miguellito napísal:no mne nedavno pocas jazdy zacali svietit kontrolky -vykricnik v kruzku-akumulator-a oranzova olejnicka-teda nizka hladina oleja- v polke cesty som zistil ze zomrel skoro uplne alternator-takze siel na repas za 90 eciek a bol v haji regulator a setky diody, uhliky neviem bo to slo z druhej ruky cez kamosa ale dostal som aj zaruku-lepsie ako brat z vrakacu ,ktory mozno odide za par.mesiacov. a uz dlhsie mi to dobijalo za jazdy len cca 12 voltov inak baterka bola v nutri kalna jak bahno takze som k repasnutemu altiku kupil aj novu baterku a uz to dobija jak ma. ja len ze aby ostatni vedeli ked zacnu preblikavat a svietit tieto kontrolky ze co maju cakat-pretoze brzd kapaliny aj oleja bolo dost, takze to znamena toto....no a moja teoria k vzniku? proste treba investovat do riadnej baterky a ak ju raz vybije do dna tak uz ju nenabijat a nepouzivat a vykaslat sa na nu a kupit novu az sa netrapi altik,bo potom ten alternato nevladal dobijat --on bol po jazde uz v poslednej dobe horucejsi skoro jak zvody ...no a potom odisiel regulator asi potom odpalilo diody no a tak-poistky setky ok---inak niekedy mi po zapnuti klucikov zasvietia setky kontrolky ale nie ta cervena olejnicka- na druhy raz uz ju zapne tiez -nelubi sa mi to bo co ak sa dodrbe ked bude treba aby svietila-ked pojde motor do haja?-- kontakty na cidle som precistil a uz to myslim odvtedy nespravilo ale nemoze odchadzat aj to cidlo pomaly?sak na nom sa nema co pokazit, inak teraz to dobija cca 14 volt. a v manuali k celicam 5 gen je ze by mali dobijat od 13.5-15.1 takze uz dufam bude setko ok... inak to denne svietenie- so zapnutymi svetlami som dosiel asi 9 km skoro do dna baterky a potom bez svetiel na nahradnej baterke asi 23km a ubudlo z nej tak 1 volt ---hold nightbreakery osramy

inak by ma zaujimalo len tak do buducna a pre ostatnych aj-ked odchadza altik a potrebujem dokoncit jazdu a dojst co najdalej-tak lepsie je drzat nizke otacky alebo valit na vysokych-bo ked som isiel na4 tisic-ale fungovalo to tak len na 1-ke a 2ke tak tie kontrolky zhasli a ako by to nad tych 4000ot dobijalo---hm haluz...
Nechcem ta strasit ale asi ta obtiahli o riadne love

(ako sa hovori kto ta neojebe ak nie kamarat) sprosta pravda ja som mal teraz rovnaky problem ze vo vyssych otackach mi nesvietila kontrolka dobijania ale v nizzsich hej.Tak som sa pytal dvoch mechanikov a obaja mi povedali ze aby som to dopratal ze mi to opravia alebo daju do opravy.Ja ze dobre som to dal jednemu a ten na to(chvalabohu)zabudol.Lenze ja som potreboval v ten den ist do ciech cca800km!!! Tak som sa nasral zobral altik domov a volal bratrancovi ze co a ako(je to vyuceny mechanik a robil s alternatormi na praxi) sa mi stalo co to robi atd.On mi povedal aby som to rozobral, vybral uhliky, kupil nejake dobrusil ich na rozmer pôvodnych uhlikov, napajkoval naspät a zlozil.Robota na 2hodiny s vybratim, rozobratim, kupenim dvoch uhlikov, co sa najviac podobali na tie co som mal a cesta domov spolu zo zlozenim a nahodenim.A cuduj sa svete vsetko ide ako ma.K tej teplote altika ze si si myslel ze sa spalil, nie nespalil sa, ale ked mas zly kontakt tak to viacej iskri a vtedy sa viac zahrieva.
Kazdy chce zarobit ale nie kazdy poctivo.Inak zhruba 90% oprav alt sa robi iba vymena uhlikov a lozisiek, pretoze ostatne sa skoro vobec nekazi.Ale to ti malokto povie do oci aby mal viacej prachov v tejto zlej dobe:D
Zaver je, ze väcsinu z tych poenazi co si vyhodil, si mi mohol dat, lebo ja som si opravil altik sam za 1,66e.