čidlo pred vzduchovým filtrom na e11
Moderátor: AndyGTP
čidlo pred vzduchovým filtrom na e11
Ahoj,
potreboval by som radu. Včera so menil na mojej corolle e11, 1.4 liftback olej a kontroloval som aj vzduchový filter. Pri manipulácii s krytom vzduchového filtra mi praskol káblik na koncovke nejakého čidla, ktorý je pred filtrom. Koncovka jsú zboka toho krytu, dá sa vyberať a ide z nej dvojžilový kábel a práve jedna žila sa odtrhla. Koncovku neviem rozobrať, aby som tam žilu znova pripojil.
Chcem sa spýtať či sa dá taká koncovka niekde kúpiť (kábel budem musieť predlžiť a nadspájkovať) a či môžem jazdiť aj bez zapojenia toho čidla.
potreboval by som radu. Včera so menil na mojej corolle e11, 1.4 liftback olej a kontroloval som aj vzduchový filter. Pri manipulácii s krytom vzduchového filtra mi praskol káblik na koncovke nejakého čidla, ktorý je pred filtrom. Koncovka jsú zboka toho krytu, dá sa vyberať a ide z nej dvojžilový kábel a práve jedna žila sa odtrhla. Koncovku neviem rozobrať, aby som tam žilu znova pripojil.
Chcem sa spýtať či sa dá taká koncovka niekde kúpiť (kábel budem musieť predlžiť a nadspájkovať) a či môžem jazdiť aj bez zapojenia toho čidla.
Ex. Toyota Corolla E11 liftback, 4E-FE 1.3, iris metalýza, r.v. 1999
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
Re: čidlo pred vzduchovým filtrom na e11
90% cidlo teploty nasavaneho vzduchu.
myslim ze by sa to malo opravit. S tym udajom co to cidlo dava robi ECU a myslim ze ma to dost dopad na chod motora a spotrebu.
Zohnal by som asi najskorej z nejakej ponuky nahradnych dielov. netusim , ale obavam sa ze nove bude mastne.
Pockaj co povedia ostatni, mozem sa aj mylit.
myslim ze by sa to malo opravit. S tym udajom co to cidlo dava robi ECU a myslim ze ma to dost dopad na chod motora a spotrebu.
Zohnal by som asi najskorej z nejakej ponuky nahradnych dielov. netusim , ale obavam sa ze nove bude mastne.
Pockaj co povedia ostatni, mozem sa aj mylit.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
Čidlo je v poriadku. Len ono je na pevno v tom kryte a zvonka trči zásuvka, do ktorej ide zástrčková koncovka na kábli. A práce ten kábel sa prerušil tesne za zástrčkovou koncovkou - asi už bol starý ten kábel. Takže buď rozoberem zástrčkovú koncovku (neviem či sa dá) a kábel tam nejako napchám alebo kúpim novú. Je to podľa mňa klasická zástrčková koncovka , čo je ich v aute hromada. Len kde to kúpiť???
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
- Kontaktovať používateľa:
daj foto, na osviezenie pamati. mari sa mi, ze by to mohlo byt niekde v garazi
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
Nafotím, keď bude ča. Je to taká čierna kužeľovitá vec dlhá cca 4 cm, priemer asi 1 cm, zužujúca sa do špica. Je to v kryte, kde je vzduchový filter, pripojená zboka krytu, v smere od šoféra. zvonku má zázuvku, do ktorej ide kábel so zásuvkou. Takže mne čidlo netreba, len tu zástrčku, čo je na kábli. Resp. celý kábel. Otázka je či zatiaľ môžem jazdiť.
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Myslím, že bez väčších problémov....na Karolíne II sa mi stalo, že čidlo bolo vypadnuté pánbohvie ako dlho a nebolo to cítiť na výkone ani na spotrebe 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných