E12 - buchot z motorového priestoru (?)
Moderátor: AndyGTP
- hanz
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Októbra 2004, 09:47
- Kontaktovať používateľa:
E12 - buchot z motorového priestoru (?)
ahojte,
na vyssich prevodovych stupnoch pri plnom zrychleni (predbiehanie) sa mi dnes zacal z motora resp, niekde spoza odkladacky ozyvat taky zlvastny hrkot. prejavuje sa to len cca medzi 3000 a 4000 otackami, pri plnom plyne viacmenej len na stvorke a na patke (tj. pri zatazeni motora. na trojke sa to ozyva len velmi malo). ma niekto napad co by to mohlo byt? (corolla e12 1cdftv 85 kw)
interier to moze byt, ale pochybujem o tom, vsetko som v ramci moznosti popocuval
dakujem za odpovede
na vyssich prevodovych stupnoch pri plnom zrychleni (predbiehanie) sa mi dnes zacal z motora resp, niekde spoza odkladacky ozyvat taky zlvastny hrkot. prejavuje sa to len cca medzi 3000 a 4000 otackami, pri plnom plyne viacmenej len na stvorke a na patke (tj. pri zatazeni motora. na trojke sa to ozyva len velmi malo). ma niekto napad co by to mohlo byt? (corolla e12 1cdftv 85 kw)
interier to moze byt, ale pochybujem o tom, vsetko som v ramci moznosti popocuval
dakujem za odpovede
avensis T25 2AD-FTV
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Re: hrkot z motoroveho priestoru (?)
Môže byť, že sa len niečo v motorovom priestore, čo sa navzájom dotýka, dostane v tých otáčkach do rezonanzie a potom to drnčí...vieš ako - po dlhom čase bol teplý deň - všetko začína v autách ožívať...

Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- hanz
- začiatočník
pokial to je len drobnost nevadi.. len rano to este nerobilo 
avensis T25 2AD-FTV
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Nazdar gazdíčko, dlho sme sa nevideli...vlastne, my sme sa ešte vôbec nevideli
Skús ešte pomrkať v motorovom priestore, možno uvoľnená spona na vzducháči, alebo podobná volovinka. Vychádzam z toho, že ti to začalo robiť naraz. Rozmýšľal som aj nad uvoľneným silentblokom, ako som mal kedysi ja na Karolíne, ale to by hŕkalo hlavne pri nízkych otáčkach a hlavne pri vypnutí motora, keď ho zatrasie.
Viem, že na benzínových E12kach ľúbil tak zvláštne rezonovať vzducháč, možno aj to by mohlo byť ono...
Ak zistíš, tak daj vedieť
Skús ešte pomrkať v motorovom priestore, možno uvoľnená spona na vzducháči, alebo podobná volovinka. Vychádzam z toho, že ti to začalo robiť naraz. Rozmýšľal som aj nad uvoľneným silentblokom, ako som mal kedysi ja na Karolíne, ale to by hŕkalo hlavne pri nízkych otáčkach a hlavne pri vypnutí motora, keď ho zatrasie.
Viem, že na benzínových E12kach ľúbil tak zvláštne rezonovať vzducháč, možno aj to by mohlo byť ono...
Ak zistíš, tak daj vedieť
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Celkem dost na Corollách rezonuje krycí plech výfuku.Šroubky jsou to slabý a brzo uhnijou a potom to tam jen tak visí a drnčí. 
S Toyotou navždy a ne jinak!!!!!!!
http://toyoty.nolimit.cz/
Toyota Corolla Gt-s AE98 4A-GE - EX
Toyotka Corolla E9 liftback 1,8D XL - EX
Toyota Corolla E11 liftback 1,4 VVTi - současnost
http://toyoty.nolimit.cz/
Toyota Corolla Gt-s AE98 4A-GE - EX
Toyotka Corolla E9 liftback 1,8D XL - EX
Toyota Corolla E11 liftback 1,4 VVTi - současnost
Hanz, prisiel si na to v com je problem, mne sa toto iste stalo vo stvrtok vecer, predbiehal som na 4. cca 4000 otacok a zacul som drncanie niekde vpredu na pravej strane. Dokonca sa mi teraz zda, ze teraz viac pocujem motor v interieri ako predtym (mozno len subjektivne - zda sa mi, ze nejako viac odfukuje). Auto mam este v zaruke, neviem ci sa nepoberiem do servisu.
- hanz
- začiatočník
ahoj neprisiel som na to este, na chvilu to robit prestalo, potom sa to objavilo znovu
raz som mal cestu okolo servisu, tak som sa tam zastavil, ale neprejavilo sa to tam.. skusim este raz, ked pojdem na garancku, dovtedy to skusim sledovat..
tebe to robi podobne?
raz som mal cestu okolo servisu, tak som sa tam zastavil, ale neprejavilo sa to tam.. skusim este raz, ked pojdem na garancku, dovtedy to skusim sledovat..
tebe to robi podobne?
avensis T25 2AD-FTV
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ano, zatial som to zaznamenal len raz (jazdim tak pokojnejsie, takze casto nechodim do takych otacok) len ja cez vikend jazdim na druhom aute (rodinnom), takze cez tyzden to preverim, len sa stale neviem zbavit pocitu, ze mi odvtedy ide motor nejako hlucnejsie, aspon mam ten pocit, dost dlho som jazdil s radiom, teraz som ho vypol a zda sa mi, ze to nie je to co to bolo pred mesiacom - ale neviem, v utorek si idem dat kamosovi urobit blatnik, nejaky trtko donho na parkovisku nacuval a pukol lak, zacalo to trocha chytat hrdzu, takze idem co najskor vybavit. Ak nieco vypatras, daj mi pls. vediet.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní