E10 - Kód farby

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

E10 - Kód farby

Príspevok od používateľa kuki » Streda, 5. Marca 2008, 10:46

Zdravim, idem sa pustit do mensej opravy laku a do farbenia naraznikov do farby karoserie a vo firme mi povedali, ze potrebuju presny technicky kod mojej farby = stvormiesny kod (cisla pismena), ktory najdem v motorovom priestore alebo na dverach. Ale ako tak hladam, nic. Kde ho najdem? V motorovom priestore su nejake stitky, ale kod farby nevidim.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

tropi
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 16. Augusta 2004, 19:34

Re: Kod farby

Príspevok od používateľa tropi » Streda, 5. Marca 2008, 19:43

Kuki pokial sa dobre pametam tak kod farby najdes na stitku v blizkosti posilovaca brzd.(ak sa mylim opravte ma)Stitok je nanitovany.Je na nom vyrazene cislo modelu EE10...............
Rozobrana-Toyota Corolla 1.3XL,liftback
rv.1990,E9
EX-Toyota Yaris 1.3vvti,rv.2008
Toyota Rav 4 ll ,2,0 vvti rv. 2005. AT

daro
panic
Dátum registrácie: Streda, 10. Októbra 2007, 18:45

Príspevok od používateľa daro » Štvrtok, 6. Marca 2008, 15:02

Cervena je 3E5.
Toyota Corolla is a beautifull car!
Corolla E10 1,3 sedan

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 6. Marca 2008, 15:26

Podľa kódu farby sa hlavne u staršieho laku ti odtieň nesadne. Treba ísť s autom tam, kde autolak miešajú, oni ti kúsok laku očistia jemnou pastou a dopasujú presne podľa vzorkovníka, prípadne im tam odnes kryt hrdla nádrže.
Podľa tvojho obrázku šacujem, že máš červenú a tá je veľmi náchylná na starnutie a blednutie. Tým skôr sa nespoliehaj na kód farby ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Csabika
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 27. Apríla 2007, 20:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Csabika » Piatok, 7. Marca 2008, 08:33

Tuším aj v servisnej kmnžke je kód farby.
E11 WAGON 2.0 D = Hihinka
MADE IN JAPAN
Obrázok

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Piatok, 7. Marca 2008, 08:46

kuki ? co ides presne farbit ? ja som kupil od sokolika pre "svokru" E10nu a na nej su dvere trosku opadane takze ak budes farbyt rad by som pocul referencie od teba ako to dopadlo
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Piatok, 7. Marca 2008, 12:13

Dakujem za vase postrehy.

Kod farby potrebujem pretom, lebo ti, co tu farbu budu miesat (a oskenuju ju kvoli starnutiu... presne tak ako pisal chmelo) potrebuju kod farby na to, aby pristroj vedel, z akych "prisad" ma tu farbu namiesat (matna, leskla, chromova.....) Tak mi povedali tam, kde ju budu miesat. Takze skusim stitok pozriet aj z Toyoty mi dali odpoved a podla dara je moj kod 3E5. Porovnam rozne zdroje ak to bude tak, idem to dat nafarbit. Budem opravovat 2x hrdzavy blatnik, raz shit robotu Autograndu pri striekani veka kufra, oba narazniky a spoiler (mozno aj dva :-)).

grexos: ja uz referenciu mam. S chlapikom, co tam robi, sa dlho poznam a robil mi viacero veci na aute (striekanie zatial nie) ale tatovi striekal na novo metalizovany naraznik na Mazde6 pred dvoma rokmi a robota to bola perfektna a drzi sa tak dodnes. Striekal ho 3x, len aby sadla presne farba a nakoniec dokonca isiel a kupil farbu rovno v Mazde, lebo sa mu to stale nezdalo. A vyslednu cenu dodrzal, takze velmi seriozny. Len sa s nim treba naucit jednat :-) Cena bola na ten naraznik mazdy vyborna a to bolo cez dalsiu firmu, takze teraz napriamo to bude este lacnejsie. Akej farby auto ides lakovat? Ak by bolo takej farby ako moje, mozno by sa to dalo dat naraz...

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Piatok, 7. Marca 2008, 12:20

v podstate som chcel len jedny dvere spravit na vodicovej strane farba je zrejme rovnaka
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

daro
panic
Dátum registrácie: Streda, 10. Októbra 2007, 18:45

Príspevok od používateľa daro » Sobota, 8. Marca 2008, 09:04

Toyota Corolla is a beautifull car!
Corolla E10 1,3 sedan

Stano_NO
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 11:32

Príspevok od používateľa Stano_NO » Sobota, 8. Marca 2008, 20:18

Ahojte. Moja Corollka je vo farbe 3M7. Cez leto by som chcel dať ošetriť mierny výskyt korózie (hlavne pri svetlách) a kompletne ju celú nastriekať v originál farbe. Preto by ma zaujímalo aké máte skúsenosti so striekaním, či už "niekde u Jana v humne" - čo ja osobne nepreferujem, alebo v profesionálnych dielňach. Zaujímala by ma aj približná cena a hlavne vaša spokojnosť a odozva na vykonanú prácu.
Toyota Corolla E11 - sedan, 1332 cm3, 63 kW

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Pondelok, 10. Marca 2008, 15:38

Stano_NO napísal:Ahojte. Moja Corollka je vo farbe 3M7. Cez leto by som chcel dať ošetriť mierny výskyt korózie (hlavne pri svetlách) a kompletne ju celú nastriekať v originál farbe. Preto by ma zaujímalo aké máte skúsenosti so striekaním, či už "niekde u Jana v humne" - čo ja osobne nepreferujem, alebo v profesionálnych dielňach. Zaujímala by ma aj približná cena a hlavne vaša spokojnosť a odozva na vykonanú prácu.
Ako hovorim, moj clovek odviedol super robotu na tatovom aute a ja cca do mesiaca (este cakam na spoiler) budem vediet ako to dopadlo u mna. Cenu este neviem, ale tatovi dal velmi dobru... Napisem az budem vediet moju cenu. Viem len tolko, ze v Toyote zacali s tym, ze daju novy blatnik za 15000 a potom ho za - a teraz pozor - 13000 nastriekaju!!!! A to ani nevedia garantovat, ze to nezacne hrdzaviet. A co sa tyka striekania havarovaneho kufra v Toyote, je to jedina cast mojho auta, ktora neni original lak a zaroven jedina, ktora je matna, ruzova a pod tesnenim hrzdava... takze moj Jano v humne je pre mna rozhodna volba, navyse okrem humna ma skenner na farby a vakuovu komoru s umelou atmosferou a susiaren..........

Stano_NO
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 11:32

Príspevok od používateľa Stano_NO » Pondelok, 10. Marca 2008, 19:26

Veď práve tie ceny u Toyoty vedia človeka skôr vydesiť. Len treba dobre zvážiť pomer cena/kvalita. Sú chlapíci, ktorých robota je naozaj na vysokej úrovni. Sused si dal pred pól rokom nastriekať auto u jedného takéhoto chlapíka a zatiaľ je spokojný. cenu však nechce prezradiť :) . Ja by som chcel, ako som spomínal aj trošku ošetriť niektoré miesta a celkovo sa s tým vyhrať.
Vraj je dobré, ak sa auto dá nastriekať v lete, aby sa ten lak v tých teplotách trošku vyčasoval.
Toyota Corolla E11 - sedan, 1332 cm3, 63 kW

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Pondelok, 10. Marca 2008, 21:22

Stano_NO napísal:Veď práve tie ceny u Toyoty vedia človeka skôr vydesiť. Len treba dobre zvážiť pomer cena/kvalita. Sú chlapíci, ktorých robota je naozaj na vysokej úrovni. Sused si dal pred pól rokom nastriekať auto u jedného takéhoto chlapíka a zatiaľ je spokojný. cenu však nechce prezradiť :) . Ja by som chcel, ako som spomínal aj trošku ošetriť niektoré miesta a celkovo sa s tým vyhrať.
Vraj je dobré, ak sa auto dá nastriekať v lete, aby sa ten lak v tých teplotách trošku vyčasoval.
to iste mi povedali v servise, lenze ako by potom posac celeho roka opravovali buracky? Mne kufor opravovali 2x (narovnavali kasnu a nove veko kufra dali a farbili) a obidva krat to bolo v zime a nic okrem jedneho miesta, ktore odflakli nezacalo hrdzaviet. Tatovi naraznik robili v strede zimy, boli kopy snehu a opravili mu aj skrabanec, co naraznik zanechal na kovovej casti karoserie a dva roky na to stale ziadna hrzda. Ked maju susiaren - co moj chlapik ma, tak je im to total jedno, ako je vonku, auto sa tam aj tak bude susit cca 24 hodin.....

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných