moschino-Lexus IS200
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
Re: moschino-Lexus IS200
nie ze mozes, musis. a pre istotu si zozen pravnika, aby poistovna bola rada, ze zaplati iba 100% opravy a pozicanie IS250 na mesiac 
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
Musim?
(Jasne, chcem! Len ako sa tam dostat?)
(Jasne, chcem! Len ako sa tam dostat?)
Predpokladam, ze sa pytas, ako sa mas s nepojazdnym autom dostat do servisu. Ja som mal buracku v MT (na BMW) a najblizsi autorizovany servis je v ZA. Auto tam islo odtahovkou a poistovna ten odtah preplatila v plnej vyske, co sa uz neda povedat o oprave (nemal som havarijnu poistku a tie kurvy tam zapocitavaju amortizaciu
). Ty si ale pisal, ze mas nejake pripoistenie, tak ti to hadam preplatia vsetko. V kazdom pripade drzim palce a prajem pevne nervy.
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
o akú inštitúciu sa jedná?
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
Jedna sa o Kooperativu... Nejedna sa o cestu, auto ten kusok zajde len ide o to ze poistovna ma zmluvne servisy a preferuje opravu v nich.... A Lexus medzi nimi nieje ale napr. teraz som volal do Toyota Horna streda a povedaly nieje problem. Najviac ma nastval obhliadkar ked sa pytam ze co znamena zmluvny servis on ze mame s nim zmluvu a ja ze musim tam ist na opravu? On ze nie tak ja ze a mozem ist do lexusu a on ze alr ja vam nemozem povedat kam musite ist ale ani nepovedal ze ci mozem ist do autorizovaneho servisu ist alebo nie.... Dalej som volal na infolinku poistovne tam tiez nula bodov to iste na hlaseni skod.... Najviac mi poradil tu nas interny klubacky poistovak... Mi zistil ze by som mal ist do autorizovaneho servisu.... Len najradsej by som to mal na papiery od poistovne s prislubom ze mi opravu preplatia kedze nieje ich zmluvny partner....
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
a dostavame sa zase k tomu pravnikovi, ktory napise bububu do koopejorativy. 
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- Thomas
- Toyota guru
Drgi nestraš tu s právnikmi stále...
predokladám že sa jedná o PZP, v tom prípade je to takto:
-pokiaľ sa jedná o nezmluvný autorizovaný servis, FA by mala byť hradená v plnej sume (-amortizácia)
-odťah do najbližšieho autorizovaného servisu, v prípade totálnej škody do miesta trvalého bydliska
-náhradné vozidlo na čas nevyhnutný na opravu (podľa FA), v rovnakej triede vozidla.
Takto to je oficiálne, v Koop je však možné aj nemožné
tak snáď Ti to trochu pomôže..
predokladám že sa jedná o PZP, v tom prípade je to takto:
-pokiaľ sa jedná o nezmluvný autorizovaný servis, FA by mala byť hradená v plnej sume (-amortizácia)
-odťah do najbližšieho autorizovaného servisu, v prípade totálnej škody do miesta trvalého bydliska
-náhradné vozidlo na čas nevyhnutný na opravu (podľa FA), v rovnakej triede vozidla.
Takto to je oficiálne, v Koop je však možné aj nemožné
Drgi nestrasi len z neho predpokladam vravia skusenost....
Jedna sa o PZP a produkt Auto Plus (doplatok do 100% ceny opravy)
Tomas pomohlo, dakujem... Volal som po slovensku-zas ako koli vymene baterky
Horna streda ustretova len nemaly termin teda az okolo 7 januara a bez problemiv mi chlapik vysvetlil ze zmluvny servis je len nieco ako: vybavyme vsetko za vas...
Tak teda som volal do AT ZA a uz uz mi chceli brat auto ze staci mailom obhliadkovy list poslat a hned objednavaju suciastky....
A teda tu Bratislava hmm...vsak pridite dovezte a naco to budete vozit vsak idu sviatky a nic uz na nom nespravime....
Ale teda hlavne je ze v pohode do autorizovaneho servisu mozem ist.... Skodu si zaplatim sam a odpoistovne na zaklade faktury dostanem peniaze spat.... A ak sa nieco pototo kontaktujem drgiho predpokladam ze ma slusneho pravnika
Jedna sa o PZP a produkt Auto Plus (doplatok do 100% ceny opravy)
Tomas pomohlo, dakujem... Volal som po slovensku-zas ako koli vymene baterky
Horna streda ustretova len nemaly termin teda az okolo 7 januara a bez problemiv mi chlapik vysvetlil ze zmluvny servis je len nieco ako: vybavyme vsetko za vas...
Tak teda som volal do AT ZA a uz uz mi chceli brat auto ze staci mailom obhliadkovy list poslat a hned objednavaju suciastky....
A teda tu Bratislava hmm...vsak pridite dovezte a naco to budete vozit vsak idu sviatky a nic uz na nom nespravime....
Ale teda hlavne je ze v pohode do autorizovaneho servisu mozem ist.... Skodu si zaplatim sam a odpoistovne na zaklade faktury dostanem peniaze spat.... A ak sa nieco pototo kontaktujem drgiho predpokladam ze ma slusneho pravnika
Podla mna tu opravu nemusis platit a potom cakat na peniaze z poistovne (aj to je vsak moznost). Da sa to riesit aj krycim listom, kedy poistovna za opravu zaplati priamo servisu - takto som to mal ja s tym BMW, zaplatit som musel akurat rozdiel, co bola ta debilna amortizacia. Inak prave som sa vratil z AT ZA (vymena konektora na klaksone + nejaka blbost s kobercekmi, na co bola zvolavacka) a tak ako vzdy predtym, opat maximalne profesionalny pristup, super jednanie a ochota, takze tento servis mozem vrelo odporucat (ale to je uz OT).
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
Bebo keby ze to tak je som stastny, ale prave si asi po tridsiade citam poistne podmienky a zistujem ze poistovna uplatnuje nahradu skodi voci poskodenemu.... cize ziadny kryci list....peniaze mne na ucet
dalej poistovna ma 90 dni na presetrenie naroku na poistne plnenie a dalsich 15 na vyplatenie
bonus pre mna 30 dni od zacatia setrenia mozem poziadat o primerany preddavok poistneho plnenia pokial nebolo setrenie skoncene...
cize pre bezneho obcana kocurkovo ( mam uz aj plan ze ich budem otravovat az sa zeseru
)
dalej poistovna ma 90 dni na presetrenie naroku na poistne plnenie a dalsich 15 na vyplatenie
bonus pre mna 30 dni od zacatia setrenia mozem poziadat o primerany preddavok poistneho plnenia pokial nebolo setrenie skoncene...
cize pre bezneho obcana kocurkovo ( mam uz aj plan ze ich budem otravovat az sa zeseru
Na ten kryci list by som sa ale opytal. Ja som o takej moznosti tiez nevedel, lebo poistovna mi o tom sama od seba nepovedala, len v servise sa ma pytali, ci to budem platit ja alebo to pojde tym krycim listom. Az ked som sa na to pytal v poistovni, vyliezlo z nich, ze sa to da. Za pokus to stoji.
edit: Skodu minus amortizaciu bude hradit aj tak poistovna toho, kto do teba nabural a nie tvoja. Z tvojej poistovne by mal ist asi len ten rozdiel. Teda aspon si myslim.
edit: Skodu minus amortizaciu bude hradit aj tak poistovna toho, kto do teba nabural a nie tvoja. Z tvojej poistovne by mal ist asi len ten rozdiel. Teda aspon si myslim.
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
- Thomas
- Toyota guru
Nepoznám poisťovňu ktorá vystaví KL aj z PZP, (len z Kaska aj to len pre zmluvné servisy) ale možno sú nejaké novinky o ktorých neviem..ide však to že môžeš necháť poslať plnenie priamo na servis, vtedy však musíš počkať kým tam peniaze reálne prídu, inak nie sú povinný Ti auto vydať.
Máš možnosť požiadať aj o zálohu pokiaľ je splnený právny základ, do akej výšky neviem..z kaska to býva 50% predpokladaného poistného plnenia, z PZP neviem...
Máš možnosť požiadať aj o zálohu pokiaľ je splnený právny základ, do akej výšky neviem..z kaska to býva 50% predpokladaného poistného plnenia, z PZP neviem...
Neviem ako to presne funguje s tymi krycimi listami, viem len, ze ja som mal buracku 1.12.2007, mal som len PZP (havarijnu poistku nie) a islo to krycim listom. V servise som zaplatil len rozdiel medzi fakturovanou vyskou opravy a plnenim poistovne.
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
....mno kryci list mi nedaju, pytal som sa skusim este u likvidatora no pochybujem.... To iste som sa pytal aj na preplatenie skody je moznost ze vinkulacia poistky pojde na servis len ci na to budu chcet pockat mily pani a aj tak sa z likvidatorom musim dohodnut!
.....a co ma najviac sklamalo-pozicanie auta. Ja si ho poziciam-ja si zaplatim fakturu. Cize ak auto by som teoreticky mal 20 dni pozacene IS tak za den je to asi 100e a teda krasne 2000euro mozem zaplatit lexusu za pozicanie a cakat kym sa poistovna rozhodne mi to vyplatit.....pricom v zmluvnych podmienkach nepisu do kedy su povinny platit
a bonus

.....a co ma najviac sklamalo-pozicanie auta. Ja si ho poziciam-ja si zaplatim fakturu. Cize ak auto by som teoreticky mal 20 dni pozacene IS tak za den je to asi 100e a teda krasne 2000euro mozem zaplatit lexusu za pozicanie a cakat kym sa poistovna rozhodne mi to vyplatit.....pricom v zmluvnych podmienkach nepisu do kedy su povinny platit
a bonus

- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
skoda ze to tak vypalilo. Mrzi ma ze si sa osral na tom poisteni, ale tusil som, ze to nebude take jednoduche. Su to kurvy (ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju)
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní