Keď sa s*rie, tak poriadne. Najprv bežná vec - vonkajšia manžeta:
Mňam...
Parkovisko za barákom, poriadny zdvihák, zopár dlažobných kociek a vrece stavbárskeho "lepidla speciál". Holt, smetisko za domom má aj svoje výhody.
ešte zaistiť náboj proti otočeniu...
a je von.
Po troch hodinách vylihovania na zemi v -2°C som vymenil vonkajšiu aj vnútornú manžetu. Zaujímavosť: diely som nekupoval. Načrel som do starých zásob a zistil, že manžety na Corollu E10 1.6 4A-FE pasnú aj na E9 1.3 XL. Rovnaké polosi?
Táto poľná oprava si ale vyžiadala na pár dní odstaviť auto. Aké bolo moje "prekvapenie" keď
som ho potom nedokázal naštartovať (po problémoch z minulej zimy som to tak - nejak čakal...). Dobil som baterku (pôvodný podozrivý) a potom davaj skúšať to znova. Baterka po dobití krásne točí, ale auto po polhodine pokusov nič, iba jeden slabý náznak.
Ďalší šok - pozrel som, koľko je tam oleja. A vidím že ledva po špičku mierky, hlboko pod spodnou ryskou

Auto stojí na rovine, olej musel dávno stiecť... Naposledy som ho kontroloval asi tak 1000 km dozadu a bol OK. WTF!?
Fakt som bezradný. Nemám moc čas (škola naplno) ani prachy a teraz mi hentá bzdocha takto prekazí plány. Začínam byť zo "spoľahlivosti" svojho povozu na prášky... To mám naozaj teraz hneď zohnať cievky, káble, riešiť triggery, začať zapájať a kalibrovať senzory a ladiť 4A-GE, aby som mal vôbec pojazdné auto? Sorry za emotívny príspevok, ale som naštvaný, hlavne preto že na sviatky mi auto treba...
A tree never hits an automobile except in self defence.
momentálne car-free