------------
Kedze cas na predaj sa blizi (idealne do konca tohto roka, cena cca 160-170tis), rozhodol som sa, ze sa so vsetkymi podelim o detaily stavu a historie auta, spolu s fotozami.
Typ: Celica GT (to akoze nie turbina, ani 1.8
Model: ST202 SSII (co znamena, ze ma prednu napravu tzv. SuperStrut z GT4 - origos)
Rok vyroby: 1994
Rok uvedenia do prevadzky: 12/1996
Dovezene na SK a prihlasene: 07/2005 (natocenych 125000 km)
Motor: 2.0 (177k)
Stav km: 178 000km (skutocnych)
Spotreba: 9.0 (zmiesany priemer podla rocneho obdobia a stylu jazdy)
Obutie: Kumho 205/50R16 (perfektne drzia za mokra i sucha a maju nizku hlucnost)
Chip: Auto je nacipovane (mam na to origos DE doklad), avsak jazdi bez akychkolvek cipovacich nasledkov. Merane na brzde nebolo.
Vybava
- BOSH alarm (na SK asi taky nenajdete) + central
- JVC autoradio (CD)
- SRS Airbag (vodic)
- manualna klimatizacia
- elektricke ovladanie zrkadiel
- vyhrievane zrkadla
- elektricky dvojpolohovy siber
- GT4 kapota
- GT4 naraznik
- GT4 zadne kridlo
- sportove sedadla (zn. DTS)
- 4x repro (Blaupunkt + Magnat)
- podvozok Toyota Team Europe (TTE)
Servis:
Nechce sa mi vypisovat v akom poradi som sa o auto o co konkretne staral, ale posnazim sa vymenovat, co vsetko som na aute porobil/nechal spravit. Samozrejmostou je pravidelna vymena oleja a nejake tie pravidelne prehliadky ci uz v servise (AWF) alebo u Vlasta (Toyota certifikovany mechanik). Vsetky suciastky, ktore som na aute menil, lebo odisli/pokazili sa, boli kupovane v original Toyota servise (AWF) alebo v DD aute. Na aute samozrejme po zmene tlmicov robena geometria. Menena bola aj brzdovka, rovnako aj prevodova kvapalina.
Auto ma cerstvu cca 3 mesacnu STK+EK.
Havarie:
- povodny majitel v DE hodil auto cez strechu, bolo opravovane na stolici a striekane
- ja som v cca 40km/h pravym blatnikom sejmul cyklistu (vyklepany pravy blatnik, prave dvere, striekane, menene prave predne svetlo)
Mechanicke zavady (Toyota ako ma byt):
- za 3 roky som nezazil ani jednu mechanicku poruchu z dovodu vady materialu, spoja, alebo elektriky (a to som bol s nou na Sicilii).
Co vsetko bolo na aute menene:
- predne prave svetlo (kvoli havarke uchyty boli nalomene)
- prave zrkadlo (rozbite sklo)
- zadne prave okno (po vlamani zlodejov rozbite)
- vsetky 4 tlmice (Kayaba excel G - povodne sa mi zdali akesi mekke
- pruziny - Toyota Team Europe (povodny majitel v DE - su oznacene TTE)
- brzdy kotuce a platnicky (najlepsie japonske NISHINBO - nechcel som nechat zbrusovat, podla odporucania z DDauto, co pouzivaju chalani do vrchu na Pezinsku Babu pre japonske auta - brzdy su OK, ked sa zahreju tak brzdia nenormalne lepsie cca 25% navrch)
- rozvody + vsetky remene (piskal mi niektory remen, tak som nechal vsetko vymenit vratane vodnej pumpy)
- zadne naboje na kolesach (jeden bol trochu hlucny, nechal som vymenit oba)
- povodne kozene sedacky - za sedacky DTS (uz boli v dost zlom stave a kedze Recaro sa mi tam nezmestili(skusal som), tak som zobral lacnejsiu variantu DTS, avsak su velmi velmi dobre)
Update 18.12.
- predny pravy tlmic (buchotal cap na tlmici)
- dorazy na vsetkych tlmicoch
Co ma este caka:
- do koze volant, riadiaca paka, opierka na ruku (lebo povodne su uz obdrate)
- do cierna nastrek stredovej konzoly (zaciernenie oderkov a dier)
- natiahnutie anteny (povodnu som zlomil, potom ako mi v zime zmrzla - chcem natiahnut mensiu nad zadne okno)
- hmlovky (musim vsak zohnat velmi podobne hmlovky ako pre GT4 (kable su natiahnute, ovladanie funguje)
Update 18.12.
- geometria kolies (pri vymene tlmica nefungovala digi geo v servise
- vymena simeringov v motore (unika olej)
- vymena svieckovych kablov
Co by som spravil, keby som si auto nechal:
- generalka motora prip. vymena za turbo (ktory trci v Zarnovici
- nove disky (urcite iba R16tky, 17tky na ten nizky Nm moment su moc)
- novy predny lavy a pravy blatnik (su sice gitovane, ale oderky a male prasklinky tam budu asi vzdy, radsej vymenit)
- novy vyfukovy system - zvody plus cely prietok aj so zadnym tlmicom (nieco na tento styl Apexi)
Nejake tie cerstve fotozy:

UPDATE 23.4.2009
- vymenene remene
- novy olej + filter
- nove simmeringy v motore - pre vacsiu tesnost pretekania oleja
- novy vzduchovy filter
- novy olej pre servo, precistene servo
Motor slape ako hodinky, radost pridavat
UPDATE 05.05.2009
- caluneny interier (veniec volantu, riadiaca paka, rucna brzda, laktova opierka)
- svieckove kable
- nova antena (vnutorna)
UPDATE 23.07.2009
- doplnena klima (na tieto horucavy je to pasia si pustit studeny vzduch)
- novy palec rozdelovaca aj s krytkou (citelny rozdiel v citlivosti na plyn a hladkosti rozbehu)
New Photos z interieru:

A este nejake tie pozerske fotecky, aby sa nepovedalo..