tycky stabilizatora + capy
Moderátor: AndyGTP
tycky stabilizatora + capy
Nazdar Toyotaci,
idem kupovat vsetky 4 stabilizacne tycky + capy spodne aj gulove nech uz je pokoj, a pri tom mnozustve znaciek bezny clovek nevie aby nestupil vedla. Prezrel som SK aj CZ forum plus kamarata google. Jedine dobre skusenosti maju vsetci s 555, tie su ale i dost drahe. Co poviete na Yamato, TRW, pripadne MOOG. O tychto 3 som sa docital aj dobre i zle. Diky za vase podelenie sa o skusenosti s tymito znackami, pripadne dalsie rady
idem kupovat vsetky 4 stabilizacne tycky + capy spodne aj gulove nech uz je pokoj, a pri tom mnozustve znaciek bezny clovek nevie aby nestupil vedla. Prezrel som SK aj CZ forum plus kamarata google. Jedine dobre skusenosti maju vsetci s 555, tie su ale i dost drahe. Co poviete na Yamato, TRW, pripadne MOOG. O tychto 3 som sa docital aj dobre i zle. Diky za vase podelenie sa o skusenosti s tymito znackami, pripadne dalsie rady
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
Re: tycky stabilizatora + capy
myslim ze u vsetkych bude platit aky kus trafis (kedze sa pravdepodobne vsetky vyrabaju v cine)
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
555 su super ale ako pises drahsie, yamatu su taka stredna cesta ceny a kvality. ja som ich mal rok a nieco na aute a ziadny problem. Ani sa nam zatial nik na ne nestazoval.
555 sankei su made in japan!
555 sankei su made in japan!
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ved tie 555 so msa docital ze sa tam montovali od vyroby. Ich cena je vsak vysoka. Este som zabudol na DELPHI, ta nie je zas taka draha a skusenosti uzivatelov podobne jak Yamato, co poviete
- grexos
- Toyota guru
V nipponcarse zvacas odporucame yamato / 555 sankei na zaklade vlastnych skusenosti a podla toho kto ma aky rozpocet.
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
ano to som si vsimol, v ponuke uz je naviac len delphi a jakoparts, vid link:
http://www.nipponcars.sk/category/34/ra ... ilentbloky
to yamato je made in japan, ci vyrobene v cine
http://www.nipponcars.sk/category/34/ra ... ilentbloky
to yamato je made in japan, ci vyrobene v cine
- grexos
- Toyota guru
neviem kde to oni robia. na krabici to nemaju napisane. bol som pozriet na tie co mam nachystane na GTI.
Na tvojom mieste by som ale skor riesil ze co je dostupne lebo na tvoje auto (treba preverit cez vindekoder ale)
vidim dostupne yamato, 555 a jc auto.
S yamatom mame dobre skusenosti, delphi davame malokedy zakanizkom. len ked nie su dostupne ine znacky. trw
Na tvojom mieste by som ale skor riesil ze co je dostupne lebo na tvoje auto (treba preverit cez vindekoder ale)
vidim dostupne yamato, 555 a jc auto.
S yamatom mame dobre skusenosti, delphi davame malokedy zakanizkom. len ked nie su dostupne ine znacky. trw
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Strasne okolo toho laborujes. Za prve: ziaden vyrobca, teda pardon - "vyrobca", nevyraba VSETKO. Kazdy jeden z nich sa na nieco specializuje, ale kedze kazdy jeden z nich ma pomerne silny brand, tak vela veci berie od svojich partnerov a prebaluje pod vlastnou znackou. Takze velmi vela z tych veci, co si menoval, sa ti moze stat, ze nie su ani vyrabane na linkach toho daneho vyrobcu.
Delphi, Moog, TRW a spol. budu vhodne najma pre vacsinu europskych aut, cize asi aj tvoje, ak mas europsku toyotu typu auris alebo nieco podobne. Ak ti je Sankei 555 drahy, tak potom neziadaj nekompromisnu a drahu kvalitu za lacny peniaz. Su to nezlucitelne poziadavky. Sam sa stavias do pozicie, ze chces nejaky kompromis. Tym padom uz uplne zbytocne spekulujes, orientuj sa pripadne podla ceny, alebo si vyber jednu znacku. Tym sa vsak vraciam k tomu, co som napisal vyssie, ani u jednej nenajdes konzistentne pozitivne referencie, vzdy sa najde niekto, kto s niektorym dielom nebol spokojny. Mozes si potom len vylucovacou metodou vybrat nieco, s cim sa vacsina stotoznila ako s dobrou alternativou. TRW aj Yamato su rozumna volba, su to europske brandy (vratane prebalenych veci) a vacsina veci ma dobru vydrz na aute.
Delphi, Moog, TRW a spol. budu vhodne najma pre vacsinu europskych aut, cize asi aj tvoje, ak mas europsku toyotu typu auris alebo nieco podobne. Ak ti je Sankei 555 drahy, tak potom neziadaj nekompromisnu a drahu kvalitu za lacny peniaz. Su to nezlucitelne poziadavky. Sam sa stavias do pozicie, ze chces nejaky kompromis. Tym padom uz uplne zbytocne spekulujes, orientuj sa pripadne podla ceny, alebo si vyber jednu znacku. Tym sa vsak vraciam k tomu, co som napisal vyssie, ani u jednej nenajdes konzistentne pozitivne referencie, vzdy sa najde niekto, kto s niektorym dielom nebol spokojny. Mozes si potom len vylucovacou metodou vybrat nieco, s cim sa vacsina stotoznila ako s dobrou alternativou. TRW aj Yamato su rozumna volba, su to europske brandy (vratane prebalenych veci) a vacsina veci ma dobru vydrz na aute.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
napr. Lemforder (patria pod koncern ZF) su tiez velmi kvalitne veci na BMW.
v salame za 50 centov z lidla maso nenajdete (maximalne tak kona), tak sa necudujte ze v autodieloch to plati rovnako.
v salame za 50 centov z lidla maso nenajdete (maximalne tak kona), tak sa necudujte ze v autodieloch to plati rovnako.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
Vyjadrit sa ti mozem k znacke yamato.... Vsetko plati ako napisal Andy... ja ti dam realny hmatatelny dokaz. Kupil som tycky stabilizatora prednej napravy yamato pred 1,5 rokom a 20 tisic km... Dnes su uplne ok a jazdim len po BA a slovensku, vyznavam sportovejsiu jazdu. Ak nepotrebujes konsolidovat (
) tak vezmi yamato, trw ci podobnu kvalitu a je to oky....
- AndyGTP
- Vševed
dik drgi, dobra pripomienka. Napr. BMW majitelia si pochvaluju nemecke Meyle z druhovyroby. Ale na nase auta z toho moc nezozenies. A takychto prikladov bude viac, ti vyrobcovia sa specializuju niekedy a generalizovat sa v dnesnom multi-kulti svete uz vobec neda.drgi napísal:napr. Lemforder (patria pod koncern ZF) su tiez velmi kvalitne veci na BMW.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
moja skusenost je takato- vymenil som vpredu za nipparts a nic to nevydrzalo ( pozri sem http://jarson1.rajce.idnes.cz/tycka_NIP ... re0002.jpg )
Potom so dal Yamato a mam svaty pokoj. A cesty su tu fakt strasne , teda dostava to zabrat.
Vzadu som menil preto, lebo jedna neprezila vymenu tlmicov (flexa). Boli tam takisto este original NOK.
Dali mi vtedy nemecke SWAG, neskor som zistil , ze v sacku boli tycky FEBI ( zrejme Swag je iba balic). Tieto vydrzali cca 2 roky - okolo 45tis.km a takisto kaput - zahrdzavene puzdra - zadrete a vymlete, pritom prechovky neposkodene. Najlepsie je , ze som to opravil tak, ze som dal naspät tu povodnu (!) NOK tycku. Stale totiz bola aj po X x 100 tis.km v 100% stave ako nova.
Menil som aj gulove capy a tycky riadenia - po tychto skusenostiach som automaticky zhanal Yamato, realne mi vsak dodali 2xtycky Yamato , 1x cap Yamato a 1xcap TRW ( Yamato nebol k dispozicii). Zatial to drzi ( menene ale iba pred rokom). TRW na pohlad vyzeralo ako slusna kvalita, tak uvidime . Toto je este skoro hodnotit.
Takze resume :
- Yamato ano
- plasove zapuzdrenie od akejkolvek znacky - v ziadnom pripade
- Febi - mne sa neosvedcilo
- Keby som vedel zohnat NOK , ihned beriem. Žial nikde som nenasiel.
Potom so dal Yamato a mam svaty pokoj. A cesty su tu fakt strasne , teda dostava to zabrat.
Vzadu som menil preto, lebo jedna neprezila vymenu tlmicov (flexa). Boli tam takisto este original NOK.
Dali mi vtedy nemecke SWAG, neskor som zistil , ze v sacku boli tycky FEBI ( zrejme Swag je iba balic). Tieto vydrzali cca 2 roky - okolo 45tis.km a takisto kaput - zahrdzavene puzdra - zadrete a vymlete, pritom prechovky neposkodene. Najlepsie je , ze som to opravil tak, ze som dal naspät tu povodnu (!) NOK tycku. Stale totiz bola aj po X x 100 tis.km v 100% stave ako nova.
Menil som aj gulove capy a tycky riadenia - po tychto skusenostiach som automaticky zhanal Yamato, realne mi vsak dodali 2xtycky Yamato , 1x cap Yamato a 1xcap TRW ( Yamato nebol k dispozicii). Zatial to drzi ( menene ale iba pred rokom). TRW na pohlad vyzeralo ako slusna kvalita, tak uvidime . Toto je este skoro hodnotit.
Takze resume :
- Yamato ano
- plasove zapuzdrenie od akejkolvek znacky - v ziadnom pripade
- Febi - mne sa neosvedcilo
- Keby som vedel zohnat NOK , ihned beriem. Žial nikde som nenasiel.
Naposledy upravil/-a jarson v Štvrtok, 14. Januára 2016, 21:13, upravené celkom 1 krát.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
- AndyGTP
- Vševed
este k tej NOK znacke pridam: original su mnohe gumene diely a tesnenia naozaj japonskej produkcie NOK (najma tesnenia motora, "seal") a to je tento vyrobca: http://www.nok.co.jp/e/
LENZE.. existuje aj lacnejsi, thajsky vyrobca, ktory robi najma silentbloky stabilizatorov a podobne a tych je hodne najma v polskej distribucii: http://www.nokindustry.com/ (Thai)
LENZE.. existuje aj lacnejsi, thajsky vyrobca, ktory robi najma silentbloky stabilizatorov a podobne a tych je hodne najma v polskej distribucii: http://www.nokindustry.com/ (Thai)
- Jimmi
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 21. Júna 2006, 16:27
Proč chceš měnit kulové čepy, když fungují....? Do toho bych nešťoural.
Tyčky stabilizátoru jsem kupoval od uživatele českého fóra s nickem Idaho. Byly Made in Japan, značku už si nevzpomenu, cena ca 300,- Kč za pár, tedy nějakých řádově deset euro.
Vyměňuje se to vcelku snadno, takže nelze nic pokazit.
Tyčky stabilizátoru jsem kupoval od uživatele českého fóra s nickem Idaho. Byly Made in Japan, značku už si nevzpomenu, cena ca 300,- Kč za pár, tedy nějakých řádově deset euro.
Vyměňuje se to vcelku snadno, takže nelze nic pokazit.
LB 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103-1500 bílá
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103-1500 bílá
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní