Konecne som sa dostal k tomu, aby som vas informoval o najvacsich zmenach
V oktobri minuleho roku (cize 2012) som sa rozhodol, ze si musim zaopatrit nejake to pohodlne vozitko, ktore ma bude vzdy cakat pred domov pripravene niekam vyrazit bez akychkolvek problemov a pochybnosti. Samozrejme musi byt spolahlive a musi sa don zmestit kopec veci, kedze som sportovo zalozeny
V neposlednom rade prichadza s pribudajucimi rokmi aj potreba viac rodinneho auticka.
Vyber padol na Avensis combi. Po nejakom hrabani sa po internete a sledovani a porovnavani cien roznych motorizacii a dostupneho vybavenia som sa rozhodol pre diesel s objemom 2.0l alebo 2.2l. Po konzultacii mi bolo odporucene sa pozerat po D-4D motorizaciach kedze nedisponuju DPF filtrom, ktory velmi rad robi sarapatu (hlavne pri kratkych trasach).
Od tohto okamihu to zacalo naberat spad.
Onedlho som si cely nateseny isiel (celkom sam) po vybrateho Avensisa do nemecka.
Toto auticko mi nasiel velmi dobry kamarat, ktory mi raz slubil pomoc pri takejto kupe. Vsetko obvolal, pozistoval a dohodol mi termin v autobazari.
Vyhliadnute auticko bolo 2.2l D-4D, rv. 2007, 122.000km, business vybava
Tak som tam v dany den a cas dorazil, pozrel som, vyskusal som a kupil som
Este plny adrenalinu z kupy som si sadol za volant mojho prave kupeneho avensisu a upaloval som cez tristvrte nemecka, cele cesko az do Bratislavy. Cesta prebiehala viacmenej bez dlhsej zastavky alebo spanku. Ku koncu cesty to uz bolo takze a chcel som byt co najrychlejsie doma v posteli
Nakoniec som o pol druhej rano po 12 hodinach jazdy konecne zaparkoval auto pred bytovkou.
Samozrejme to nie je zdaleka koniec pribehu ...
Na druhy den auto putovalo do PP kde trebalo rychlo zacat prepis kedze som mal len 7 dnove prevozne znacky.
Vyssie spominany kamarat sa mi nastastie o vsetko co sa tyka prepisu postaral
Ja som si len o mesiac prisiel plny nadsenia po svoje auticko.
Samozrejme ako to mam vo zvyku hned som auticku dal meno: Elis ... dokonca mi to schvalila aj moja frajarka
Na druhej strane je mi troska smutno, pretoze moja Cecil ostala v PP a caka ... na lepsie casy

...
Elis presla vsetkymi potrebnymi kontrolami bez problemov, az na slziacu brzdovu hadicku na zadnom kolese, ktora bola v Toyote v PP vymenena.
Nasledne som si Elis uzival az do chvile, ked som ju zobral do francuzska na zimnu lyzovacku.
Po ceste tam mi zacala z nicoho nic stupat teplota v chladiacom systeme.
Esteze bola poriadna zima a motor sa dokazal ciastocne chladit aj sam (samozrejme som musel spomalit a prisposobit jazdu tomu aby sa motor neprehrial). Po par kilometroch ma napadlo skotrolovat chladiacu zmes kedze aj kurenie sa spravalo cudne.
Ako sa ukazalo nadrzka bola prazdna. Elis sa nechala troska vychladnut a zacala sa pomalicky dolievat kupena chladiaca kvapalina do expanznej nadrzky.
Potom co sme doplnili chladiacu zmes zvysok cesty prebiehal pokojne.
Aby toho nebolo dost tak mi po prvej noci zamrzla nafta v nadrzi alebo vo filtri, ale to sa po par telefonatoch a 180 eurach vyriesilo
Po prichode z lyzovacky mi to nedalo a dal som Elis kompletne prezriet od volantu az po koncovku vyfuku a zistilo sa par nedostatkov, kotre ale boli v porovnani s podfuknutym tesnenim pod hlavou len malickostami
V sucasnosti je uz Elis v opravena a znova plna sily a ja som rad ze zijem od jednej vyplaty k druhej
Elis mala najazdne so mnou asi 5000km ked sa to tesnenie prejavilo, takze sa to ani nesnazim dat za vinu autobazaru v nemecku, kde som Elis kupil.
Takze ak niekto stretne v BA ciernu Avensis combi s PP znackou 234CV tak to som JA
Nech vas sila koni sprevadza
PS: A nech sa vam podfuknute tesnenia vyhybaju