Thomas black Celica: ST185
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Re: Thomas black Celica: ST185
Tome kola su super(videl som osobne), ale tie supy z vyfuku co ti to hadze su brutaaal...asi presedlam...
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
Keď je už reč o tých mojich kolesách tak dám konečne aspoň nejaké foto...
po prvom umytí:

a takto nejako to vyzerá na aute:

ako som už písal jedno koleso sa muselo rovnať a to celkom dosť, naštasie môj nový kontakt sa celkom vytiahol a myslím že je použiteľné skoro s nulovými následkami. Aj keď som písal že stále cítim vybrácie tak vyzerá to tak že to bolo gumami ktoré bohvie ako dlho ležali v nejakom anglickom zaprdnutom sklade, po prejdení pár 100km hukot aj vybrácie skoro zmizli.
Čo sa týka rozdielu oproti starým(staré 215/40 r17, teraz 205/50 r16), tak je auto jednoznačne jazditeľnejšie po našich cestách, nedostava rany od každej jamky, atď, proste som spokojný
Ďalej sme si so Stenkym spravili radosť a objednali kormidlo, s tým sériovým som to mal v zákrutách a pri prudkých zmenách smeru veľmi zložité, teraz je to OK. A musím priznať že sa mi aj viac páči..

po prvom umytí:

a takto nejako to vyzerá na aute:

ako som už písal jedno koleso sa muselo rovnať a to celkom dosť, naštasie môj nový kontakt sa celkom vytiahol a myslím že je použiteľné skoro s nulovými následkami. Aj keď som písal že stále cítim vybrácie tak vyzerá to tak že to bolo gumami ktoré bohvie ako dlho ležali v nejakom anglickom zaprdnutom sklade, po prejdení pár 100km hukot aj vybrácie skoro zmizli.
Čo sa týka rozdielu oproti starým(staré 215/40 r17, teraz 205/50 r16), tak je auto jednoznačne jazditeľnejšie po našich cestách, nedostava rany od každej jamky, atď, proste som spokojný
Ďalej sme si so Stenkym spravili radosť a objednali kormidlo, s tým sériovým som to mal v zákrutách a pri prudkých zmenách smeru veľmi zložité, teraz je to OK. A musím priznať že sa mi aj viac páči..

Naposledy upravil/-a Thomas v Streda, 5. Októbra 2016, 21:58, upravené celkom 1 krát.
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
- Thomas
- Toyota guru
Cca 2 týždne dozadu som odpísal dalšiu vec zo zoznamu, už od kúpy ma sralo sériové riešenie vejfucku, hlavne v mieste prechodu nad prednou nápravnicou kde sa z priemeru 65mm sploštoval do placky značne menšieho prierezu.. Keďže AMA je toď kúsok, tak som ani neváhal a zavolal rovno tam. Po telefonickej konzultácii s Majom som sa dozvedel že už také niečo robil (konkrétne ST205) a celkom dobre si to pamätal, ale aj tak som trval na tom že mu to prinesiem ukázať aby sme predišli nezrovnalostiam. Výsledok po obhliadke auto na celý deň a cca 270E, myslím že nie je o čom...ešte som zabudol spomenúť že sa jednalo o časť od downpipe po zadný diel.
Ale asi ako väčšina vecí na tomto aute ani toto nešlo jednoducho, zobral som si dovolenku, ráno auto zaviezol a netrpezlivo čakal na telefonát, cca o 3ej poobede mi volá celkom neštasný že to dnes nebude že ešte je len nad prednou nápravnicou, ale že zajtra to bude OK.
Výsledok a nejaké slabé foto:
-downpipe 75mm, stred len vlnovec inak plnepriechodný 70mm, zadný tlmič Blitz 70mm
-všetko napojené na origo príruby, stredná časť rozdelená nasúvacím spojom, v niektorých miestach hlavne nad prednou nápravnicou a popri kardane je doslova pár mm, ale ani pri pokuse celou váhou sa nepohne takže OK.
- plniaci tlak skočil hneď na 1bar, s predchádzajúcich 0,8, takže ako som už písal, budem to riešit manual boost controllerom aby som neznižoval životnosť motoru, lebo je to už medzná hodnota pre sériové chladenie, mazanie atď.
- zvuk, myslím že OK, také trochu ubublané, ale nie urevané
Celkovo spokojnosť s Majovou robotou a prístupom 100% (cena sa aj napriek raz tak dlhej práci nezmenila, Majo priznal že to podcenil a je to jeho chyba)
časť na nápravnicou (len tu je 7 ohybov a zvarov), rozmýšalam to ešte tepelne zaizolovať páskou, nakoľko je to vedené dosť blízko pri olejovej vani.

a tu je zbytok (popri kardane sa nedalo ísť rovno a vzhľadom na väčší priemer potrubia je tam viac ohybov ako na origo)

Ale asi ako väčšina vecí na tomto aute ani toto nešlo jednoducho, zobral som si dovolenku, ráno auto zaviezol a netrpezlivo čakal na telefonát, cca o 3ej poobede mi volá celkom neštasný že to dnes nebude že ešte je len nad prednou nápravnicou, ale že zajtra to bude OK.
Výsledok a nejaké slabé foto:
-downpipe 75mm, stred len vlnovec inak plnepriechodný 70mm, zadný tlmič Blitz 70mm
-všetko napojené na origo príruby, stredná časť rozdelená nasúvacím spojom, v niektorých miestach hlavne nad prednou nápravnicou a popri kardane je doslova pár mm, ale ani pri pokuse celou váhou sa nepohne takže OK.
- plniaci tlak skočil hneď na 1bar, s predchádzajúcich 0,8, takže ako som už písal, budem to riešit manual boost controllerom aby som neznižoval životnosť motoru, lebo je to už medzná hodnota pre sériové chladenie, mazanie atď.
- zvuk, myslím že OK, také trochu ubublané, ale nie urevané
Celkovo spokojnosť s Majovou robotou a prístupom 100% (cena sa aj napriek raz tak dlhej práci nezmenila, Majo priznal že to podcenil a je to jeho chyba)
časť na nápravnicou (len tu je 7 ohybov a zvarov), rozmýšalam to ešte tepelne zaizolovať páskou, nakoľko je to vedené dosť blízko pri olejovej vani.

a tu je zbytok (popri kardane sa nedalo ísť rovno a vzhľadom na väčší priemer potrubia je tam viac ohybov ako na origo)

- Thomas
- Toyota guru
So zhoršujúcim sa počasím mi zostáva viac času na robotu na aute namiesto vozenia sa...konečne som sa dokopal spojazdniť budík teploty oleja. Bola to tiež celkom sranda, pretože sendvič pod filter ktorý som mal kúpený stále slzil a po viacnásobnom uťahovaní som ho už nevedel ani povoliť(zakaždým som musel počkať cca hodinu kým trochu vychladne turbo a downpipe) tak letel do koša a zachránil ma Stenky ktorý mi poskytol svoj z momentálne nepojazdnej Stelly.
Tu už nový sendvič na svôjom mieste, za povšimnutie stojí zrenovovaný kryt turba (pieskovanie, zinok, vypalovačka na výfuky..na výstražnom štítku sa realizoval Ludis a vyleštil ho na úroveň zrkadla).

ďalej som sa pustil do inštalácie manual boost controleru, po zhodení sania ma prekvapil nános olejového "blata" vo vnútri, asi by nezaškodil nejaký catch can.
Toto sa vytvorilo za cca 5000km

tu zatiaľ provizórne umiestnený mbc, uvidíme ako to bude fungovať..

Už veľmi dlho sa chystám na kontrolu rozdeľovača, lebo Celda si pri nástupe turba občas šklbne a dával som to za vinu práve zapaľovaniu...dnes som zistil že som to mal urobiť už dávno, uhlíky na dvoch valcoch úplne mimo, nechápem že to ešte hádzalo iskru..objednávka na rozdelovač už letela do Nipponcars, sviečky objednané, káble snáď čoskoro tiež tak som zvedavý na rozdiel.
no comment(fotka strašná, ale fakt bol v prdeli):

Tu už nový sendvič na svôjom mieste, za povšimnutie stojí zrenovovaný kryt turba (pieskovanie, zinok, vypalovačka na výfuky..na výstražnom štítku sa realizoval Ludis a vyleštil ho na úroveň zrkadla).

ďalej som sa pustil do inštalácie manual boost controleru, po zhodení sania ma prekvapil nános olejového "blata" vo vnútri, asi by nezaškodil nejaký catch can.
Toto sa vytvorilo za cca 5000km

tu zatiaľ provizórne umiestnený mbc, uvidíme ako to bude fungovať..

Už veľmi dlho sa chystám na kontrolu rozdeľovača, lebo Celda si pri nástupe turba občas šklbne a dával som to za vinu práve zapaľovaniu...dnes som zistil že som to mal urobiť už dávno, uhlíky na dvoch valcoch úplne mimo, nechápem že to ešte hádzalo iskru..objednávka na rozdelovač už letela do Nipponcars, sviečky objednané, káble snáď čoskoro tiež tak som zvedavý na rozdiel.
no comment(fotka strašná, ale fakt bol v prdeli):

Naposledy upravil/-a Thomas v Streda, 5. Októbra 2016, 21:59, upravené celkom 1 krát.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
žasnem žasnem, ze kolko prace sa tu robi a ja stale nic.... musim sa uz kusok pozbierat aj ja
Velmi dobrym smerom to ide Tomas
kraaaasa.
stale citim to povozenie sa v tele a mam nutkanie si take auticko kupit
stale citim to povozenie sa v tele a mam nutkanie si take auticko kupit
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Thomas, tie elechtro veci ti poslem v priebehu dna alebo zajtra na mail.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
Za pár měsíců rozdělovač potřebovat nebudeš 
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- Thomas
- Toyota guru
Využil som posledný pekný deň a prevetral som trochu Celdu, bolo pekne slnečno tak som si dal malý okruh cez PK Babu.
Dostala trochu na prdel ale v rámci normy..pocity z auta celkom fajn, teplota oleja neprekročila pod filtrom 100°C čo je ok, podvozok v rámci svojich možností funguje, na väčších a dlhších nerovnostiach už cítiť že predné tlmiče majú niečo za sebou, na dobrom povrchu zatiaľ fungujú aj vďaka tuhšie naladenému stabiku, ale budem to musieť riešiť.
Čo ma ale najviac vytáča tak je uloženie motora a musím to urgentne riešiť..pri plnom plyne a radení cítim ako sa hýbe celý motor aj s prevodovkou a neskutočne ma to vytáča..ale ide zima takže bude čas.
Inak dorazila nejaká zásielka..Motul 10w-40 a hlava+palec rozdelovača od Andyho , sviečky a ECU Master od Libora.
Rozdelovač už nahodený cca 3 týždne a trhanie pri nástupe turba úplne zmizlo takže veľká spokojnosť aj čo sa kvality dielov týka (made in JPN). S olejom je to taký pokus, nakoľko tam je teraz tiež Motul, avšak neznámej špecifikácie tak uvidíme či tých 40 nebude pre 3s-gte tepláreň málo. Čo sa už teším tak sú sviečky, podľa doterajších referencií by to malo byť dosť poznať čo sa týka odozvy na plyn tak uvidíme, zatiaľ mi zdravie nedovoľuje sa zohnúť nad auto a dať dole IC a šupnúť ich tam..

A ako bonus som Celdu odvážil, potvrdilo sa že je to ťažká sviňa a výsledok presne papierových 1450kg

Dostala trochu na prdel ale v rámci normy..pocity z auta celkom fajn, teplota oleja neprekročila pod filtrom 100°C čo je ok, podvozok v rámci svojich možností funguje, na väčších a dlhších nerovnostiach už cítiť že predné tlmiče majú niečo za sebou, na dobrom povrchu zatiaľ fungujú aj vďaka tuhšie naladenému stabiku, ale budem to musieť riešiť.
Čo ma ale najviac vytáča tak je uloženie motora a musím to urgentne riešiť..pri plnom plyne a radení cítim ako sa hýbe celý motor aj s prevodovkou a neskutočne ma to vytáča..ale ide zima takže bude čas.
Inak dorazila nejaká zásielka..Motul 10w-40 a hlava+palec rozdelovača od Andyho , sviečky a ECU Master od Libora.
Rozdelovač už nahodený cca 3 týždne a trhanie pri nástupe turba úplne zmizlo takže veľká spokojnosť aj čo sa kvality dielov týka (made in JPN). S olejom je to taký pokus, nakoľko tam je teraz tiež Motul, avšak neznámej špecifikácie tak uvidíme či tých 40 nebude pre 3s-gte tepláreň málo. Čo sa už teším tak sú sviečky, podľa doterajších referencií by to malo byť dosť poznať čo sa týka odozvy na plyn tak uvidíme, zatiaľ mi zdravie nedovoľuje sa zohnúť nad auto a dať dole IC a šupnúť ich tam..

A ako bonus som Celdu odvážil, potvrdilo sa že je to ťažká sviňa a výsledok presne papierových 1450kg

Naposledy upravil/-a Thomas v Streda, 5. Októbra 2016, 22:04, upravené celkom 1 krát.
- Gabriel Nagy
- Vševed
Tomas, vahovo sme natom rovnako teda
)) ale cakal som tvoju kusok menej tak cca o stovecku..
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Ahoj, na 100 stupňů bez olejového chladiče? Tak to jsi ji moc nenakládal
I když je vlastně celkem chladno. No s tou váho to máme naprd, moje má 1420kg a to je celkem vybrakovaná. Nebudeš s ní jezdit v zimě? Brzo se uzdrav a nahoď tam ty svíce.
Ahoj
Ahoj
Funny-Celica ST185 @1 bar, CP pistons+Eagle, ACL bearings, ARP bolts, Blitz Nur Spec, Apexi AVCR, CT27, HKS BOV, XTD ceramic clutch, KYB excel G+ SPAX, PU dure-flex, Walbro 255lph, WB+EGT GLOWSHIFT, MSD ignition, Brakes Black diamonds ...
Daily-Bravo 1.4
Daily-Bravo 1.4
- Thomas
- Toyota guru
Ahoj, no tá váha bola s klímou, hmlovkami, zadnými sedačkami aj rezervou, takže nejaké kilo by sa dalo ešte zhodiť...k tej teplote, neviem aký tam je olej, resp. akej špecifikácie, ale tipujem ??w-50/60, pretože sa aj pomaly zohrieva, cca 10km jazdy.
Cez zimu uvidím, v tejto dedine je to hneď všetko nasolené a to je istá smrť pre karosériu, ktorá zatiaľ vyzerá OK, tak preto...
Zdravie stále nič moc, ale Brisk sviečky už nahodené, nečakal som nejaké zázraky ale rozdiel tam je a to celkom badateľný...auto má jednoznačne hladší chod, celkovo je živšie hlavne vo vyšších otáčkach. A to staré sviečky boli OK (NGK-R najazdených cca 5000 km), takže vrelo odporúčam
Cez zimu uvidím, v tejto dedine je to hneď všetko nasolené a to je istá smrť pre karosériu, ktorá zatiaľ vyzerá OK, tak preto...
Zdravie stále nič moc, ale Brisk sviečky už nahodené, nečakal som nejaké zázraky ale rozdiel tam je a to celkom badateľný...auto má jednoznačne hladší chod, celkovo je živšie hlavne vo vyšších otáčkach. A to staré sviečky boli OK (NGK-R najazdených cca 5000 km), takže vrelo odporúčam
- Thomas
- Toyota guru
Predvčerom som sa zase vytočil, jama asi 30cm široká a 10-15 cm hlboká, presne na pravé koleso v pravotočivej zákrute kde sa pripája na hlavnú cestu, takže som dával prednosť z ľava, resp. pozeral či môžem ísť takže som ten kráter prehliadol. Išiel som cca 30km/h a myslel som že som odtrhol nápravu, taká to bola rana..výsledok: zohnutý disk, pneu vyzerá že je OK, uvidíme na vyvažovačke aké sú škody

tak som si spravil radosť aspoň s malým darčekom nech už môžem vymeniť olej

a nejaké foto z pred pár dni a malého výletu z Ludisom

tak som si spravil radosť aspoň s malým darčekom nech už môžem vymeniť olej

a nejaké foto z pred pár dni a malého výletu z Ludisom

Naposledy upravil/-a Thomas v Streda, 5. Októbra 2016, 22:07, upravené celkom 1 krát.
- Gabriel Nagy
- Vševed
koleso sa narovna, hlavne ze sa horsie nestalo 
pocom si zohnal tie HKS filtre?
pocom si zohnal tie HKS filtre?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- smugi
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 12. Januára 2011, 09:51
kks, to vie teda nahnevat, ja sa tiez niekedy cudujem ake jamy prezije podvozok a nemusi to byt prave toyota. Tie filtre vyzeraju velmi *ebavo 
Good drivers have dead flies on the side windows. (Walter Röhrl)
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní

go go