Kvalitná hudba v Corolle
Moderátor: AndyGTP
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
- Kontaktovať používateľa:
Vyriešené.wilson napísal:tož takto, ono rádio nevypadne celé, displey pekne svieti, len prestane hrať, aj tuner aj cd. po tých puknutiach ostanú repro hluché (všetky 4). ani zapnúť a vypnúť rádio nepomáha. len znova štart motora. či je tam nejaká ochrana a ja ju preťažujem či čo, fakt neviem. ale nemám ani zosik, ani kondíky, nič. len vzadu výhybky, ale tie sú orig. od magnatu, takže z nekvality by som ich nepodozrieval.Mexo napísal:Ak Ti vypadava radio, tak to moze byt bud kabelazou, vtedy ked pohybes vsetkymi smermi a viacerymi silami za kabliky, vacsinou sa to objavy. Uz som videl aj vypadavanie radia koli zlemu kontaktu medzi radiom a odnimatelnym panelom. Potom mi uz napadaju len studaky priamo v radiu. Alebo niekde na privode napajania.
Mne na starom radiu v pravidelnych intervaloch vypadval na kratucky okamih zvuk, stacilo vypnut REG. INFO a prestalo to. Ani neviem na co to presne je funkcia lebo aj nazvy stanic to pisalo aj AF-ko islo.
pre upresnenie:
radio VDO-Dayton 2304
vpredu Pioneer 2pásma, 13cm, bez výhybky
vzadu Magnat woofer 16cm, výška 4.5cm s výhybkou - jeto starší model, tak výhybka je zvlášť na každej strane, teda nie jeden kus,ale dva
Prehodil som + a - na výhybkách a už to hrá bez vypadávania
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Hmmmm. Tak to je fakt velmi divne. Koncovemu zosilovacu je uplne sedem ako je zapojena vyhybka. Pokial je teda zapojena tak ako ma byt.
A tie vyhybky mas originalne alebo samovyroba? A je ta vyhybka je tvorena len kondenzatorom alebo tam je aj cievka? A repraky mas poprepajane ako? Totok ma fakt velmo zaujima lebo uz som videl vselijako zversky zapojene vyhybky v autach.
A tie vyhybky mas originalne alebo samovyroba? A je ta vyhybka je tvorena len kondenzatorom alebo tam je aj cievka? A repraky mas poprepajane ako? Totok ma fakt velmo zaujima lebo uz som videl vselijako zversky zapojene vyhybky v autach.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
- wilson
- Toyota guru
no výhybky sú od magnatu a sú v plastovej krabičke a na črevá som im nepozeral - vstup majú dvojžilový kábel a vychádzajú z nich dvojžilový na woofer a dvojžilový na výšku. do kufra mám natiahnuté káble od rádia, tam mám aj výhybky a z nich to ide do repro. len som predpokladal, že ten čo to kábloval, tak že ked má káblik čierny pásik, tak že je to mínus, ale bohužial. podarilo sa to iba na jednej strane, na druhej to bolo naopak. no a tak si myslím, že to posielalo niečo s5 do rádia a to odpojovalo koncák, pretože po prehodení to už neurobilo ani raz a iný zásah som v autoaudiu nerobil.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- wilson
- Toyota guru
dve sú.
každá má 6 káblov - dva vstup, 4 výstup. a nie je to ozn. ako subwoofer, ale len woofer.
takto nejako to vyzerá: (Classic 216)
http://www.magnat.sk/c_classic.html
len ja mám staršiu verziu, kde je zvlášť lavá a zvlášť pravá výhybka
každá má 6 káblov - dva vstup, 4 výstup. a nie je to ozn. ako subwoofer, ale len woofer.
takto nejako to vyzerá: (Classic 216)
http://www.magnat.sk/c_classic.html
len ja mám staršiu verziu, kde je zvlášť lavá a zvlášť pravá výhybka
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Je to fakt zvlastne, lebo podla toho co pises a ak to ja spravne chapem, mas na kazdej strane po dva repraky. Jeden vyskac, jeden basak a kazdy je pripojeny zvlast na jeden vystup vyhybky. Ak je to tak a za vyhybkou uz niesu nijako repraky spojene (napriklad este nejakym kondenzatorom), tak potom aj radiu aj vyhybke a aj repraku je jedno s akou polaritou to pripojis. Jedine ti to bude zle hrat.
Fakt je to velmo zvlastne, po elektrickej stranke nepochopitelne. Este moze byt jedna vec, ze ten clovek co Ti zapajal kabliky do vyhybky ich tam zle vlozil a mohol sa koniec kabla roztrapkat a robit skrat a tym, ze si to prehodil si to opravil. Alebo mohol privela oblankovat konce a tie potom ako trcali sa mohli opierat.
Inac este jedna vec. Zalezi aku mas vyhybku. Ak mas 2-pasmovu vyhybku so 6dB utlmom (vyhybka prveho radu) tak sa vyskac zapaja opacnou polaritou ako basak. Ak je vyzsieho radu tak sa zapaja rovnako ako basak.
Fakt je to velmo zvlastne, po elektrickej stranke nepochopitelne. Este moze byt jedna vec, ze ten clovek co Ti zapajal kabliky do vyhybky ich tam zle vlozil a mohol sa koniec kabla roztrapkat a robit skrat a tym, ze si to prehodil si to opravil. Alebo mohol privela oblankovat konce a tie potom ako trcali sa mohli opierat.
Inac este jedna vec. Zalezi aku mas vyhybku. Ak mas 2-pasmovu vyhybku so 6dB utlmom (vyhybka prveho radu) tak sa vyskac zapaja opacnou polaritou ako basak. Ak je vyzsieho radu tak sa zapaja rovnako ako basak.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
- tomastrnava
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
- wilson
- Toyota guru
ad výhybky:
za výbkami sa repráky už nijako nespájajú a ani na nich nie sú žiadne kondíky. výstupy z výhybiek sa pomýliť nedajú, sú na nich nezamenitelné konektory, aj na tweetri aj na woofri. prehodil som len polaritu na vstupe výhybky (ak sa dobre pamatám, tak na pravej strane). tiež mi to bolo zvláštne, ale ono to fakt odvtedy prestalo vypadávať a že som tomu dal pár hodín poriadne nažrať od gragonforce až po howhigh...
ad osadenie repro:
tak osadenie je dôležitejšie ako repro, poneváč môžeš mať aj membrány zo zlata, ale ked to bude drnčať, tak to pučúvatelné nebude. a čo sa týka dverí, tak je s tým väčšia babračka ako so zadkom, pretože vzadu dáš namiesto plata mdf a prvý level máš za sebou
...
za výbkami sa repráky už nijako nespájajú a ani na nich nie sú žiadne kondíky. výstupy z výhybiek sa pomýliť nedajú, sú na nich nezamenitelné konektory, aj na tweetri aj na woofri. prehodil som len polaritu na vstupe výhybky (ak sa dobre pamatám, tak na pravej strane). tiež mi to bolo zvláštne, ale ono to fakt odvtedy prestalo vypadávať a že som tomu dal pár hodín poriadne nažrať od gragonforce až po howhigh...
ad osadenie repro:
tak osadenie je dôležitejšie ako repro, poneváč môžeš mať aj membrány zo zlata, ale ked to bude drnčať, tak to pučúvatelné nebude. a čo sa týka dverí, tak je s tým väčšia babračka ako so zadkom, pretože vzadu dáš namiesto plata mdf a prvý level máš za sebou
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných