLi 16V EFI
4E-FE EE101 r.v.11/96
3-dverova
bez posilovaca

Pitkin
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 28. Februára 2008, 14:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pitkin » Pondelok, 4. Januára 2010, 14:57

Ahojte, rad by som vedel, ako Zmuro vysoke HC vyriesil. Ja som bol dnes pri zimnom stadione na EK, a nepresiel som tiez kvoli vysokemu HC. Pomoze odpojit hadicku, alebo hned vymenit aj sviecky? ...(nosim v aute barlu kvoli dopravakom, aby mi nedali pokutu, s tym, ze tazko chodim a teraz prave nahanam riesenie tohto problemu .... zatial ma nestopli.
Simca 1301
Škoda 120 L
Favorit Š 136 L
Toyota 1996 E10 sedan...už 250.000 km bez GO

jarson
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 12. Mája 2008, 17:09

Re: Meranie sviečkových káblov

Príspevok od používateľa jarson » Nedeľa, 5. Mája 2013, 15:26

nazdar, tak som si tiez odmeral kable. totozto tiez mam problem s HC uhlovodikmi na emisnej.
Poprosim teda o komentar od odborne zdatnejsich.
Namerane hodnoty od najdlhsieho( od strany z rozvodmi):
1. 8,0 K ohmov
2. 7,8 K ohmov
3. 16,4 K ohmov
4. 5,5 K ohmov

...trochu vycnieva ten treti, kazdopadne nikde som nenasiel ake hodnoty by mali byt vlastne spravne.
dakujem za komentare.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey Obrázok
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92Obrázok
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných