spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 29. Augusta 2011, 16:56

tlmice pojdu Kayaby Excel-G, ale netusim ci sa to nejako prejavi na vyske auta.. takto mi to vyhovuje, moc s tym nesportujem ale ked je pekny kusok asfaltu tak sa auticko sprava na moj vkus dostatocne sportovo.. a kvalita materialov a prevedenia je podla mna ukazkova, ani po 11tich rokoch nikde nic nevrzga, nerozpadava sa a pod..

K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Pondelok, 29. Augusta 2011, 19:58

neznižovať...ako, keď to tak dobre vyzerá? :D tiež som si hovoril, že na lexus nebudem vymýšľať hlúposti, predsa len je to iná liga...ale včera som na ňom mal obuté 19" OZ čo mám doma, tie boli na môj vkus už veľké, no keď som skúsil dnes 18" speedline v tmavom komaxite...no ako by boli pre môj lexus stvorené...takže to vidím tak, že zas budem vymýšľať hlúposti...lebo samozrejme keď už tam sú 18" bolo by dobré to pustiť trocha na brucho, nech to poriadne vyzerá...a skončí to ako s bývalím accordom coupé, ktorý bol na zemi tak, že som nevedel vojsť do garáže, dvere sa otvárali do hora a auto hučalo, že ma bolo počuť na kilometre :D chlapi obdivujem vás, že máte to srdce nechať auto v sérií...:D
2006 Lexus IS250

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 29. Augusta 2011, 20:17

no ja ani nie som ten typ čo by sa chcel vŕtať v takýchto veciach, mám rád keď je auto v origo stave.. aj pri prípadnom predaji sa origo cení najviac, aj ked to u mňa nie je dôvod, auto neplánujem predať, určite nie v dohľadnej dobe.. a s tým znížením - neviem ako Ty, ale ja auto aj normálne používam a vravím si, že by malo slúžiť ono mne, a nie ja jemu ;-) zbytočne to budem dávať dole alebo obúvať na 19, 20" disky keď budem pri jazde nadávať aké to je nepohodlné a že cítim každý šuter alebo že nevyjdem do garáže a pod.. ja som praktický človek, radšej autíčku doprajem pravidelné garážovanie, umývanie, proste adekvátnu starostlivosť..

K7LEXUS
začiatočník

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Pondelok, 29. Augusta 2011, 20:27

samozrejme, že adekvátna starostlivosť musí byť, veď ja sa o každé moje auto starám lepšie ako o seba (a nie som žiaden otrhanec) :D len proste som taká duša, že si nedám pokoj...už obzerám supry twin turbo v anglicku, že by som dotrepal nejakú na dieli a nacápal by som ten motor aj s prevodovkou do is-ka...už mi idú dieli z USA ako výfuk, o2 simulátor, brzdy...proste som len typ človeka, ktorý chce mať auto, ktoré ho absolútne vystihuje, možno je to hlúposť, ale nezapriem sa...a ja tak isto, ako ty využívam auto denne, nabehám do týždňa cca 500-600km, ale napriek tomu mám rád auto upravené...viem, že pri prípadnom odpredaji zohráva úlohu aj sériový stav, mnoho ľudí odradí povedzme znížené auto, aj keď je to len pocit kôli kruhu blbých tuningových maniakov, ktorý spiľujú struny a nárazníky si robia dobre že nie z dreva, len aby boli iný a ľudia si na základe takých áut myslia, že každé upravené auto, je šrot...mne keď na aute čosi klepne, automaticky to mením, motor nesmie žrať kvapku oleja, inak ho otváram, proste si na stav potrpím aj napriek tomu, že mám auto upravené...no to už ľuďom nevysvetlím... :? a k tomu slúženiu, máš do určitej miery pravdu, no zas nie je také strašné behať na zníženom aute a veľkých kolesách, je pravda, že to nie je ten konfort, čo je v sérií, no dá sa to bez problémov vydržať, pokiaľ sa použijú kvalitné podvozkové komponenty, disky a gumy...
2006 Lexus IS250

mirec12
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:57

Re: spider207 - Lexus IS200: BIG recenzia a príbeh

Príspevok od používateľa mirec12 » Piatok, 2. Septembra 2011, 13:15

spider207 napísal:Pôvodne som síce nechcel, ale predsa len tu hodím odkaz na zvuk IS200ky.. len také pobrnkanie po plyne.. bohužial kvalita nič-moc (skôr nič), naživo je o úúúúúplne o inom.. je to ako ísť naživo popočúvať symfonický orchester a potom prísť večer domov a pustiť si tie isté skladby, akurát v mp3ke kvality 64kbps...
http://www.youtube.com/watch?v=MYBQORDbU7s
Spíďo :), ako tak počúvam zvuk tvojho 6Zylindra, počujem obrovský rozdiel v hlasitosti a aj zvukovej charakteristike tvojho motora voči môjmu. Ten tvoj má výraznejší športovejší zvuk, kt. je počuteľný už pri voľnobehu. Ja počujem len utĺmený motor s takým zvláštnym efektom servomotora - akoby som mal elektromotor z trolejbusu :)
Každopádne mám motor omnoho tichší a do 2000 ot/min. ho takmer nepočujem.
Dosť výrazné to bolo, pri stretnutí pri Heliose, kedy sme mali obaja naštartované pred odchodom..Bublalo ti to veru pekne.
A to, aby som mal taký racing zvuk pri 4-6tis.ot ako ty, tak to by som si musel s 20tkou klincom prebiť výfukové potrubie:)
Nemáš menený katalyzátor alebo je tam nejaká zmena v rámci výbavy??
Kamoš si na BMW 320i menil kat.za nejaký UNI a taktiež sa mu výrazne zvýšila hlučnosť...

To len tak na margo hi-fi sústavy našich výfukových potrubí. ;)Ak máš výfuk komplet pôvodný, tak sa musel Yoshimura so svojou sestrou poriadne pohrať s naladením nástrojov :D :D

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 2. Septembra 2011, 14:33

Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 4. Septembra 2011, 15:04

mirec: môže byť, že vonku je hlučnejší ako bežná IS200, ale v interiéri mi príde úplne v pohode, do nejakých 2-2,5tis otáčok o ňom skoro ani neviem.. Max možno potvrdí, viezl sa.. ostatne nemyslím si že je tam menený katalizátor alebo niečo iné alebo že sa v tom niekto vŕtal.. na prvého majiteľa - nemca - mi to nesedí a chalan predomnou bol ako ja - necháva origo, pôvodný stav, žiadny závodník.. Možno Sport verzia má aj trošku inak ladené výfukové potrubie, ktovie.. Ostatne koncový tlmič by mal byť origo, na zdviháku v Toyote ZA to kukal aj mechanik..
Max: nieeee, to už nie je ono.. moc hlboké na môj vkus, vôbec nie je počuť, že tam točí 6tis+..

Ostatne, nejaké novinky:
1) trošku som sa pohrabal v origo knihe a aj podľa nej je to Sport verzia. Mám tam oficiálne napísané okrem rôznych VIN, čísiel motora a pod aj Lexus IS200 "Sport". Takže to ma potešilo :) Aj tak mám ale v pláne skúsiť trošku silnejší odpich aby som zistil či tam ten svor naozaj ešte stále je, aj keď po mojich skúsenostiach zo zimy by som povedal, že áno.
2) Išiel som dnes cez horský priechod Čertovica a bol to parádny zážitok. Cesta smerom z Mikuláša nič moc, ale keď potom nabehol krásny nový asfalt tak som si priam vychutnával tie zákrutky a ten sweet-sounded straight six engine 8) Aj keď, viezol som aj priateľku tak som to moc nehrotil, keby som išiel sám asi by som si motorček potočil ešte trošku viac.. ale aj tak som mal úsmev od ucha k uchu :D Túto cestičku odporúčam, bavila ma viac ako cez Donovaly.

A pridám jednu photo z Čertovice, tesne po tom ako nabehol nový asfalt.
Obrázok

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Nedeľa, 4. Septembra 2011, 15:45

Jop vnutri je Spiderove auto dobre odhlucnene, to mozem potvrdit. Oproti TS je tam ticho ako v hrobe :lol:
A posledna foto za 100 bodov ;)

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

K7LEXUS
začiatočník

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Nedeľa, 4. Septembra 2011, 18:08

pekné autíčko ;-)
2006 Lexus IS250

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:14

Vďaka chalani, takéto slová vždy potešia ;-)

Ešte som zabudol dodať, že s autíčkom som aktuálne prekročil hranicu 185 000 km. Okrem iného som tiež zistil, že za 9 mesiacov čo ho mám som najazdil cca 4500 km, čiže ročne to bude možno cca 6000 km. To je menej ako som čakal, ale o to viac si tie kilometre vychutnávam a mám pri nich pravý, nefalšovaný úsmev na tvári 8) Nemenil by som, fakt že nie.. to auto som si priam zamiloval :oops: Postupne by som na ňom rád doladil nejaké detailíky nech je z toho cukríček, ale všetko časom, každá sranda niečo stojí.

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:39

A nerozmyslas do buducnosti nad upgradom na IS250 ? Zaujimalo by ma ci ta tato novsia generacia laka a ak ano tak cim :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:55

Jedine co by ma lakalo pri IS250 je vidina mensej spotreby.. ale to asi stacit nebude, ostatne tipujem, ze skor ci neskor sa kupi nieco aj pre priatelku, nejaka starsia Yariska. Cize super do mesta, na kratsie vzdialenosti, a na dlhie trate, pohodlie a radost z jazdy Lex. Z novsej generacie ISka by som nerozmyslal jedine nad IS-F, to je moj sen. A pri tomto rocnom najazde by som to hadam aj uzivil :mrgreen:
200ka mi inak naplno vyhovuje, ci uz luxusom, priestorom, orientaciou na vodica alebo spolahlivostou a najma (v podstate) stale jednoduchostou. Paci sa mi, ze nemusim kvoli vymene ziarovecky ist do ZA do servisu Lexu ;-) Novsie auta ma az tak moc nelakaju..

K7LEXUS
začiatočník

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Pondelok, 5. Septembra 2011, 21:23

novšie aútá stoja za ***...teda samozrejme nehovorím o Lexuse a Toyote ako takej, to sú dnes z nových aút asi jediné podstivé, ostatné sa robia na servis, teda aby sa čo najrýchlejšie pokazili...:) ale nové IS je neskutočné v každej podobe, od 250 po F-ko...proste chuťovka...už len vyhrať v lote :D
2006 Lexus IS250

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 6. Septembra 2011, 05:58

mna by potesilo IS350 :-D
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Utorok, 6. Septembra 2011, 08:50

Inak co som kedysi pozeral testy a porovnania IS250 a 350, tak udajne medzi nimi nejaky vyznamne citelny rozdiel nie je. Radsej mohli spravit 250 compressor :mrgreen:

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní