E10 dymi
Moderátor: AndyGTP
- Compact E10
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Marca 2010, 17:26
E10 dymi
Zdravim toyotakov. Na mojej E10 sa znova vyskytol velky problem. Ked zrana za studena nastartujem tak prvych 10sekund auto nedymi ale po tych 10sek cca zacne z vyfuku ist taky dym ze po minute je polka sidliska zadymena z mojho auta doslovne. Vyzera to tak ze corollka si zacala pytat vela oleja, na 1000km je to priblizne 7deci oleja. Predcasom som na nej menil hlavu a rozvody ale to ked tam bola ta hlava pred tym tak to dymilo rovnako. Takze mam otazku. Vyriesilo by sa to iba prekruzkovanim alebo musi ist dole znovu hlava a aj na nej vymenit gufera ventilov a dat ju celu na repas? Oplati sa prekruzkovat ten motor? Pretoze som v poslednom case do nej vrazil vazne celkom dost a stale a stale nie aby som s tym nemal problem. Dalsia otazka. Kde by som mohol zohnat piestne kruzky a gufera na kluku? Mechanika ktory by my to spravil mam takze musim zohnat len material. Je to motor 4E-FE 55kW. A este jedna otazocka. Neviete preco tych prvych 10sek auto nedymi a potom zrazu uplne kudle z vyfuku?
Dakujem za odpovede
Dakujem za odpovede
Toyota Corolla E10 4E-FE 16V, 55kW
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10 dymi
Robí to aj pri zohriatom motore, alebo len kým sa nezohreje?
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Compact E10
- panic
Ako sa motor postupne zohrieva dymenie pomaly prestava a ked uz je zohriaty tak zadymi len v tom pripade ze mu poriadne slapnem na krk. Ale to by som pripisoval tomu ze ho normalne netocim takze ked mu poriadne zoslapnem tak z toho katalizatora musi nieco vyletiet. A este nieco. To brutalne dymenie je fakt len rano po celej noci ze je uplne studeny napr. ked ho rano natocim o 9 tak strasne dymi ale ked ho uz potom nastartujem hocikedy cez den ked tiez ukazuje rucicka ze je uplne studeny tak nedymi skoro vobec.
- Rasťo
- Vševed
Toto bude asi trochu väčší a komplexnejší problém, lebo po naštartovaní keď motor beží na voľnobeh, je tlak oleja nízky - ten rastie až pri vyšších otáčkach. Skús to najlacnejšie riešenie - vypusti všetok olej a odober olejovú vaňu.
Trochu sa zašpiníš, ale budeš musieť ten zvyšný olej v olejovej vani prehmátnuť prstami, či v ňom nie sú nejaké akoby pieskové úlomky, prípadne stružlinky - skôr akoby jemnejší drsný piesok - ak áno, tak je motor KO a na jeho záchranu treba komplet výbrusy, nové piesty, krúžky, tesnenia atď... a samozrejme dekarbonizáciu + poriadne čistenie.
Akokoľvek to dopadne, vaňu vyčisti - bude stačiť pol litra arvy a štetec. Nahoď ju spolu s novým tesnením - chalani z nipponcars Ti isto zoženú niečo za pár korún čo účel splní a nalej nový olej + nahoď nový filter - mal by si sa zmestiť do nejakých 40 euro.
Ide zima, takže viskozita oleja je dôležitá vec - vzhľadom že je to 4E-FE a nejako extra to netočíš, šiel by som do 5W40. Samo bacha na množstvo oleja - malo by to byť 3 litre s výmenou filtra.
Ak je aj motor v kýbli, takéto niečo mu dá pár tisíc km života.
Žiaľ dymenia sa asi celkom nezbavíš, ale na nejaký čas by sa to malo zlepšiť...
Takto by som to riešil ja - isto majú ľudia aj iné nápady - ja som v tomto minimalista alebo maximalista a toto je to minimalistické riešenie s minimálnymi nákladmi, ktoré môže
a nemusí
mať veľký efekt...jednoznačne s ním ale nič nestratíš - môžeš len získať... 
Trochu sa zašpiníš, ale budeš musieť ten zvyšný olej v olejovej vani prehmátnuť prstami, či v ňom nie sú nejaké akoby pieskové úlomky, prípadne stružlinky - skôr akoby jemnejší drsný piesok - ak áno, tak je motor KO a na jeho záchranu treba komplet výbrusy, nové piesty, krúžky, tesnenia atď... a samozrejme dekarbonizáciu + poriadne čistenie.
Akokoľvek to dopadne, vaňu vyčisti - bude stačiť pol litra arvy a štetec. Nahoď ju spolu s novým tesnením - chalani z nipponcars Ti isto zoženú niečo za pár korún čo účel splní a nalej nový olej + nahoď nový filter - mal by si sa zmestiť do nejakých 40 euro.
Ide zima, takže viskozita oleja je dôležitá vec - vzhľadom že je to 4E-FE a nejako extra to netočíš, šiel by som do 5W40. Samo bacha na množstvo oleja - malo by to byť 3 litre s výmenou filtra.
Ak je aj motor v kýbli, takéto niečo mu dá pár tisíc km života.
Žiaľ dymenia sa asi celkom nezbavíš, ale na nejaký čas by sa to malo zlepšiť...
Takto by som to riešil ja - isto majú ľudia aj iné nápady - ja som v tomto minimalista alebo maximalista a toto je to minimalistické riešenie s minimálnymi nákladmi, ktoré môže
- Compact E10
- panic
Rasto bude aj hlava v prdeli? Pretoze ma napada ze mam cely komplet druhy blok motora ktory by sa tam dal vymenit len na nom treba vymenit gufera na kluke. Myslis ze by to bolo realne?
- Rasťo
- Vševed
Tam môže byť toho posratého veľa. Môže to byť kľudne aj kombinovaný problém s EGR a lambdou. Ja osobne keby som bol v takej situácií že mám dojem že s tým motorom treba niečo robiť, tak by som začal počítať a uvažoval by som buď nad výmenou piestnych krúžkov a gufer, alebo nad výmenou celého motora...no a samo keby mi cena za matroš a prácu vyšla viac ako nejakých 500 euro, tak by som sa toho auta zbavil a kúpil niečo iné - za 2 tisícky máš dnes už E11. Záleží len na Tebe koľko a či vôbec si ochotný do toho auta vrážať...
- Compact E10
- panic
Rasto vedel by si mi poradit kto by vedel zohnat kruzky a tie gufera na 4efe? Pretoze na kupu noveho auta fakt peniaze niesu a toto takisto predat nemozem kvoli tomu ze to dymi. A predpokladam ze zohnat druhy 4efe v dobrom stave bude este vacsi problem.
- Rasťo
- Vševed
Myslím že chalani z nipponcars - Andy a Grexoš...alebo Lenulka...
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
No komplet sada tesneni na 4EFE je pomerne draha, okolo 130 eur (Elring EL022830) alebo 100 eur za vs.tesnenia okolo hlavy motora (Herthbuss jakoparts HBJ1242078)...
Na tesnenie olej.vane odporucaju silikon, ten stoji cca 6-8 eur. Piestne kruzky mi vsak vyhadzuje ako nedostupne (cca 50 eur).
stale vsak nechapem, ze co ste s tym spravili Lukas, ked predtym ti to nedymilo. Ci dymilo? Tu hlavu si vlastne preco menil? ked ste menili to tesnenie s Radom pod hlavu?
Na tesnenie olej.vane odporucaju silikon, ten stoji cca 6-8 eur. Piestne kruzky mi vsak vyhadzuje ako nedostupne (cca 50 eur).
stale vsak nechapem, ze co ste s tym spravili Lukas, ked predtym ti to nedymilo. Ci dymilo? Tu hlavu si vlastne preco menil? ked ste menili to tesnenie s Radom pod hlavu?
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Compact E10
- panic
Andy cele je to vysledok toho ze ten co to mal predomnou tomu motoru olej nemenil ved si videl tie fotky cely motor bol zasrany od karbonu. Hlavu som menil preto lebo na tej zakarbonovanej strasne klepotali ventily a ked uz sa menil rozvod a bolo to rozobrate tak sa hlava hned vymenila. Podotykam ze teraz motor bezi o co tichsie ako predtym. Ono to zacalo dymit postupom casu ja netusim preco. Vymienal som mu pomaly kazdych 2000tkm olej prave kvoli tomu karbonu. No postupom casu zacal dymit a teraz to dymi uz moc. Ja mam Corollu strasne rad je to spolahlive auto nikdy ma nikde nenechalo, spotreba a vykon je premna maximalne prijatelny aj ked to neni raketa, viem ze je to poctivy japonec a preto ho chcem dat spravit. A vlastne nemam ani inu moznost.
Dik za odpovede chalani
Dik za odpovede chalani
Naposledy upravil/-a Compact E10 v Piatok, 22. Októbra 2010, 13:05, upravené celkom 1 krát.
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
mne dymila celica 4afe namodralim dymom a zraza olej, tak som to dal pretesnit Lenke, nasli tam zapecene kruzky.
tu http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.ph ... 1&start=60 nizsie je o tom pisane.
tu http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.ph ... 1&start=60 nizsie je o tom pisane.
Ak mal motor veľa karbonu ktorí sa rozpustil,tak by som sa skôr poobzeral po inom motore... Totiž ten karbon tesnil nielen krúžky ale aj ložiska. Postupne bude odchádzať...Hlava,krúžky,ložiská.... 
corolla E10 combi
Ex Renault Trafic
Ex:Škoda 100 L
Ex Renault Trafic
Ex:Škoda 100 L
- Rasťo
- Vševed
Tak nejako... 
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
no to ste ho teda moc nepotesili a ani mna, lebo to znamena, ze kazdy kto kupi zanedbane auto a zacne sa on starat dopadne takto zle?
Lukas - skus este jeden maly test, ked nastartujes, odsrobuj veko pre nalievanie oleja a pozeraj ci dymi. Ak ano, tak spodok motora je riadne netesny (min. kruzky). Druha vec, toho oleja tam ide tak max 2.8L pri vymene. Nemohlo sa nahodou stat ze je tam toho viac? mozno kokotinu sa pytam, sorry, ale radsej som to nadhodil...
Lukas - skus este jeden maly test, ked nastartujes, odsrobuj veko pre nalievanie oleja a pozeraj ci dymi. Ak ano, tak spodok motora je riadne netesny (min. kruzky). Druha vec, toho oleja tam ide tak max 2.8L pri vymene. Nemohlo sa nahodou stat ze je tam toho viac? mozno kokotinu sa pytam, sorry, ale radsej som to nadhodil...
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Compact E10
- panic
No hold mal som smolu.
Andy dymi dymi. Mas pravdu s tym olejom 2.8L max mozno 3L z toho 2deci si cucne filter ale nikdy som nedal ani tych 2.8l kvoli guferu na kluke ktore uz slzlo ked som to kupil. Asi tam ten predchadzajuci majitel alebo kto to uz je jedno nalial nad MAX. Vzdy som nalial maximalne do 3/4 rysky aby to gufero neskoncilo uplne. No nic do auta ide druhy blok ktory sa prekruzkuje (uz pre istotu) daju sa nove gufera kluky a hodi sa to tam. Uvidime aky bude vysledok..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných