E11 - radenie rýchlostí

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Noro
panic
Dátum registrácie: Piatok, 5. Októbra 2007, 22:08

Re: E11 - radenie rýchlostí

Príspevok od používateľa Noro » Sobota, 13. Októbra 2007, 23:11

Ahojte, no ja som zacal motor tocit prave na radu toyotakov, a jazdim ovela sviznejsie. Dnes som skusil tocit 3 na 100 a to uz pekne slo do otacok. Kus mi vadi ten hluk, ale asi je to len sila zvyku :lol:
Inac ma zaujime vasa jazda, napr po meste kde je 50 - 60, chodite na trojke (okolo 2900 otacok.) alebo jako? TAkisto suchtanie sa v kolonach na dvojecke az do 4O km.hod?? Lebo pri 4O je na trojje len ubohych 2000 otacok.
Bo ja skusam rozne kombinacie, ale zatial spotreba nic moc, ale asi dakde robim chybu. (sak preto sa ja pytam...)
Tiez rozbiehanie, v autoskole na starej felde somm sa rozbiehaval po rovinke len na spojke - tak sme robili kuzeliky na slalome - na spojke bez plynu. Na Corollke pri volnobeho 650 ot to neskusam a furt pri rozbiehani mu tam prikurim otacky.

Diky a sorry ze sa pytam (pre niekoho) take blbosti.
Ex. Toyota Corolla E11 liftback, 4E-FE 1.3, iris metalýza, r.v. 1999
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011

Kec ne toyotu ta co potom...

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Nedeľa, 14. Októbra 2007, 00:00

ja jazdim po meste ak je to dlhsia cesta, tak az do stvorky,, alebo patky,,, sak na rovine to neznicis,,, kolony,,, zalezi ako sa ide,,ak len pojazdy,,tak rozbeh a pustim,, na vonobeh,,, neporovnavaj autoskolu a feldu vobec,,, ked sa chces rozbehnut,,tak kapanek pridaj,,, keby ze mas naftak,,tam je to inaksie,,, ale neboj sa tocit motor vyssie,,, toyotacke motory su tam doma,,, a ten hluk,,, to je prijemne,, nie rusive,, teda pre mna

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 26. Mája 2008, 09:09

Vážení priatelia športovci, s dovolením sa po dlhšej dobe sa vrátim k tejto plodnej téme ;-)

Na manželkinej Karolíne sa prejavil podobný problém s preraďovaním z vyššieho na nižší prevodový stupeň. Ja som si to moc neuvedomoval, keďže podraďujem s medziplynom, ale jej to vadilo, tak som skúsil jazdiť bez medziplynu a co myslíte pane doktore? Mněl ho tam! :mrgreen:

Najprv som v rámci svojho bezhraničného optimizmu začal hysterčiť, že sú synchróny na ceste do večných lovíšť, ale aby som zachoval dekórum správneho toyoťáka, zvalil som to na "NEJAKÚ BLBOSŤ" a dobre som spravil.
Podozrenie padlo na nedostatočné vypínanie spojky, takže som sa rozhodol odvzdušniť jej hydraulické ovládanie. Robota na 5 minút aj s cestou ;-) Toť postup:

1. pripravil som si hadičku...najlepšie priesvitná, napr. z motobatérie, čistú a suchú sklenenú fľašku s presnidávky a cca deci brzdovej kvapaliny

2. na očistený odvzdušňovací ventil som nasadil hadičku a ponoril ju do fľašky, kde som predtým nalial cca poldeci brzdovky, aby bol koniec hadičky ponorený, nech je vidno unikajúce bublinky

3. potom som zavolal okolopobehujúceho suseda "S", ktorý mi poslúžil ako stláčač spojkového pedálu. Pedál "P" stlačil a držal stlačený, ja som 8 mm kľúčom uvoľnil ventil a tlakom spojky sa ovládacie rameno vrátilo do pôvodnej polohy a vytlačilo vzduch z hadičky a následne trochu kvapaliny von. Akonáhle sa rameno vrátilo, ventil som zatiahol späť. Sused S znovu spojku našlapal a podržal stlačenú a znova som ju vypustil. Takto sa to opakovalo, kým už nešli bublinky.
Netreba ale zabudnúť sledovať hladinu kvapaliny v nádržke, nech moc neklesne a nenacucne si vzduch do systému. Prípadne ju treba dopĺňať priebežne.

4. potom som už len dolial brzdovku po rysku do nádobky a fertik mariško. Keď bude viac času, tak to asi zopakujem a vymením kvapalinu komplet rovnakým postupom.

Už pri pohľade na pohyb toho ramena bolo vidieť, že sa pohybuje o čosi viac a tiež začalo viac vŕzgať ako obvykle, tak som ešte stiahol tú manžetu a prestrekol som ho vnútri olejom na motoreťaze...ale to už sa rozoberalo kdesi inde.

V podstate klasické odvzdušnenie bŕzd...takže nič svetoborné, ale problém je odstránený ;-) :D Karolína zas podraďuje ako má...samozrejme, pri vyšších rýchlostiach to je vždy rýchlejšie s medziplynom, ale hlavne, že sa dá hladko preraďovať pri normálnej jazde v meste.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Ivansro
nula
Dátum registrácie: Nedeľa, 27. Apríla 2008, 15:37

Príspevok od používateľa Ivansro » Pondelok, 26. Mája 2008, 23:01

Zaujíma ma či tá tvoja 1.4 VVti má už reťazový rozvod.Kedže som si nedávno zaobstaral také isté vozítko a zatiaľ mi tu na fóre boli zdelené len dohady...

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 27. Mája 2008, 09:23

motor 1.4VVTi by uz mal mat retaz. Zistim vecer a napisem.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 27. Mája 2008, 10:02

Hej, 4ZZ-FE má reťaz ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Ivan-LM
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 21. Mája 2008, 09:26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivan-LM » Štvrtok, 29. Mája 2008, 22:17

Ahojte, tak ja som to po prečítaní predošlého začal viac točiť :idea: a čo sa stalo? Ono to ožilo :mrgreen:
Corolla E11 STD červená-sedan, r.v.1998,
moped Stadion S11, r.v. 1958
moped Stadion S22, r.v. 1962
JAWA 350/638 r.v. 1988

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných