Panda

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Panda
panic
Dátum registrácie: Piatok, 6. Augusta 2010, 10:24

Re: Panda - Celica 2.0 GTI, 3S-GE, r.v. 1990

Príspevok od používateľa Panda » Štvrtok, 7. Apríla 2011, 10:39

Update stavu mojej cecil

Po zisteni, ze cecilka mi zere viac oleja ako by som cakal alebo ako by bolo normalne, tak som sa rozhodol prist na to co je vo veci. Do toho mi spadol ako z neba Goldak ;-)
Takze par tyzdnov dozadu sme sa stretli v PP a zmerali sme tlaky na valcoch. Prevedenie merania bolo viacmenej v Goldakovej rezii. Ja som bol z velkej miery len statistom a divakom, ktory kde tu daco prisruboval popripade pridrzal :D Meranie ukazalo, ze co sa tyka tesnosti valcov by to malo byt vporiadku.
Po precitani par tem a prispevkov som nakloneny k verzii, ze mam netesne gufera na ventiloch. To usudzujem z toho, ze po servise a vymene komplet oleja s filtrom som mal asi o 3 az 4 milimetre oleja na ryske viac ako je Max, co mohlo pri vyssom zatazeni sposobit pretlacenie gufer ventilov alebo mohli povolit ine gufera (docital som sa o nejakych na klukovke ci na vackach ... :shock: ).
Takze teraz momentalne zhanam vsetky potrebne informacie, materialy a suciastky, ktore budu potrebne pri vymene.
Ak mate niekto s tym skusenosti alebo si myslite, ze by to mohlo byt nieco ine ... tak sem s radami ;-)
Vsetko popripade prediskutujem este s Goldakom niekde na pifku ci kofole a uvidi sa co dalej, ved predsa on ma uz nejake skusenosti ;-)

Ak budem robit nejake upravy vo vlastnej rezii tak sa mozte tesit na fotodokumentaciu

Mimochodom pri tej prilezitosti, ked sme merali tlaky, sme si urobili maly popradsky zraz, z ktoreho sem Goldak uz nejake fotecky nahodil 8)

Používateľov profilový obrázok
stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Príspevok od používateľa stefan-celica » Štvrtok, 7. Apríla 2011, 12:50

Keby ti vytlacilo gufero na vacke kluke ci olejovom cerpadle hned mas pod autom mlaku, ak by to islo cez gufera ventilov na oleji si pochutna motor s radostou, kamaratova mazda zerie 2l na 1000km :)
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

Panda
panic

Príspevok od používateľa Panda » Štvrtok, 7. Apríla 2011, 17:57

Diky stefan ... tak potom je to jasne (pod autom je sucho - vzdy to kontrolujem), idu sa robit gufera na ventiloch. Teraz uz len dat dohromady potrebne veci, vyhradit si na to cas a pustit sa do roboty.

Len by ma este zaujimalo ci sa daju vymenit tie gufera aj bez toho aby som musel dat dole hlavu. Precital som par prispevkov a v urcitych pripadoch, ked sruby co drzia vahadla (mozno su to hydrostely neviem presne o co ide) na ventiloch nedrzia aj hlavu valcov, tak to ide aj bez toho aby isla hlava dole. To by mi usetrilo robotu a aj par eciek. Mate s tym niekto skusenosti?

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Príspevok od používateľa Goldak » Štvrtok, 7. Apríla 2011, 18:46

Stefan má v prvej časti pravdu mal by si pod autom mláku... :mrgreen: Spotreba oleja závisí samozrejme od stavu tých gufier na ventiloch ... Moto mi žrala na 100km asi 0,5 až 0,7 litra cez guferá otcovi žerie galant asi pol litra na 3tis...Mne napr celica neberie nič ani pri vysokých otáčkach čo ma celkom prekvapilo uvidíme časom a po viac KM

Panda. Niekedy ju ešte hodíme v práci na zdvihák a obzriem aj spodok či nieje "mastný"... Môžme skúsiť niekedy pretesniť aj to víko čo sa mi nezdalo... Ja cez víkendy aj tak nemám čo na práci a do mojej šprtať zatiaľ netreba ... :mrgreen:
Guferá nevymeníš bez vytiahnutia hlavy.. guferá sú pod pružinami a keď chceš dat dole tie musíš "uvolniť" ventil a ten by ti padol do spaľ priestoru ...
Foto je síce motorkový ale ty to tam máš 4x a s rozdielom že ty tam máš vačky dve :mrgreen:
Obrázok
Ventili držia v podstate pružiny a tie podložky tie sú tam zaistené "polmesiacmi" najlepšie je ak máš na to prípravok...
Naposledy upravil/-a Goldak v Štvrtok, 22. Marca 2012, 22:01, upravené celkom 1 krát.
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Príspevok od používateľa stefan-celica » Piatok, 8. Apríla 2011, 01:27

Nezda sa mi zeby 3S-GE malo hydrostely... ale mozno sa mylim.
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Príspevok od používateľa Goldak » Piatok, 8. Apríla 2011, 10:58

edit. :mrgreen: Chvíľkové zaváhanie
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

Panda
panic

Príspevok od používateľa Panda » Utorok, 5. Júna 2012, 12:50

Tak po dlhsom case uvadzam novy status mojej sesil :D

1. Spojka komplet nova Aisin + doplnenie srub, ktore sa tam niekto neunuval dat naspat.
2. Hlavny spojkovy valec novy (od chlapcov z nippon cars).
3. Vyfrezovane predne aj zadne kotuce (povodne boli zvlnene).
4. Predne platnicky nove, zadne prebrusene do rovna.
5. Zadne oblozenie bubnovej brzdy nove (povodne bolo zodrate skoro az na plech).
6. Zadne silentbloky nove (kedze som nikde nemohol zohnat origo. tak tam boli dopasovane (urobene puzdro a zalisovane) z volva S60).
7. Pruzna spojka vyfuku uplne nova + pridana este uchytka, ktora je pred nou.
8. Nova brzdova kvapalina.
9. Konecne opravena strata oleja (olej unikal cez rozvody a cez olejove cerpadlo), cize nove tesnenie na olejove cerpadlo a nove simeringy na vackach a klukovke.
10. Nove tesnenie pod viko ventilov vonkajsie aj vnutorne.
11. Vymeneny olej v prevodovke a premazane tiahla prevodovky.
12. Narovnane a zosilnene lave predne spodne rameno riadenia (bolo pokryvene a auto tahalo trocha do lava)
13. Nove manzety na prednej naprave na klboch, klby boli vycistene a premazane.
14. Doplnene sruby, vyrezane strhane zavity atd., ked sa robilo okolo motora (nechcem nikoho urazit, ale podla seckeho predosla robota bola dost neprofesionalna)

Sesil teraz krasne pradie, nerezonuje tolko a v kabine je ovela menej hluku 8)

Teraz musim dat na nejaky cas mechanikovi pokoj lebo ma dost pocuchane nervy :lol:
Ale som rad, ze sa jej venoval naplno a odviedol fakt prvotriednu robotu, a ked videl, ze niekde nieco chyba alebo je to urobene na hov.. , tak to opravil.

V plane mam este nieco urobit s tou prevodovkou a hadam aj nieco urobit s tlmicami a pruzenim (tie suciastky su tam hadam este povodne).

Na zaver prajem vsetkym vela stastnych letnych kilometrov.

Panda
panic

Príspevok od používateľa Panda » Nedeľa, 2. Septembra 2012, 14:28

Konecne som si nasiel cas pridat par noviniek, co sa v poslednej dobe stali ;-)

Jednou velkou zmenou je fakt, ze som sa spolu s celicou prestahoval do BA, kde som si nasiel lepsi job 8) a zaroven som konecne spolu s mojou cajou :) , takze som spojil prijemne s uzitocnym.
Pomaly si zvykam na bratislavsku premavku a celicu chodim pravidelne troska prebehnut :D
Mozete ma vidiet v okoli Race v Krasnanoch na Peknej ceste.

Samozrejme, ze celica ma tiez par noviniek ako nove silentbloky na zadny stabilizator, nove ziarovky H4 do prednych svetlometov (tie stare svietili ako lampase) a vymenil som "vymedzovacie pliesky" v pravom zadnom strmeni kotucovej brzdy a konecne som sa zbavil otravneho hrkotania brzdovych dosticiek o kotuc.

Dalsou velkou vyhodou je, ze uz nemusim platit postovne, ked si nieco objednavam od chalanov z nipponcars a mozem si to vyzdvihnut osobne ... dokonca to mam od roboty len tri zastavky busom :D

Teraz mam v plane setrit a zase setrit a pripravit vsetko na generalku/pretesnenie motora a zaroven by som chcel dat dokopy konencne prevodovku (ide o synchrony medzi 2. a 3. prevod. stupnom)

To je asi zatial vsetko ;-)

Krasny zbytok leta ...

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Nedeľa, 2. Septembra 2012, 21:13

celkom slusne clovece. daco z toho dlheho listu oprav z jula by sa hodilo aj mne veru. uz len najst dakoho, kto sa v tom povrta, lebo mne by to trvalo vecnost a o vysledku ani nehovorim :D
Obrázok

Thomas
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25

Príspevok od používateľa Thomas » Pondelok, 3. Septembra 2012, 08:39

Vitaj v našej krásnej Bratislave ;-) snaď sa vidíme, poprípade aj nejaké stretko môžeme dať..
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov

Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004

ex: 2x Celica AT180

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Pondelok, 3. Septembra 2012, 10:14

to je dalsia cierna do naseho gayklubu tomas :D
Obrázok

Panda
panic

Príspevok od používateľa Panda » Streda, 5. Septembra 2012, 11:42

Tak Pani som za kazdy navrh a napad na stretnutie ;-)
Tento vikned som nedostupny ale buduci tyzden by to mohlo vyjst (bude cez vikend alebo po robote cez tyzden).

Tesim sa na stretko ...

Panda
panic

Re: Panda - Celica 2.0 GTI, 3S-GE, rv.90, Avensis 2.2 D-4D,

Príspevok od používateľa Panda » Štvrtok, 30. Mája 2013, 13:52

Konecne som sa dostal k tomu, aby som vas informoval o najvacsich zmenach :)

V oktobri minuleho roku (cize 2012) som sa rozhodol, ze si musim zaopatrit nejake to pohodlne vozitko, ktore ma bude vzdy cakat pred domov pripravene niekam vyrazit bez akychkolvek problemov a pochybnosti. Samozrejme musi byt spolahlive a musi sa don zmestit kopec veci, kedze som sportovo zalozeny 8)
V neposlednom rade prichadza s pribudajucimi rokmi aj potreba viac rodinneho auticka.

Vyber padol na Avensis combi. Po nejakom hrabani sa po internete a sledovani a porovnavani cien roznych motorizacii a dostupneho vybavenia som sa rozhodol pre diesel s objemom 2.0l alebo 2.2l. Po konzultacii mi bolo odporucene sa pozerat po D-4D motorizaciach kedze nedisponuju DPF filtrom, ktory velmi rad robi sarapatu (hlavne pri kratkych trasach).

Od tohto okamihu to zacalo naberat spad.
Onedlho som si cely nateseny isiel (celkom sam) po vybrateho Avensisa do nemecka.
Toto auticko mi nasiel velmi dobry kamarat, ktory mi raz slubil pomoc pri takejto kupe. Vsetko obvolal, pozistoval a dohodol mi termin v autobazari.
Vyhliadnute auticko bolo 2.2l D-4D, rv. 2007, 122.000km, business vybava
Tak som tam v dany den a cas dorazil, pozrel som, vyskusal som a kupil som 8)
Este plny adrenalinu z kupy som si sadol za volant mojho prave kupeneho avensisu a upaloval som cez tristvrte nemecka, cele cesko az do Bratislavy. Cesta prebiehala viacmenej bez dlhsej zastavky alebo spanku. Ku koncu cesty to uz bolo takze a chcel som byt co najrychlejsie doma v posteli ;-)
Nakoniec som o pol druhej rano po 12 hodinach jazdy konecne zaparkoval auto pred bytovkou.
Samozrejme to nie je zdaleka koniec pribehu ...
Na druhy den auto putovalo do PP kde trebalo rychlo zacat prepis kedze som mal len 7 dnove prevozne znacky.
Vyssie spominany kamarat sa mi nastastie o vsetko co sa tyka prepisu postaral :lol:
Ja som si len o mesiac prisiel plny nadsenia po svoje auticko.
Samozrejme ako to mam vo zvyku hned som auticku dal meno: Elis ... dokonca mi to schvalila aj moja frajarka :D

Na druhej strane je mi troska smutno, pretoze moja Cecil ostala v PP a caka ... na lepsie casy :( ...
Elis presla vsetkymi potrebnymi kontrolami bez problemov, az na slziacu brzdovu hadicku na zadnom kolese, ktora bola v Toyote v PP vymenena.

Nasledne som si Elis uzival az do chvile, ked som ju zobral do francuzska na zimnu lyzovacku.
Po ceste tam mi zacala z nicoho nic stupat teplota v chladiacom systeme.
Esteze bola poriadna zima a motor sa dokazal ciastocne chladit aj sam (samozrejme som musel spomalit a prisposobit jazdu tomu aby sa motor neprehrial). Po par kilometroch ma napadlo skotrolovat chladiacu zmes kedze aj kurenie sa spravalo cudne.
Ako sa ukazalo nadrzka bola prazdna. Elis sa nechala troska vychladnut a zacala sa pomalicky dolievat kupena chladiaca kvapalina do expanznej nadrzky.
Potom co sme doplnili chladiacu zmes zvysok cesty prebiehal pokojne.
Aby toho nebolo dost tak mi po prvej noci zamrzla nafta v nadrzi alebo vo filtri, ale to sa po par telefonatoch a 180 eurach vyriesilo :cry:

Po prichode z lyzovacky mi to nedalo a dal som Elis kompletne prezriet od volantu az po koncovku vyfuku a zistilo sa par nedostatkov, kotre ale boli v porovnani s podfuknutym tesnenim pod hlavou len malickostami :evil:

V sucasnosti je uz Elis v opravena a znova plna sily a ja som rad ze zijem od jednej vyplaty k druhej :lol:
Elis mala najazdne so mnou asi 5000km ked sa to tesnenie prejavilo, takze sa to ani nesnazim dat za vinu autobazaru v nemecku, kde som Elis kupil.

Takze ak niekto stretne v BA ciernu Avensis combi s PP znackou 234CV tak to som JA 8)

Nech vas sila koni sprevadza ;-)

PS: A nech sa vam podfuknute tesnenia vyhybaju :lol:
Naposledy upravil/-a Panda v Piatok, 7. Júna 2013, 15:38, upravené celkom 1 krát.

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Re: Panda - Celica 2.0 GTI, 3S-GE, rv.90, Avensis 2.2 D-4D,

Príspevok od používateľa drgi » Štvrtok, 30. Mája 2013, 14:59

reklamna prestavka :

Namiesto klasickej chladiacej zmesi s vodou odporucame EVANS Coolants, revolucnu chladiacu kvapalinu bez vody - nesposobuje koroziu, nevznika tlak v system, meni sa len raz a ma bod varu 180°C.

http://www.dobrebrzdy.sk/shop/product/6 ... ool-180-5l

koniec reklamnej prestavky :)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Panda
panic

Re: Panda

Príspevok od používateľa Panda » Streda, 30. Júla 2014, 16:32

Ahoj, takze znova po nejakej tej odmlke ;-) napisem co je noveho.

Avensis wagon (znamy tak isto ako Elis):
konecne dostala stredove krytky na kolesa :D
Obrázok

a este jeden obrazok
Obrázok

Elis pocuva a robi mi len radost. Je to jednoducho hltac kilometrov 8)
Takze pravidelne sa meni olej a ostatne filtre. Do buducnosti bude treba kupit akurat tak novy par letnych pneumatik a tak isto kupit nejaku tu autokozmetiku na interier a aj exterier.
Este mi robi starost jeden nefunkcny cuvaci senzor (na to suvisle pipanie si clovek po roku uz aj zvykne :mrgreen: ) a nefunkcna pracka na zadnom stredovom pase.

Avsak navacsie zmeny na stali s mojou Sesil, ktora je spat v BA, co si mohli uz viaceri toyotaci vsimnut ;-)
Hlavne vdaka Thomasovi a Stenkymu sa opravilo a vymenilo par drobnosti.
Tu je par obrazkov:

lala, nove predne BDP disky s EBC yellowstuff platnickami
Obrázok

a tu mozme vidiet pracovne zatisie z vymeny zadnych KYB tlmicov
Obrázok
Chcel by som podotknut, ze na stiahnutie pruzin boli pouzite najnovsie technologie a proprietarne metody, s ktorymi sa samozrejme vieme velmi radi podelit :mrgreen:
Tymto by som chcel podakovat Stenkymu, ze nas nenechal nakoniec v stichu ;-) a bez hanby nas upozornil na malicke nedostatky a aktivne vsetko uplne sam prerobil - DAKUJEM Stenky.

Vdaka Thomasovmu bystremu oku sa zistilo, ze Sesil oslavovala pri vymene tlmicov krasne jubileum
Obrázok

Este raz chcem podakovat Thomasovi za jeho cas, pomoc, odborne poradenstvo a technicke vybavenie :D

Na plane je este vela veci a vela roboty, ale najblizsie je asi vymena prednych tlmicovych vloziek, ktore uz cakaju pekne v kufri.

Prajem krasne leto a dovolenky.

Panda

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných