E12 - informácie pred kúpou

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

3stan
nula
Dátum registrácie: Sobota, 31. Mája 2008, 13:36

E12 - informácie pred kúpou

Príspevok od používateľa 3stan » Pondelok, 2. Júna 2008, 08:45

Zdravim. Som pred kupou svojho prveho auta a viac-menej som rozhodnuty pre jazdenu corollu 1,6vvt-i. Zaujimaju ma hlavne info o nakladoch na servis a ND,napr v porpvnani s VW alebo Skodou. Hlavne chcem auto,ktore par rokov bez problemov pojazdi. Oplati sa kupovat 5rocne auto ,alebo radsej nejaky novy low cost?

Používateľov profilový obrázok
fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Re: E12-info pred kupou

Príspevok od používateľa fajry » Pondelok, 2. Júna 2008, 09:14

Prosim Ta, najskor pohladaj tu na fore. O kupe jazdenych Toyot toho tu bolo uz dost popisane. Takze je zbytocne sa opakovat.

Odpoviem Ti na Tvoju otazku takto: mal som corollu e11 1.6 rv. 1999. Auto malo cca 190tis km nabehanych a jazdilo uplne bozsky. Predchadzajuci majitel sa o nu vzorne staral, a tak bola v dobrom stave. Nemal s nou ziadnu poruchu. Ja som ju mal cca rok a nebol ziadny problem - len rozvody som vymenil, presne podla predisanych intervalov. Terajsi majitel jazdi opat bez problemov.
Pokial je o auto starane a suciastky, ktore treba menit sa aj vymenia, tak auto vydrzi velmi dlho. Urcite by som sa nebal 5rocnej corolly s 1.6motorom. Samozrejme pred kupou ju treba poriadne skontrolovat. Ak kupis poriadne auto, tak nielen, ze par rokov bude sluzit, ale to auto Ta mozno aj prezije :-)
Co sa tyka ND dielov, tak originalne su v cenovej relacii VW alebo Skoda (dokonca velakrat su lacnejsie). Pokial vsak originalne diely budu pre Teba drahe je mozne zvolit zo spusty tretovyrobcov. Existuju samozrejme lepsie ako i horsie znacky. Ceny neoriginalnych dielov su velmi prijatelne a nijak sa nelisia od VW a Skoda. Tvrdenie, ze diely na japonske auta su strasne drahe je obrovska hovadina a moze to napisat len clovek, ktory o tom nic nevie.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

3stan
nula
Dátum registrácie: Sobota, 31. Mája 2008, 13:36

Príspevok od používateľa 3stan » Pondelok, 2. Júna 2008, 09:45

fajry- Trochu sa tu neviem orientovat ,takze prepac,ak som to urobil zbytocne. Kazdopadne dik za info,totiz nepoznam nikoho,kto ma skusenosti s toyotami a doma mame len vw,takze samozrejme mi hned radili nejakeho golfa. V podstate je v tvojej odpovedi vsetko,co som potreboval vediet. Este raz dik

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Pondelok, 2. Júna 2008, 09:51

'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Nedeľa, 8. Júna 2008, 01:50

3stan napísal:Zdravim. Som pred kupou svojho prveho auta a viac-menej som rozhodnuty pre jazdenu corollu 1,6vvt-i. Zaujimaju ma hlavne info o nakladoch na servis a ND,napr v porpvnani s VW alebo Skodou. Hlavne chcem auto,ktore par rokov bez problemov pojazdi. Oplati sa kupovat 5rocne auto ,alebo radsej nejaky novy low cost?
kolega kupil aurisa a predava mimochodom E12 1.6VVTi, 3D, 2002rocnik, vybava SOL (vtedy to bola najvyssia vybava). auto bolo vzdy servisovane v ppc neskor awf. auto je v senci/ba ak by si mal zaujem, ozvi sa mi do posty.
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných