E11 - Piatková nehoda

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Stano_NO
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 11:32

E11 - Piatková nehoda

Príspevok od používateľa Stano_NO » Sobota, 5. Júla 2008, 20:05

Ahojte. V piatok doobeda sa bratovi podarilo otestovať pevnosť dvoch Japonských borcov - Suzuki Ignis 4x4 a našej Corollky. Na krížovatke za Námestovom sa stretol s Ignisom stojacim na STOPke. Výsledok tohto incidentu môžete vidieť tu:

http://www.ulozisko.sk/67848/Corolla_01.jpg
http://www.ulozisko.sk/67849/Corolla_02.jpg
http://www.ulozisko.sk/67850/Corolla_03.jpg

Len škoda že najhoršie z toho vyšla naša Corollka, ktorá len nedávno (2.7.) oslávila prvý rok čo ju máme doma a už o dva dni na to sa stalo toto :( . Našťastie sa nikomu nič nestalo a aj s autom to nie je to až také zlé. Ale auto nám treba ako soľ a toto nám veru nepomohlo :( . Policajtom nehodu oznámili, ale keďže boli pri vážnej nehode (tá piatková búračka pri Vasiľove - asi o tom bolo niečo aj v dopravnom servise), tak nakoniec si vymenili všetky údaje a riešili to dohodou. V pondelok idem na obliadku. Chcel by som to čím skôr vyriešiť a mať to už konečne za sebou.

Mám na vás ešte taký dotaz - ako je to s uplatňovaním a vyplatením škody, keď mám aj PZP aj havarijné poistenie?

Ďakujem a prajem veľa šťastných kilometrov.

Stano
Toyota Corolla E11 - sedan, 1332 cm3, 63 kW

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Re: E11 - Piatková nehoda

Príspevok od používateľa fajry » Sobota, 5. Júla 2008, 23:32

ahoj, najdi si prispevok od clena AndyGTP. On mal tiez buracku s corollou a velmi podrobne opisal cely priebeh aj s poistkami ... On Ti asi najlepsie poradi.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 5. Júla 2008, 23:39

neviem, ci som to dobre pochopil: vinnik je vase auto, teda tvoj brat???

ak ano:
-z tvojho PZP si uplatni narok suzuki ignis vsetky skody
-z tvojej HP si uplatnis narok ty, vyplatia ti nejak opravu v autorizovanom servise, alebo v neautorizovanom (poistne plnenie sa krati o nejake koeficienty), ale ako sa na to pozeram... ja by som uz mal tie gule to riesit rozpoctom, tj peniaze na ruku a opravis si to sam. AVSAK od vsetkeho ti odrataju este spoluucast, neviem ci mas 5tis SK alebo 5% alebo co.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Nedeľa, 6. Júla 2008, 15:58

Jasným vinníkom je brat. Takže Andy s tým plnením máš asi pravdu. Opravu budeme podľa všetkého hradiť z HP. Len neviem či som to dobre pochopil s tým rozpočtom. To nám pri obhliadke stanovia výšku škody a poisťovňa by nám to mala teoreticky vyplatiť (zníženú o nejaké tie percená a koeficienty)?
Opravovať to budeme v neautorizovanom servise, lebo najbližší autoriz. je až v ZA (AT Žilina).
Zajtra idem na Kooperatívu (HP vrámci lízingu) a uvidím čo tam vymyslia.

Najhoršie je vždy na tom to, že človek pomaly ani nevie, kde, čo a ako má vybaviť, keď sa niečo stane a je to po prvýkrát. Ale aspoň budeme vedieť do budúcna :) - len dúfam, že už mi to nebude treba nikde praktizovať :) .

Tak sa držte a vďaka za rady. Potom napíšem ako sme dopadli.

EDIT:

HP je so spoluúčasťou 5% min. 5000SK.

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 6. Júla 2008, 16:25

pri plneni a oprave v neautorizovanom servise, s ktorym ma poistovna zmluvu, je vhodne sa VOPRED dohodnut na vsetkych podmienkach: vyske spoluucasti a hlavne na tom, ci NA servis je schopny a ochotny auto opravit za podmienok urcenych poistovnou. Riesenie rozpoctom je pri hentakom tukesi (kapota, predok, celne sklo) dobre riesenie, ale treba na to cas, chut a nejaku tu skusenost. Rozpocet = vyplata sumy v hotovosti, ktora sa povazuje za "likvidaciu poistnej udalosti rozpoctovym plnenim". Tj nejaka okyptena suma. Zvacsa sa to vyuziva pri skrabancoch a malych preliaceninach. Napr. oprava v servise vyjde na 80 tisic, NA servise na 60 tisic a rozpocet bude mozno 40 tisic. Ty si to sam ale opravis za 25 tisic, zvysok mas bolestne. Ale na to treba nervy.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Pondelok, 7. Júla 2008, 13:14

Takže dnes som bol s autom na obhliadke. Znalec sa hneď pousmial, že nám sa to HP aj zišlo, keďže v máji nám fotil prasknuté sklo a dnes zase predok :).

Ohľadom poisťovne: Keďže auto je kupované na lízing, tak nie je možné realizovať rozpočtové plnenie a naviac, auto je skoro 11-ročné, započítava sa tu aj amortizácia, ktorá vyplatenú čiastku zas o niečo zníži.
Pracovníčka poisťovne nás odporučila na servis, ktorý si všetky náležitosti s poisťovňou vybavuje sám, čiže človek má pokoj s faktúrami a tak, ale na druhej strane tvrdila, že je dosť drahý. Že záleží na nás ako sa rozhodneme. Keď sme sa tam zastavili tak prvý voľný termín mali až na koniec budúceho týždňa, čo sa mi zdá veľmi dlhé čakanie. A naviac chceli meniť pomaly všetko na čo sa pozreli.

Nakoniec sme auto nechali v jednom "rodinnom" servise (Otec a syn + mama + dcéra). Tí by ho do štvrtka/piatka mali spraviť. Tak dúfam, že stresové chvíle sa skončia a všetko bude zas v poriadku :) .
V stredu by som mal mailom dostať predbežný odhad škody, tak aspoň budem trochu v obraze.

Zatím ahojte

mimo
Mimo prevádzky
Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mimo » Pondelok, 7. Júla 2008, 18:44

pozor na tú amortizáciu . mne to robilo 1/3 ceny , pri 12r aute ...
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázok
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázok
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázok
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Pondelok, 7. Júla 2008, 21:50

Veru aj ja som sa poškrabal po hlave, keď spomenula tú amortizáciu. Na cene to spolu so spoluúčasťou urobí hodne. Ale zase chceme mať autíčko už čím skôr v poriadku, tak nech je to ako chce - teda dúfam, že to dopadne čo najlepšie. V ďalších dňoch budem múdrejší :)

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Utorok, 8. Júla 2008, 17:30

Dnes mi technik z firmy, ktorá robí obhliadky poslal predbežnú kalkuláciu nákladov na opravu. Skoro sa mi oči pretočili :) .

Obrázok

Keď si porovnáte ceny týchto dielov napr. na http://www.elit.sk, tak je to riadny rozdiel. Uvidím, ako nakoniec dopadne celá oprava v servise.

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Piatok, 11. Júla 2008, 09:09

pozri mne kalkulovali cez 160 tisic opravu, poistovna odhadla cenu auta na 132 a dali mi 80 a opravil som za 50 aj s nahradnimi dielmi origo z toyoty. (vid predvianocna havaria E11 ;))
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 11. Júla 2008, 14:51

hm, to by si mal poradit sokcemu, nech si necha naburat auto a dostane peniaze od poistovne na svadbu :mrgreen:
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Nedeľa, 13. Júla 2008, 10:21

Noo, drgi to je dobrý návod :D . Len mám obavy, že pisťovne sa zachvíľu aj na toto pripravia a v prípade nehody začnú skúmať, či sa v rodine nechystá rodinná oslava, alebo svadba :D . V dnešnej dobe by som sa tomu ani nečudoval, keby to tak bolo :D

Inak už sa teším, lebo zajtra by už mala byť Corollka hotová. Cez týždeň som ju bol pozrieť v servise a vyzerala veľmi dobre - kapotu vyrovnali, svetlo nové, maska a držiak masky tiež nový. Zatiaľ pekná práca, uvidíme zajtra. Len už ju budem musieť dať fakt celú strieknuť - to rovnanie kapoty sa odrazilo na laku, ale veď si to aj zaslúži tá naša krásavica doobíjaná :)

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Štvrtok, 21. Augusta 2008, 13:22

Gratulujem, ja mam tolko roboty v robote a okolo noveho bytu, ze ju mam este stale u kolegu v garazi a nemam ju ani kedy zaviezt do servisu ...
Este ze mam nahradne auto.

Inac ten megan je hrozny. O 3 roky mladsi, 4x menej najazdene nez corolla, ale zato mi rychlostna paka uz skoro zlomila ruku, rychlo preradit - neexistuje, kufor jak pre barbiny, sedadla jak pre basketbalistov... ble, tesim sa, az bude sputnik opraveny
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

Stano_NO
panic

Príspevok od používateľa Stano_NO » Štvrtok, 21. Augusta 2008, 21:04

Tak držím palce, nech všetko dobre dopadne. No a s tým renaultíkom, to už nejako pretrpíš a o to viac sa budeš tešiť na opravenú corollku ;-)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných