Hmm ja som kamosovi robil zmluvu ked kupoval auto, kupoval z ineho okresu nie zo zahranicia, a ta zmluva moze zo zakona obsahovat take veci, ze z fungovania predosleho majitela mas narok na 6 mesiacov zaruku uhradu skody, ak sa nieco vyskytne. Samozrejme diesel, vyskytla sa chyba asi po mesiaci. Predosly majitel tankoval podpriemernu naftu, v servise sa to preukazalo ako dlhodobejsia chyba, majitela sme kontaktovali a vzhladom na to ze mal podpisanu zmluvu, tak nerobil problem a tych este vtedy 2000 Sk, za vymenu filtra uhradil. Taky pristup sa mi paci. Rovnako aj ja by som bol tak ferovy.saboter napísal:bubulak napísal:Myslim si ale ze tu mame nejake svedomie a normalnych predavajucich. A ak nie, na skrite zavady a hlupakov mame zakony.Držím palce.
Chcem kupit Celicu...
Moderátor: Leňulka
- Samuel
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kupit Celicu...
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB
Gabo: Dakujem, naozaj si to vazim. Ak by som to isiel pozriet, urcite dam vediet.
Saboter: Ja nemam co skryvat kludne to napisem aj sem. Asi pred 3mi rokmi som kupoval P607, predavajuci z Komarna, auto som vyskusal, jazda bola OK, HDI motor bez problemov, prevodovka radila fajn, pytal som sa som ho ci je vsetko OK. Vies ja som na toto docela uchylny - ja ked predavam auto pisem aj do zmluvy vsetky zavady, nikdy nezamlcujem skutocnosti, aj ked je to za cenu nizsej predajnej ceny radsej mam dobry pocit ze som nikoho neodlabal.
Po par dnoch skolabovalo turbo, ventil a cidlo pri turbe, dalsich par veci a zistil som ze na palubovke mam sice 169000, ale pred rokom bolo auto servisovane vo franzuzsku s 205000
. Ja v takom pripade nemam problem, slusne som zavolal, vysvetlil situaciu. Na otazku "co ako on s tym" som odpovedal ze mu poslem fakturu (aj vzhladom na nespravne kilometre som ho ziadal o zhovievavost) a ocakavam uhradu. Neodohodli sme sa. Ok, nieje problem. Dal som vypracovat znalecky posudok, z toho bolo jasne, ze sa jednalo o skrytu zavadu - boli stopy po tom ze sa snazili to turbo doslova spojazdnit na par km a tvarit sa ze to je OK. Papiere som odovzdal pravnikovi, za 2 tyzdne nabehlo 55000 Sk za repasovane turbo (netrval som na novom), ventil a cidlo. Slusne som mu vysvetlil ze ja sa odrbavat nenecham a co dalsie som od neho mohol na zaklade zistenych skutocnosti pozadovat. Rozisli sme sa sice s jeho pokrcenym usmevom ale ziadne bitky ani nic podobne 
Este dodam ze peugeot sa predaval o rok neskor so zmluvne dokumentovanymi zavadami poloos niekedy pri stupani do kopca sklbne, servis nebol schopny zavadu identifikovat, okno spolujazdca ma motor pohonu skla pred vymenou a vozidlo ma viac kilometrov ako je uvedene na palubovke. Predane za nizsiu cenu, ale kupujuci vedel do coho ide, mal vacsie stastie ako ja
Saboter: Ja nemam co skryvat kludne to napisem aj sem. Asi pred 3mi rokmi som kupoval P607, predavajuci z Komarna, auto som vyskusal, jazda bola OK, HDI motor bez problemov, prevodovka radila fajn, pytal som sa som ho ci je vsetko OK. Vies ja som na toto docela uchylny - ja ked predavam auto pisem aj do zmluvy vsetky zavady, nikdy nezamlcujem skutocnosti, aj ked je to za cenu nizsej predajnej ceny radsej mam dobry pocit ze som nikoho neodlabal.
Po par dnoch skolabovalo turbo, ventil a cidlo pri turbe, dalsich par veci a zistil som ze na palubovke mam sice 169000, ale pred rokom bolo auto servisovane vo franzuzsku s 205000
Este dodam ze peugeot sa predaval o rok neskor so zmluvne dokumentovanymi zavadami poloos niekedy pri stupani do kopca sklbne, servis nebol schopny zavadu identifikovat, okno spolujazdca ma motor pohonu skla pred vymenou a vozidlo ma viac kilometrov ako je uvedene na palubovke. Predane za nizsiu cenu, ale kupujuci vedel do coho ide, mal vacsie stastie ako ja
Samuel: Uplne beriem. Mne tiez ze zavolali ze bol na tej P607 zly palivovy filter a este nejaka hadicka, 200 Euro som zaplatil. Dobre vztahy su fajn.
no jak tak citam tusim vas budem kontaktovat ak sa podary v bolizkej buducnosti 
To som celkom nepochopil
Hm?
- ALFkeeper
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 22. Augusta 2008, 23:11
ja len tolko ktomu ze ..je fajn co tu piste :bubulak a saboter...dobre sa to cita a bolo by fajn keby to tak funguje vzdy ...
bubulak: nezabudaj ze 607 je 607 nehovoriac o veku vozidla kde sa viacmenej pocita s dobrym stavom(cize nejaka macka vo vreci je obahjitelna!!!!)
kupovat celicu je absolutne s ineho sudka ..hlavne skrz veku vozidla a jeho charakter na ktory je urceny..t.j.ma to vacsina mladych chalanov ktory sa natom vyblaznia a ked maju ist nejake drahsie investicie co niekedy presahuju cenu vozidla ..jednoducho auto predaju za nizsiu cenu a neriesia...
ty auto kupis zacnes zistovat ako napr.v pripade GT4 ze je nahovno diferak..s velkou pravdepodobnostou bude zrat olej..mozno sa najblizsiu zimu prejavja znamky hrdze ktore boli zakamuflovane...atd atd..zsitis ze je sice secko opravitelne no budes sa pohybovat v cenach mozno vysich ako si vozidlo kupil ...a neviem ci sa budes s niekym vyhadavat ze si kupil skoro20 rocne auto za smiesnych 75000(zaco sa da kupit tak letne +zimne obutie s diskami) a budes ocakavt nejaky pouzivatzelny stav vozidla ....ked na take natrafis potom vela stastia
radsej ako bolo spmynane bych zobral nieco z EU priplatil bych doslova za TIP TOP stav a potom mozes byt kludny ze priatelka sa nevysype skrz zanedbanej prevadzky od byvaleho majitela
bubulak: nezabudaj ze 607 je 607 nehovoriac o veku vozidla kde sa viacmenej pocita s dobrym stavom(cize nejaka macka vo vreci je obahjitelna!!!!)
kupovat celicu je absolutne s ineho sudka ..hlavne skrz veku vozidla a jeho charakter na ktory je urceny..t.j.ma to vacsina mladych chalanov ktory sa natom vyblaznia a ked maju ist nejake drahsie investicie co niekedy presahuju cenu vozidla ..jednoducho auto predaju za nizsiu cenu a neriesia...
ty auto kupis zacnes zistovat ako napr.v pripade GT4 ze je nahovno diferak..s velkou pravdepodobnostou bude zrat olej..mozno sa najblizsiu zimu prejavja znamky hrdze ktore boli zakamuflovane...atd atd..zsitis ze je sice secko opravitelne no budes sa pohybovat v cenach mozno vysich ako si vozidlo kupil ...a neviem ci sa budes s niekym vyhadavat ze si kupil skoro20 rocne auto za smiesnych 75000(zaco sa da kupit tak letne +zimne obutie s diskami) a budes ocakavt nejaky pouzivatzelny stav vozidla ....ked na take natrafis potom vela stastia
radsej ako bolo spmynane bych zobral nieco z EU priplatil bych doslova za TIP TOP stav a potom mozes byt kludny ze priatelka sa nevysype skrz zanedbanej prevadzky od byvaleho majitela
ALF: Ja si myslim ze je treba na vsetko ist s chladnou hlavou a rozvahou. Zacne hrdzaviet? OK. To nepovazujem za skrytu zakamuflovanu zavadu ale ako realitu 20-rocneho auta. Zerie olej? Nemala by - mala by mat motor po ciastocnej GO ale samozrejme su limity ktore bez problemov akceptujem. Ak mam kazdych 5000 km doliat par deci nemam s tym najmensi problem. Zly diferak? Opat zalezi od toho ak to zistim na zaciatku, reklamacia, ak po 10000 km, moj problem... Vsetko zalezi od toho o aku zavadu sa jedna a v mojom pripade najma o to ci mohol o tej zavade vediet predavajuci 
- ALFkeeper
- začiatočník
jasne ved ja ti prajem aby si kupil co najlspsie a o tot este viac ked si sa rozhodol pre celicu
)
tak ked nieco kupis tak to sem hned hod a pochval sa
)) nech mame co zavidiet
)))))
tak ked nieco kupis tak to sem hned hod a pochval sa
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
Mno v podstate happy end.bubulak napísal:Na otazku "co ako on s tym" som odpovedal ze mu poslem fakturu (aj vzhladom na nespravne kilometre som ho ziadal o zhovievavost) a ocakavam uhradu. Neodohodli sme sa. Ok, nieje problem. Dal som vypracovat znalecky posudok, z toho bolo jasne, ze sa jednalo o skrytu zavadu - boli stopy po tom ze sa snazili to turbo doslova spojazdnit na par km a tvarit sa ze to je OK. Papiere som odovzdal pravnikovi, za 2 tyzdne nabehlo 55000 Sk za repasovane turbo (netrval som na novom), ventil a cidlo. Slusne som mu vysvetlil ze ja sa odrbavat nenecham a co dalsie som od neho mohol na zaklade zistenych skutocnosti pozadovat. Rozisli sme sa sice s jeho pokrcenym usmevom ale ziadne bitky ani nic podobne![]()
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ozvi sa, pozrieme sa nato,. poradim, ak sa bude dat
a samozrejme s ohladom na to, ze je to len za 75tis... 
moj nazor.. 75tis nieje vela, dobry zaklad, do ktoreho by som napchal casom 200tis a auto by som nikdy nemohol predat, no robilo by mi vela vela radosti .-) kiez by ten CS z TO bol za nejakych 2000tis E
moj nazor.. 75tis nieje vela, dobry zaklad, do ktoreho by som napchal casom 200tis a auto by som nikdy nemohol predat, no robilo by mi vela vela radosti .-) kiez by ten CS z TO bol za nejakych 2000tis E
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
saboter
- začiatočník
Nebolo by za tie keše (+/-) skôr lepšie toto: viewtopic.php?f=19&t=3740
Tu už bolo kopec vecí daných do poriadku, výkonu na naše cesty to má dosť. Akurát interier a polepy by mohli byť troška problém. Ale to je vec chuti
.
Tu už bolo kopec vecí daných do poriadku, výkonu na naše cesty to má dosť. Akurát interier a polepy by mohli byť troška problém. Ale to je vec chuti
Naposledy upravil/-a saboter v Streda, 29. Apríla 2009, 22:17, upravené celkom 1 krát.
- Leňulka
- toyoťák
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Marca 2005, 18:31
no dovol? moje prvni auto sice nebylo turbo, ale zigul, ale zabrat to dalo hadam stejneliguere napísal:turbo? ako prve auto pre zensku?????????????????
kua tak to hadam ani lenulka by si netrufla. a to uz je co povedat
zenskym do ruky turbo nepatri, jestli ma zacinat tak na necem slabem, at neni zaryta v prvni prikope, se neceho lekne, zadupne plyn, vrtulka zasvisti a ....
Toyota Celica 2.0 Turbo All-Track 1991
Toyota 4Runner 2,4i 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1989
Ex: Toyota 4Runner 3.0 V6 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1988
Ex: Toyota Celica 2.0GTi 16V 1989
N.M.T. Engineering
Toyota 4Runner 2,4i 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1989
Ex: Toyota 4Runner 3.0 V6 1989
Ex: Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD 1988
Ex: Toyota Celica 2.0GTi 16V 1989
N.M.T. Engineering
- ALFkeeper
- začiatočník
gabko presne otom prave hovorim..jednoducho to auto si dosolva pyta koooopec penazi...Gabriel Nagy napísal:ozvi sa, pozrieme sa nato,. poradim, ak sa bude data samozrejme s ohladom na to, ze je to len za 75tis...
aa preto som chcel mozno buducemu majitelovi podtknut ze so 75 000 to zacina ....vtomto pripade je to ako akontacia noo a zvysok pocas priebehu dalsich mesiacov zacnu takzvane prve splatky:))) ktore budu zahrnat naklady na opravy
Znalecky zalezi od rozsahu, ale od 2000 do 5000 (samozrejme SKK). Co sa tyka pravnika zalezi opat od toho tam si niekde od zadarmo (obcianska poradna) po 5000/hod... ja mam znameho, tam je iny cennik, najlepsie fakt niekoho poznat. Oplati sa v takom pripade aj d.a.s tam to mas za rocny slusny poplatok v cene 
ALF: Dakujem, o zavist nejde, skor o radost
Gabo: Uplny suhlas. Viem co ma caka. Riesim z casu na cas veterany a tam su tie sumy miestami aj vyssie. Bude zalezat od toho ci si nas (mna a mladu) Celica ziska natolko ze z nej chceme cukrik, alebo ci ju budeme len udrziavat.
Saboter: Dakujem, lenulkyne som uz pozeral, ma na autobazare aj fotku ako lesti (predpokladam ze to je ona)
Ale ako som vravel byrokraciu riesit naozaj nechcem.
Lenulka: Moja Lenulka tiez behala na zaciatku na VAZ 2101-1
Teraz sa jej vyhrazam ze ak pojde na Celice rychlo dostane Volgu na 2 tyzdne (tiez sa nachadza v Garazi
). Uvidis ze to zaberie.
ALF: Dakujem, o zavist nejde, skor o radost
Gabo: Uplny suhlas. Viem co ma caka. Riesim z casu na cas veterany a tam su tie sumy miestami aj vyssie. Bude zalezat od toho ci si nas (mna a mladu) Celica ziska natolko ze z nej chceme cukrik, alebo ci ju budeme len udrziavat.
Saboter: Dakujem, lenulkyne som uz pozeral, ma na autobazare aj fotku ako lesti (predpokladam ze to je ona)
Lenulka: Moja Lenulka tiez behala na zaciatku na VAZ 2101-1
-
saboter
- začiatočník
Celkom rozumná suma. Ten človek čo to robí musí mať nejaký špeci certifikát/licenciu ? Či to hocijaký servis zvláda ?bubulak napísal:Znalecky zalezi od rozsahu, ale od 2000 do 5000 (samozrejme SKK).
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní