Corolla TS, co vy na tuto?

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

sonni_BS
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Augusta 2011, 21:09

Corolla TS, co vy na tuto?

Príspevok od používateľa sonni_BS » Štvrtok, 25. Augusta 2011, 21:42

Ahojte, vyfuklo mi vsetky auta ktore som chcel a cas ma tlaci nasiel som tuto fesandu:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=200340792

z precitaneho moc motor nechvalili, teda ci sa tyka spolahlivosti 22ZZ-GE kvoli zlemu servisu (skrutky ulozenia vaciek, rozvody) a celkove naklady a naroky na servis su vysoke, z dovodu charakteru motora? Vsadzal som na jej nenapadnost a "civilizovanost", je taka, alebo si naozaj pyta vela opatery?
Zajtra by som chcel konkretne auto riesit :)
Dakujem apardon ak duplujem temu. ;-)

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Re: Corolla TS, co vy na tuto?

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 26. Augusta 2011, 15:03

Hello. Tiez som pokukoval po TS akurat kompressorovej. Najlepsie ti budu vediet poradit asi chalani z fora Chmelo a mozno Srandista. Ja som v podstate prisiel na to ,ze sa mi mozno viac oplati pockat az pojde dole s cenou Lexus IS250. Ale zalezi na tom co od auta ocakavas. U mna je to zlozitejsie povedat, preto som na vazkach :lol:
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Používateľov profilový obrázok
Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Piatok, 26. Augusta 2011, 17:45

No neviem kde si sa co docital o zlej spolahlivosti... 2ZZ-GE je oproti 1ZZ-FE uzastne spolahlivy, len si treba dat bacha na 2 veci... Olej (teda hlavne jeho dostatok a pravidelnu vymenu, ale na to si treba dat bacha u vsetkych aut, popripade regulator tlaku oleja) a vacku, teda presnejsie na 2 vackvoe sroby (bohuzial, vyrobna vada)... V momente, kedy vacky budu v poriadku, by som na aute vymenil oba vackove sroby (a toto iste robil po kazdych 20k-40k km, podla toho ci viac veris Lotusu alebo Toyote), olej (vymena skor kazdych 10k km) a regulator oleja (mozno ti daktde povedia, ze menit ho netreba, ze staci kontrola, podla manualu je vsak vymena nariadena kazdych 50k km)...

Ak by bola vacka uz chytena, motor sice bude v poriadku, ale nezostane ti nic ine, ako ju vymenit, a to je oprava vseho vsudy tak za 1000€...

A to ci je vacka/lift v pohode zistis jedine v servise... Viem, ze ludia, ktory to auto mali, vedeli problem spozorovat aj tym, ze sa im lift nespustal v 6200 otackach, ale pocul som, ze bezny clovek, ktory nevie, co cakat po spusteni liftu, si toho nevsime...

Kazdopadne, drzim palce pri kupe, dufam ze budem tiez coskoro aplikovat mnou nadobudnute poznatky o 2ZZ motoroch pri kupe vozidla s nim...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 26. Augusta 2011, 21:30

Ako to tak citam, tak financne sa mi naozaj oplati asi pockat na Lexus IS250 ;) S kompresorovou verziou je asi este viac starosti vsak ?

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Piatok, 26. Augusta 2011, 23:54

tiez ma to zaujima srandista co tie vacky stoja pripadne ten servis po 20-40k km??
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Sobota, 27. Augusta 2011, 21:18

Max11: Nuz, som zvedavy, kedy ceny jazdenych IS250 klesnu na ceny jazdenych TS... Obavam sa ze sa tak skoro (citaj nikdy) nedockas...

Inak co sa tyka dalsich nakladov na kompresorove verzie, klamal by som ti, kebych povedal, ze viem ci dajake su... Kompresorove TSka su naozaj raritne (koniec koncov, neboli ani vyrabane in house), nemontovali sa ani do Celic TS, takze ci sa tam kazi daco navyse, popripade ci su dajake problemy s kompresormi, naozaj neviem... A vzhladom na to, ze az budem kupovat TSko, tak kompresorove urcite nechem, tak sa po informaciach od nich ani nejako extra nepidim...

sonnicek: No vacky samotne stoja asi 500€ (teda, kazi sa len jedna, sacia vacka, ale su dodavane v paroch)... Potom ale samozrejme praca okolo toho... Ked uz sa navyse menia vacky, odporucaju sa aj rozvody (ak si si nie uplne isty, ze boli vymienane v nedavnej dobe) a dalsie veci, ktore som spominal vyssie...

Ten servis po 20k-40k stoji co ja viem? 20-30€? Vackove sroby stoja tak do 5€ po kus... Ide len o to menit ich pred tym, ako sa zlomia a poskodia samotnu vacku...

Opat, ako som spominal vyssie, to co tu pisem znie mozno katastrofalne, ale verte, ze ked si date bacha na tie sroby a olej, tak sa na tom motore skoro nema co pokazit... Holt, stare dobre (japonske) benzinove atmosfery... S dnesnymi prekomplikovanymi turbobenzinami (o turbodiesloch ani nehovorim) sa to neda ani v najmensom porovnavat...
Obrázok

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 27. Augusta 2011, 21:28

Fúúúha....celkom zaujímavá debata na dlhé zimné večery :D

Čo sa týka konkrétneho auta, tak je jasné, že ho treba pozrieť....to je bez debaty ;-)

Pokaziť sa dá všetko a existujú indivíduá, ktorým by som nedal strážiť ani betónové schody, lebo som si istý, že by aj tie dokázali do*ebať...poznám týpka, ktorý nechal zadrieť 4A-FE v jedenástkovej Corolle (Rasťo a spol. by o tom tiež vedeli povedať svoje) a vrcholom snáď bol týpek, ktorý zničil 4E-FE...to považujem za vrchol, pretože keď už nijaké iné, tak tieto dva motory môžu frčať snáď donekonečna, pokiaľ im človek dá aspoň základný servis...olej, sviečky, filtre a samozrejme benzín :roll:

Ja až taký odborník niesom a čo sa týka 2ZZ-GE a GZE, tak určite viac informácií má nasosaných napr. Srandista...to som konieckoncov vravel aj Maxovi ;-)
Ale poviem to takto...nič nieje zadarmo a pokiaľ chcem mať niečo výnimočné...čo si myslím, že tieto dva motory celkom aj sú...tak treba rátať s tým, že to "navyše" bude vyžadovať aj "navyše" starostlivosti a tým pádom aj nejakú tú korunu navyše...už len keď zoberiem kvalitu našich ciest, tak treba rátať s tým, že bude napr. podvozok trpieť viac ako ten štandardný....
Čo sa týka motora, tak platí to, čo už spomínali chalani....častejšie kontroly a výmeny, poriadne náplne a u tlačenky aj minimálne 98 oktánový sirupčok ;-)

Ja som k Rollke prišiel viacmenej ako slepý k husliam a až na pár drobností som neriešil nič...je fakt, že keď ju brácho dovliekol z DE ako predvádzačku, tak sme riešili dosť vážny problém s kompresorom, ktorý sa ale nakoniec podarilo vďaka intervencii pána X zo žilinskej TOY vyriešiť v rámci záruky (ktorá mala o pár týždňov končiť)....pri cca 50tisícoch sa ozval hnijúci kastról výfuku (čo ja osobne vidím ako kombináciu miernej fušeriny v TTE a dosť vysokých teplôt výfukových plynov, keď sa autu nakladá...brácho dal vyrobiť kastról aj s koncovkami vo firme AMA za cca tretinovú cenu, čo by stála náhrada z TTE...
Ešte v rámci prevencie sa vymenila rozvodová reťaz pri tých 50 tisícoch, čo ale považujem za bežnú údržbu....hlavne pri tomto type motora. Ja mám trochu výhodu, žeRolla je rok výroby 2005, takže problém so skrutkami na vačke by mal byť zažehnaný, teda pokiaľ je pravda to, čo som čítal, že problém bol vyriešený koncom roka 2002, ale preventívna kontrola nikdy na škodu nieje.

Viac by som sa ale obával o peňaženku z dôvodu, že niektoré typy ľudí nevedia kedy prestať (dúfam, že to nebude čítať môj brašulo :mrgreen: ) a začnú "vylepšovať"....nové tlmiče s pružinami, ktoré sa museli po nejakom čase reklamovať kvôli zadrhávaniu a auto stálo tri mesiace na špalkoch (eibach...ak nemusíte, tak nekupujte - pozn. autora), nejaké tie podvozkové prvky, kotúče, platničky, muzika, fólie sem, fólie tam, priame sanie od KN, kolesá na leto, kolesá na zimu.....a tak podobne....no škoda mlčať :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

sonnicek
Toyota guru

Príspevok od používateľa sonnicek » Sobota, 27. Augusta 2011, 23:35

zas potom tie naklady na tu udrzbu nevyzeraju tak zle na to co to auto ponuka
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 10:15

Ako takto, ja osobne by som naklady na vacku v tomto pripade bral ako klasicky naklad na opravu auta po kupe z bazaru, ako su brane bezne napr. rozvody...

Tento problem je totiz pomerne znamy, len bohuzial zanedbana udrzba majitelov sposobuje, ze my kupujuci si to potom odtrpime... A dalsie naklady, ako bolo spominane su porovnatelne, resp. v mnohych ohladoch nizsie ako v pripade inych (hlavne teda modernych) motorov... Navyse v pripade ze vacka bude po kupe v pohode, mate aspon kopu penazi na nasledovne tankovanie ;)

chmelo: Problem so srobmi nebol definitivne odstraneny nikdy... Akurat Toyota zmenila material a tvar srobov, a tie by mali byt odolnejsie... Kazdopadne informacia o vymene srobov kazdych 20k-40k (podla vyrobcu) stale plati...
Obrázok

sonnicek
Toyota guru

Príspevok od používateľa sonnicek » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 10:40

uz len rozhodnut sa ci kompresor alebo obycajnu :mrgreen: samozrejme este prasule :lol:

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 12:16

Nuz, v tomto smere je u mna volba jasna. Vzhladom na to, ze si nepotrebujem za 35 konikov priplacat kolko krat aj cenu dalsej TSky, a po preplananych motoroch (akymkolvek sposobom) naozaj netuzim, jednoznacne u mna vyhrava klasicka atmosfericka TSka s 5 dverami...
Obrázok

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 18:10

chmelo to dobre vystihol, ak chcem mat nieco vynimocne tak aj ta starostlivost bude asi v istom zmysle vynimocnejsia.. takze zalezi kto co hlada, ked to vztiahnem na Maxa tak ak nieco na bezne jazdenie a kvazi bezstarostne tak IS250, ak nieco skor pre zabavu a vykon, tak corolla TS.. ale uprimne, neviem si predstavit mat nejaku TSku ako auto na nakupy po meste alebo dochadzanie do roboty.. to by bol podla mna celkom drahy spas :)

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 22:16

Mne stale vrta v hlave ta TS. Vcera sme s priatelkou lezali v batozinovom priestore so sklopenymi sedadlami a pozorovali vzialenu burku a oblohu. Ked si tam clovek trocha ustelie tak to je vcelku pohodlicko :mrgreen: Toto by som si napriklad v Lexe dovolit nemohol ,kedze zial nie je prepojeny kufor s kabinou. A ku combi mam z neznameho dôvodu vseobecnu averziu.
Takze cisto hypoteticky ... ak by som siel pozriet tu okompresorovanu, na co sa treba hlavne zamerat ?
Kezde som lajik tak podla ucha tazko spozorujem ,ze nieco nie je v poriadkum ked neviem co mam pocuvat. I ked neprirodzene sramoty by som asi rozoznat vedel :D Jedine co ma naozaj stve je rocnik TS... moze sa to nepekne odrazit pri pripadnom poistnom plneni v pripade skodovej udalosti.

Podla Chmela by som skontroloval stav vyfukoveho potrubia a funkciu kompresoru resp. ci ho zopina a ci nema spominany chrchlavy zvuk.
Dalej tu boli spomenute vacky... u tych nemam najmensie tusenie ako ich skontrolovat. Je este nieco dolezite co treba sledovat ?
Nerad by som siel do macky vo vreci. Svoje auto uz mam viac krat cele skontrolovane v autorizovanom servise a naposledy mi spravili par veci navyse, takze je teraz ako cukrik aj vzhladom aj motoricky.

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 28. Augusta 2011, 22:47

Toz, co sa kompresorovej tyka, tak okolo samotneho kompresoru ti poradi(l) asi len chmelo.

Co sa zvysku tyka, to co som spominal. Stav oleja a vacky. U oleja teda staci skontrolovaj jeho mnozstvo, farbu a datum poslednen vymeny. Vacky sam neskontrolujes, s tym musis ist do servisu. Ak je bazar poctivy, necha ta. V pripade, ze v servise zistia, ze aspon jeden vackovy srob je zalomeny, preventivne ocakavaj, ze vacka nie v poriadku a ze lift sa nespusta. Sam na to podla mna naozaj nedojdes, navyse pri kompresorovej ten kopanec, ktory na beznej TSke prichadza v 6200 otackach vraj ani zdaleka neni tak citelny. A ak by sa dalo, treba aj zistit, ci nahodou rozvodova retaz nie je natiahnuta, v tomto ohlade rozhodne never expertom, ktory tvrdia, ze retaz netreba vymienat, lebo je to retaz. Cital som o natiahnuti retaze o neskutocne dlzky, ak majitel navstevoval liftovu zonu casto, na dlho a o udrzbu sa nestarali.

Zvysnu udrzbu asi treba nechat na potom, po pripadnej kupe.

Este dajake doplnujuce otazky? ;-)
Obrázok

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 29. Augusta 2011, 12:52

Len mi nejde do hlavy, ze compressorova verzia nema taky "kopanec" ako klasicka TS :lol: Ja som mal pocit ze to chmelove auto ma chce skopat do gulata uplne permanentne pri kazdom letmom dotyku nohy s plynovym pedalom :mrgreen: A aby clovek udrzal na nom rychlost pod 50km/h a otacky pod 3000 musi byt naozaj uz trenovany.
Co sa tyka tej retaze to je uplne samozrejme ,ze ju treba vymienat. Expert na auta sice nie som ale mam za sebou technicku skolu. A kombinacia prenosov velkych sil ,vysokych otacok a podobne co TS poskytuje rozhodne tej retazi nerobi dobre z dlhodobeho hladiska ;) Ja by som ju vymenil aj u bezneho auta po urcitych rokoch preventivne.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných