Som na tom podobne, až na tie roky.. ja si to kúpim možno až ako veterána
Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86 / BRZ / FR-S
Re: Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86 / BRZ / FR-S
Super video.
tag uz aj ja som mal tu cest zajazdit si na gt 86 a fakt sa im to auto podarilo . . Nadherne z vnutra, jazdne vlastnosti perfektne!tych 200koniko ma vazne tach!uzil som si ten Motor od 1 po 5 az do obmedzovaca na 6 uz ne bo pokuta by bola mastna:-) da sa vcelku drzat aj na 50km-no laka to pridavat spotreba neni nijak drastycka nieje.. urcite v buducnosti by som ho rad Vlastnil:o) negat.kufor je no nic moc,vzadu moze sediet maximalne jeden clovek aj to max 170cm,ked tag za vodicom dieta v auto sedacke"
Cez víkend prišli predčasné Vianoce - povozenie v GT86
Auto je ešte len v zábehu tak som ho nemohol moc točiť, ale aj tak to bol neopísateľný zážitok. Pripadal som si akoby som sa vrátil o 20-30 rokov dozadu, akurát mal pod kapotou novú techniku. Super odozva vo volante, cítil som absolútne všetko čo auto robí, čo som mu prikázal aby spravilo tak spravilo do bodky. A niekedy pridalo aj niečo navyše
Ako auto pre skutočného vodiča je naozaj skvelé, no na každodenné jazdenie si to moc predstaviť neviem, bol som s tým aj po nejakých rozbitejších dedinských cestách a úprimne, po 2-3km keď skončili tak som to blahorečil. Prekvapil ma motor, ktorý ťahal aj pekne od spodu, všade som čítal že to pravé začína až od 5tis (tak vysoko som sa bohužial nemohol dostať), ale ani tak sa mi nezdalo, že by bolo auto nejaké lenivé alebo nespolupracovalo. Možno pri driftoch, ale pri bežnej príp. trošku ostrejšej jazde v pohode, proste tých 200 koníkov na ľahkej kasni bolo cítiť. Mne osobne by to bohato stačilo.
No a teraz krutá realita. Pri tomto aute som si uvedomil dve veci, a to, že:
- učí človeka premýšlať a núti ho na sebe pracovať ako na vodičovi (veľmi rýchlo som pochopil, že ako vodič mám teda poriadne rezervy)
- môj Lex ani zdaleka nie je takým super skvelým autom na jazdné zážitky ako som si myslel
(je to ale svelý kompromis komfort/športovosť, 86ka je proste čisté športové náradie)
Úprimne poviem, že keď dali cenu cez 30tis € tak som bol skeptický či to bude predajné. Vravil som si, že by ma museli presvedčiť len jazdné vlastnosti a pocit z riadenia vo všeobecnosti, ale musím uznať, že mňa GT86ka jednoznačne presvedčila. Stojí za to.
Foto s mojim Lexom som si nemohol odpustiť

No a teraz krutá realita. Pri tomto aute som si uvedomil dve veci, a to, že:
- učí človeka premýšlať a núti ho na sebe pracovať ako na vodičovi (veľmi rýchlo som pochopil, že ako vodič mám teda poriadne rezervy)
- môj Lex ani zdaleka nie je takým super skvelým autom na jazdné zážitky ako som si myslel
Úprimne poviem, že keď dali cenu cez 30tis € tak som bol skeptický či to bude predajné. Vravil som si, že by ma museli presvedčiť len jazdné vlastnosti a pocit z riadenia vo všeobecnosti, ale musím uznať, že mňa GT86ka jednoznačne presvedčila. Stojí za to.
Foto s mojim Lexom som si nemohol odpustiť

- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
- Kontaktovať používateľa:
normalne sprosto ti zavidim 
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
normalne sprosto ti odpoviem, ze je co!!
inak este som zabudol - fakt perfektny posez, som myslel ako vymakane sa sedi v IS200, ale GT86ka doviedla sportove sedenie k dokonalosti. Takisto som bol prekvapeny z radiacej paky, o5 ked porovnam s ISkom, to ma krasny presny chod, ale GT je este lepsie, drahy su kratke, veru kratsie ako som cakal, ale po par preradeniach som si na to bezproblemov zvykol a potom som si to nemohol vynachvalit. Ked som presadol do svojho tak som myslel, ze mam drahy ako na autobuse
Ale pohoda, fakt super pocit, takisto + pre sedacky, vyborne spotrove sedenie, ale nezdali sa mi nekomfortne. Skor podvozok ako som spominal, na uzivanie jazdy super, na bezne jazdenie asi skor nie (prilis tvrde). Zaujimave bolo vnimanie rychlosti, predpisova 50ka mi pripadala pomerne ako flakanie, priznam sa ze ak som sa pozabudol a nesledoval tacho tak behom chvile som nevedomky zrazu frcal 70.. auto proste hned reagovalo a ja ak sa zamyslim tak noha ide automaticky dole a tomuto auto netreba nic hovorit 2x
Kufor malicky, vzadu ziadne miesto ked som si nastavil sedacku vodica a to mam len 171 cm a nie prilis dlhe nohy. Ale s tym sa asi pocita, proste auto tak pre dvoch + nejaka batozina a podme sa previezt niekde na Transfagarasan
Asi tak by som videl.
Tazko sa hladaju negativa, mozno ta cenovka, ale ak niekto chce lahke zabavne auto tak toto je genialne naradie. Mat tie prachy tak ani nerozmyslam a beriem presne take iste cervene v akom som sa vozil. Jednoducho parada.
Jo a este velka vdaka svokrovi, ktory mi zveril tuto bestiu do ruk a mal som tak predcasne Vianoce. Ako sam povedal - mne staci malo ku stastiu a este ako lacno ho to vyslo
Fakt super zazitok...
inak este som zabudol - fakt perfektny posez, som myslel ako vymakane sa sedi v IS200, ale GT86ka doviedla sportove sedenie k dokonalosti. Takisto som bol prekvapeny z radiacej paky, o5 ked porovnam s ISkom, to ma krasny presny chod, ale GT je este lepsie, drahy su kratke, veru kratsie ako som cakal, ale po par preradeniach som si na to bezproblemov zvykol a potom som si to nemohol vynachvalit. Ked som presadol do svojho tak som myslel, ze mam drahy ako na autobuse
Tazko sa hladaju negativa, mozno ta cenovka, ale ak niekto chce lahke zabavne auto tak toto je genialne naradie. Mat tie prachy tak ani nerozmyslam a beriem presne take iste cervene v akom som sa vozil. Jednoducho parada.
Jo a este velka vdaka svokrovi, ktory mi zveril tuto bestiu do ruk a mal som tak predcasne Vianoce. Ako sam povedal - mne staci malo ku stastiu a este ako lacno ho to vyslo
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
na margo sedenia, v 5gen a 6gen celice sedis sportovo, ked som presadol do IS-ka, aj pri najnizsom posede je to oproti celice jak v kamione 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Bohuzial rovnako to je aj pri presadnuti z E11 do E12.
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
kolko ta to stalo?spider207 napísal:Cez víkend prišli predčasné Vianoce - povozenie v GT86
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
stefan-celica napísal:kolko ta to stalo?spider207 napísal:Cez víkend prišli predčasné Vianoce - povozenie v GT86
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Stalo ma to telefonat svokrovi ci bude v sobotu v praci
ale myslim, ze sonnicek dobre pise, ak ju maju niekde na predajni tak sa tusim da objednat na testovaciu jazdu..
este doplnim k tej GTke - celkom ma prekvapilo ako islo auto po plyne, medzi 50 a 100 to vedelo lietat velmi rychlo a to som ho nemohol ani poriadne tocit ako som spominal.. a takisto sa mi zdalo, ze je dost hrave, v jednej tiahlej lavotocivej 90° zakrute som mal mozno 40-50, na trojecku si motorcek hryzkal v spodnych otackach a ked som tomu trosku slapol (asi tak na 3/4 plynu) tak zacalo chytat zadok a hned zakrocila VSCcka (nemal som tie gule hrat sa s autom za 32tis € na pomerne uzkej ceste bez stabilizacie).. takze asi take su moje dojmy.. veru aj by som si to zopakoval
este doplnim k tej GTke - celkom ma prekvapilo ako islo auto po plyne, medzi 50 a 100 to vedelo lietat velmi rychlo a to som ho nemohol ani poriadne tocit ako som spominal.. a takisto sa mi zdalo, ze je dost hrave, v jednej tiahlej lavotocivej 90° zakrute som mal mozno 40-50, na trojecku si motorcek hryzkal v spodnych otackach a ked som tomu trosku slapol (asi tak na 3/4 plynu) tak zacalo chytat zadok a hned zakrocila VSCcka (nemal som tie gule hrat sa s autom za 32tis € na pomerne uzkej ceste bez stabilizacie).. takze asi take su moje dojmy.. veru aj by som si to zopakoval
Mmmmmmm, no v dobrom zavidim. Tusim som jeden z poslednych slovakov, ktori ju este nejazdili
Vyzera to rozhodne na zaujimave auto a skvely zazitok. Ale mal si pockat, kym ju zabehnu. Alebo nebodaj bude to repete?
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
Ver, ze po zabehu sa hlasim na repete
Tiez som o tom toceni nevedel, na tacho svietilo 1300km a ma sa vraj zabehavat do 3000 km (alebo 5tis, uz si presne nepamatam).. Ale Ti poviem, ze to chcelo riadne sebazaprenie netahat to cez povolenu hodnotu..
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Sme aspon dvajakuki napísal:Tusim som jeden z poslednych slovakov, ktori ju este nejazdili![]()
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena

Traja 
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
http://www.speedhunters.com/2012/10/the ... bunny-frs/
mat 86-ku je sen mnohych a este robit snou taketo prasaciny
EDIT: este pridavam videjko
http://vimeo.com/50934591
mat 86-ku je sen mnohych a este robit snou taketo prasaciny
EDIT: este pridavam videjko
http://vimeo.com/50934591
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný