E11 - Trhanie spojky pri studenom motore

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

miguel369
nula
Dátum registrácie: Piatok, 9. Júla 2010, 16:06

Re: E11 - Trhanie spojky pri studenom motore

Príspevok od používateľa miguel369 » Piatok, 23. Júla 2010, 18:13

Zdravim vsetci,nedavno som si kupil Corollu 1.6 valvematic a mam pocit, ze nieco neni OK. Vopred pisem ze nasledujuci priznaky sa prejavili az po asi 400 km, dovtedy slo auto ako hodinky :). Pri radeni rychlosti hlavne pri 1,2 a niekedy aj 3-ke pocujem zvlastny zvuk, ktory je sprevadzany aj trhnutim auta. Clovek ma pocit ako keby tam bola prilis velka vola, resp. ako by bolo nieco uvolnene. Pri pohynani je najskor pocut, resp. na plynovom pedali aj citit trhnutie auta a az o sekundu nato sa auto pohne. Dana situacia nastava hlavne ked sa pomaly pohynam a to v nizkych otackach, pripadne ak sa pohynam do kopca. Skusil som sa pohnut len zaradenim 1-ky bez plynu, auto sa pohynalo normalne ale v momente ked som pridal plyn tak sa ozval uder vychadzajuci predpokladam z oblasti niekde kde je spojka alebo prevodovka. Podobna zvuk sa ozyva aj ked na 2-ke uberiem otacky a nasledne pridam. Myslite, ze by to mohlo byt nejakym silentblokom, spojkou pripadne diferencialom? Dik za odpoved

Používateľov profilový obrázok
jarson
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 12. Mája 2008, 17:09

Príspevok od používateľa jarson » Streda, 10. Novembra 2010, 00:01

prepacte, ale mohol by niekto zosumarizovat ako sa spozna opotrebena spojka? taky sumar moznych priznakov. Alebo naopak, ako to ma byt ked je to v poriadku.
mne by to pomohlo urcite. nejde ani tak o mna, ja mam pocit ze u mna je to ako ma byt, nic z uvedeneho skackania a trhania nepozorujem, aj otackomer skoro presne kopiruje tachometer, teda myslym ze ani nesmyka. skor by ma zaujmalo ako bezny uzivatel pozna kedy je nieco nie v poriadku. napr. je zle ked zabera hned dole, alebo naopak az hore? pytali sa ma totiz na toto a ja popravde musim priznat, ze absolutne neviem :?
ked tak nad tym rozmyslam, taka vec sa asi prejavuje postupne, a taky bezny motorista si moze aj normalne pomalicky na tieto priznaky zvyknut, resp. ani si neuvedomi ze sa nieco zmenilo a ze je cas na vymenu.
Ako vravim, rad by som sa poucil.
pripadne ak sa o tom uz pisalo, skuste navigovat, ja som nenasiel.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey Obrázok
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92Obrázok
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.

aspire
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Apríla 2008, 19:04

Príspevok od používateľa aspire » Streda, 10. Novembra 2010, 07:47

No môžem len za seba povedať, ak už bola na pokraji životnosti začala zaberať neskôr, ale to som mal vždy zimné topánky, ak som skúšal na boso tak som cítil na pedáli prešmykovanie a motor šiel do otáčok. Kamošovi ktorý mal pegota tak zaradil jedničku pustil spojku šlapol na plyn a ja som ho pešo predbehol, ale to už je spojka KO.
Nie je dôležitá rýchlosť ale Zábava :-D

Mitsubishi Grandis 2,4L - All for Family
Ex : Corolla E11 - 1.4 86 PS

jarson
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 12. Mája 2008, 17:09

Príspevok od používateľa jarson » Streda, 10. Novembra 2010, 23:03

no, tiez som dezo, pytam sa na taketo veci...to mam z toho ze po nociach riesim somariny :D vyspal som sa a dostal napad , staci da do googlu spravnu frazu a je toho tam az-az-az. :lol:
Civic 1.8 FD7 06 Turkey Obrázok
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92Obrázok
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.

Palo1
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 4. Februára 2008, 18:00

Re: Trhanie spojky

Príspevok od používateľa Palo1 » Streda, 10. Novembra 2010, 23:24

chmelo napísal:No a máme po diskusii :roll: Kua, Andy, ty pokazíš aj peknú schôdzu :mrgreen:
Zaujímavé je, že Karolína s tým problém nikdy nemala, skôr ľúbila tak zvláštne poskočiť medzi jednotkou a dvojkou a tiež hlavne keď bola studená. Nuž aj tie muchy majú svoje muchy :D
Tak Grexos, zvykaj si ;-)

Aj ja môžem potvrdiť, za studena hlavne v zime zvykne poskočiť pri preraďovaní z 1 na 2, ale po prejdení 50m radí normálne.
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW

Martin E11
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 20. Septembra 2007, 12:34

Príspevok od používateľa Martin E11 » Nedeľa, 23. Októbra 2011, 15:57

Jedna otazka ohladne spojky. Spojka je vymenena, uz bola na tom zle ked som svizne radil tak otacky isli hore ale ziadny tah, zrychlovanie nebolo. Menil som spojku a bolo dobre, ale teraz asi po cca 1000km pri rozbiehani na 1-ke idu nejke divne zvuky, na ostatnych stupnoch je to v pohode. Je to ako keby nieco o nieco suchalo, ci treba spojku este nastavit alebo je to po zabehnuti?
Corolla Verso
corolla E11 Combi
favo black line
s105

CoolAM
nula
Dátum registrácie: Sobota, 14. Januára 2012, 11:42

Príspevok od používateľa CoolAM » Nedeľa, 24. Júna 2012, 17:05

Ahojte, mne to tiez zacalo robit, mame Rav4 2005 D4-D diesel a ak nastartujem studeny motor alebo aj zohriaty, tak zaradim jednotku a ked pomaly pustam spojku a nastava moment zaberu, tak zazne trhat s autom :( Potom vyzeram ako taky zaciatocnik. Ked sa potrebujem z miesta rychlo pohnut, tak skoro mi to skape. Ani pridanie plynoveho pedalu nepomaha. Ale ked som uz v pohybe a preradujem na vyssie rychlosti, tak to ide vpohode. Bude to motorom, svieckami, vstrekovanim, ci spojkou? Neviete kolko stoji taka kontrola spojky v servise?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných