motor 55kw verzus 65kw
Moderátor: AndyGTP
motor 55kw verzus 65kw
zdravim, mam corolu E10 s motorom 4e-fe 55kw a pocul som ze tieto motory robili aj 63-65 kw...tak ma napadla otazka ci sa da z tej 55kw spravit 65 kw-hlavne ako by sa to dlao a ci to ma nejaky zmysel....ci tam nie je nahodou len riadiaca jednotka motora ina-keby sa tam dala z tej 65kw verzie ci by to fungovalo alebo su tam aj ine upravy
-
jurosik.km
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:09
Re: motor 55kw verzus 65kw
ahoj no pocuj..malsom pred rokom COROLLU 65kW no ale aztaky drak an ceste to nebol jeto skoro to iste ako 55kW..ak sa jedna o RJ tak ti povim ze raz som chcel dat 1,6motor namiesto 1,3 a pani z toyoty kolegovia mi vraveli zetam istotne musi ist aj ina RJ utohoto tipu to bude neco ineurcite tam bude neaka ta stipka navyse suto trochen silnejsie motory preto aj ine sannie inac robene no teraz mam 55kW a samito zda byt rovnake nic stym nevyriesis...uz ked tak dam sionejsi motor ale ak ti ide len o 10kW teda ziadna vyhra,zasejk nachipovat 1,3 motor tez neni bohvico tobys musel prisposobit aj klukovku a vacku
Vysledna veta-ked raidne rozbehnes tu 55kW ide potom rovnako ako 65kW lens ahej musisi viacej venovat,cistit klapku,menit oleje.sviecky atd
Vysledna veta-ked raidne rozbehnes tu 55kW ide potom rovnako ako 65kW lens ahej musisi viacej venovat,cistit klapku,menit oleje.sviecky atd
zdravim, no ja som menil v svojej corolle motor (sice 65 kW za taky isty kvoli poruche), ale tak ako hovori Jurosik, vymena motora nema zmysel a pri vymene som prisiel na to, ze ak by som tam chcel dat 55 kW alebo 63 kW verziu tak by to chcelo aj inu riadiacu, sanie, je tam trosku rozdielne ulozenie motora atd (su to sice rozne verzie toho isteho motora, ale lisilo sa tam par detailov ako siel cas)TomiTT napísal:zdravim, mam corolu E10 s motorom 4e-fe 55kw a pocul som ze tieto motory robili aj 63-65 kw...tak ma napadla otazka ci sa da z tej 55kw spravit 65 kw-hlavne ako by sa to dlao a ci to ma nejaky zmysel....ci tam nie je nahodou len riadiaca jednotka motora ina-keby sa tam dala z tej 65kw verzie ci by to fungovalo alebo su tam aj ine upravy
aj ked u mna bola vymena nutna
55 kW ma sice mensi vykon, ale ma trosku vyssi krutiaci moment sa mi zda a aj iny priebeh krutiaceho momentu (aj ked velke rozdiely tam nebudu), jedinu vyhodu 65 kW vidim v tom, ze tu silu dohana na otackach (okolo 6000) ale nad take otacky uz auto velmi nezeniem nakolko ma svoje roky
takze podla mna nema zmyslel menit riadiacu jednotku atd. aby to malo papierovo lepsi vykon, ked v praxi to nebude takmer ziadna zmena, kym ti motor chodi dobre tak ho nechaj tak ako je
-
jurosik.km
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:09
andy pravda 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných