Tojotacka frakcia pivarov
- fajry
- administrátor
- Príspevky: 3427
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Bydlisko: Bratislava/Nove Zamky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
mesiac marec bude aj koncit a pivna akcia este nebola. Kedy dame pifco? Kde? Kto pride?
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- mimo
- Mimo prevádzky
- Príspevky: 948
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Bydlisko: Bratislava a okolie :-)
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
Ado daj vedet ako robíš , v podstate je to závislé od teba ...
mne je jedno prídeme obaja ako vždy ...
mne je jedno prídeme obaja ako vždy ...
Re: Tojotacka frakcia pivarov
budúci týždeň robím iba streda štvrtok
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
- mimo
- Mimo prevádzky
- Príspevky: 948
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Bydlisko: Bratislava a okolie :-)
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
tak utorok alebo piatok , je to jasné ...
tak pracujúci vyjadrite sa
tak pracujúci vyjadrite sa
- fajry
- administrátor
- Príspevky: 3427
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Bydlisko: Bratislava/Nove Zamky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
utorok alebo piatok Teraz som vsak chory, tak sa uvidi ci ma to do utorka prejde. Vsak aj cez sviatky sa tu mozeme dohodnut
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- fajry
- administrátor
- Príspevky: 3427
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Bydlisko: Bratislava/Nove Zamky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
Pre nas pivarov:
7 mýtov o zlatom moku
Pivo je nápoj, o ktorom vie väčšina Slovákov - a, samozrejme, aj Čechov – všetko. Alebo si to aspoň myslia. V skutočnosti sa však okolo obľúbeného zlatého moku nakopilo množstvo mýtov. Niektoré z nich si zobral na pretras aj výskum, ktorý si objednal Plzenský Prazdroj.
daj si na osvieženie jednoVyplynulo z neho, že veľká časť Čechov by mala znalosti o svojom národnom nápoji prinajmenšom zaktualizovať. A ako by na tom boli Slováci? Máte možnosť overiť si svoje vedomosti...
1. Čím viac pivo reže, tým je lepšie
(Koľko ľudí si to myslí? 67 %)
Aká je pravda? Rezkejšie pivo je dané množstvom oxidu uhličitého (CO2), ktorého je v litri moku asi 5 gramov. Pri vypití dvoch pív si telo musí poradiť asi s 2,5 litra plynu. Ak pivo vypijete z fľaše, je obsah CO2 vyšší a pivo väčšmi reže. Pri čapovanom pive dochádza asi k polovičnému úbytku CO2. Do tela sa tak v litri piva dostanú len asi 3 gramy plynu. Väčšina pohostinstiev pri čapovaní používa ako hnací plyn kombináciu CO2 s dusíkom. Pritom nedochádza k ďalšiemu umelému sýteniu piva. Ak však výčapník používa samotný CO2 a navyše má sud ďaleko od točky, môže pivo presýtiť. To má za následok okrem iného aj nadúvanie.
2. Keď dozrievajú slivky, pivo je horšie
(Koľko ľudí si to myslí? 20 %)
Aká je pravda? Povera vznikla v minulosti, keď sa vždy na sklonku leta (v čase dozrievania sliviek) stretlo niekoľko okolností nepriaznivých pre pivo. V lete pivovary nestíhali výrobu, a tak varenie často urýchľovali a nedodržiavali postupy. „Narýchlo“ uvarené pivo potom koncom leta nechutilo najlepšie. Na vine mohli byť aj krčmári, ktorí skladovali zbytočne veľa piva v zlých podmienkach a nečistili rúrky. Ľudia si napokon nekvalitné pivo spojili práve so slivkami.
3. Prečo nás po pive bolí hlava? Na vine je jeho zloženie
(Koľko ľudí si to myslí? 59 %. Ďalších 14 % ľudí si myslí, že pivo obsahovalo viac
alkoholu, ako udáva výrobca.)
Aká je pravda? Ukrýva sa v tzv: aromatických látkach, ktoré sú obsiahnuté v pive. Každý človek nedokáže dobre spracovať tieto látky, a to sa potom môže prejaviť bolesťou hlavy. Aromatické látky v pive vznikajú napr. počas kvasenia alebo príliš dlhého dozrievania v pivnici.
4. Čím lepšie vyzerá pena, tým bude pivo lepšie
(Koľko ľudí si to myslí? 77 %)
Aká je pravda? Podľa pivovarníkov nemusí dlhotrvajúca pena vždy naznačovať kvalitu. Pivná pena vzniká prirodzene, uvoľňujúcimi sa bublinkami oxidu uhličitého a ďalšími látkami pochádzajúcimi z chmelu a sladu. Niektorí výrobcovia piva si však „pomáhajú“ prídavkami chemických stabilizátorov peny a môžu tak zakrývať nedostatky z výroby alebo nízkej kvality surovín.
5. „Europivo“ je súkromná značka piva
(Koľko ľudí si to myslí? 19 %. Ďalších 18 % ľudí si myslí, že ide o pivo, ktoré varí Zväz európskych pivovarov)
Aká je pravda? Nejde o oficiálny pivovarnícky termín, ale tento výraz sa používa pri niektorých nadnárodných značkách. Tieto pivá bývajú na rozdiel od tradičných slovenských a českých pív hlboko prekvasené, čo má negatívny vplyv na chuťovú plnosť. Ako „europivo“ sa označujú aj pivá, ktoré obsahujú umelé látky (enzýmy, stabilizátory peny, chemické farbivá)
6. Svetlejšie pivo má prázdnejšiu chuť
(Koľko ľudí si to myslí? 30 %)
Aká je pravda? Tmavá, ukážkovo zlatistá farba ešte neznamená plnú chuť. Tmavá farba piva sa dá dosiahnuť aj chemickými prostriedkami. V pive plzenského typu (ako sa označuje svetlé spodne kvasené pivo varené podľa plzenskej receptúry) by ste tieto látky nájsť nemali. Na jeho výrobu by sa mal používať len slad bez chemických prísad.
7. Výraz „desiatka“ alebo „dvanástka“ označuje percentuálny obsah alkoholu
(Koľko ľudí si to myslí? 81 %. Ďalších 12 % ľudí si myslí, že výrazy označujú počet týždňov, počas ktorých pivo dozrieva)
Výraz v skutočnosti uvádza stupeň piva! Alebo obsah látok, ktoré prejdú počas výroby zo sladu do roztoku - mladiny. Mladina sa zakvasuje pivovarskými kvasnicami, prebehne proces kvasenia a zrenia, počas ktorého kvasnice premenia extrakt prevažne na alkohol a kysličník uhličitý. Každá značka piva má iný stupeň prekvasenia, čo znamená, že sladovníci nechajú prekvasiť len určitú časť extraktu. Tým ovplyvňujú plnosť chuti piva a, samozrejme, obsah alkoholu. Naše pivá sú charakteristické plnšou chuťou ako zahraničné.
Zdroj: AdamOnline http://adam.bleskovky.sk/clanok/1192/7- ... atom-moku/
7 mýtov o zlatom moku
Pivo je nápoj, o ktorom vie väčšina Slovákov - a, samozrejme, aj Čechov – všetko. Alebo si to aspoň myslia. V skutočnosti sa však okolo obľúbeného zlatého moku nakopilo množstvo mýtov. Niektoré z nich si zobral na pretras aj výskum, ktorý si objednal Plzenský Prazdroj.
daj si na osvieženie jednoVyplynulo z neho, že veľká časť Čechov by mala znalosti o svojom národnom nápoji prinajmenšom zaktualizovať. A ako by na tom boli Slováci? Máte možnosť overiť si svoje vedomosti...
1. Čím viac pivo reže, tým je lepšie
(Koľko ľudí si to myslí? 67 %)
Aká je pravda? Rezkejšie pivo je dané množstvom oxidu uhličitého (CO2), ktorého je v litri moku asi 5 gramov. Pri vypití dvoch pív si telo musí poradiť asi s 2,5 litra plynu. Ak pivo vypijete z fľaše, je obsah CO2 vyšší a pivo väčšmi reže. Pri čapovanom pive dochádza asi k polovičnému úbytku CO2. Do tela sa tak v litri piva dostanú len asi 3 gramy plynu. Väčšina pohostinstiev pri čapovaní používa ako hnací plyn kombináciu CO2 s dusíkom. Pritom nedochádza k ďalšiemu umelému sýteniu piva. Ak však výčapník používa samotný CO2 a navyše má sud ďaleko od točky, môže pivo presýtiť. To má za následok okrem iného aj nadúvanie.
2. Keď dozrievajú slivky, pivo je horšie
(Koľko ľudí si to myslí? 20 %)
Aká je pravda? Povera vznikla v minulosti, keď sa vždy na sklonku leta (v čase dozrievania sliviek) stretlo niekoľko okolností nepriaznivých pre pivo. V lete pivovary nestíhali výrobu, a tak varenie často urýchľovali a nedodržiavali postupy. „Narýchlo“ uvarené pivo potom koncom leta nechutilo najlepšie. Na vine mohli byť aj krčmári, ktorí skladovali zbytočne veľa piva v zlých podmienkach a nečistili rúrky. Ľudia si napokon nekvalitné pivo spojili práve so slivkami.
3. Prečo nás po pive bolí hlava? Na vine je jeho zloženie
(Koľko ľudí si to myslí? 59 %. Ďalších 14 % ľudí si myslí, že pivo obsahovalo viac
alkoholu, ako udáva výrobca.)
Aká je pravda? Ukrýva sa v tzv: aromatických látkach, ktoré sú obsiahnuté v pive. Každý človek nedokáže dobre spracovať tieto látky, a to sa potom môže prejaviť bolesťou hlavy. Aromatické látky v pive vznikajú napr. počas kvasenia alebo príliš dlhého dozrievania v pivnici.
4. Čím lepšie vyzerá pena, tým bude pivo lepšie
(Koľko ľudí si to myslí? 77 %)
Aká je pravda? Podľa pivovarníkov nemusí dlhotrvajúca pena vždy naznačovať kvalitu. Pivná pena vzniká prirodzene, uvoľňujúcimi sa bublinkami oxidu uhličitého a ďalšími látkami pochádzajúcimi z chmelu a sladu. Niektorí výrobcovia piva si však „pomáhajú“ prídavkami chemických stabilizátorov peny a môžu tak zakrývať nedostatky z výroby alebo nízkej kvality surovín.
5. „Europivo“ je súkromná značka piva
(Koľko ľudí si to myslí? 19 %. Ďalších 18 % ľudí si myslí, že ide o pivo, ktoré varí Zväz európskych pivovarov)
Aká je pravda? Nejde o oficiálny pivovarnícky termín, ale tento výraz sa používa pri niektorých nadnárodných značkách. Tieto pivá bývajú na rozdiel od tradičných slovenských a českých pív hlboko prekvasené, čo má negatívny vplyv na chuťovú plnosť. Ako „europivo“ sa označujú aj pivá, ktoré obsahujú umelé látky (enzýmy, stabilizátory peny, chemické farbivá)
6. Svetlejšie pivo má prázdnejšiu chuť
(Koľko ľudí si to myslí? 30 %)
Aká je pravda? Tmavá, ukážkovo zlatistá farba ešte neznamená plnú chuť. Tmavá farba piva sa dá dosiahnuť aj chemickými prostriedkami. V pive plzenského typu (ako sa označuje svetlé spodne kvasené pivo varené podľa plzenskej receptúry) by ste tieto látky nájsť nemali. Na jeho výrobu by sa mal používať len slad bez chemických prísad.
7. Výraz „desiatka“ alebo „dvanástka“ označuje percentuálny obsah alkoholu
(Koľko ľudí si to myslí? 81 %. Ďalších 12 % ľudí si myslí, že výrazy označujú počet týždňov, počas ktorých pivo dozrieva)
Výraz v skutočnosti uvádza stupeň piva! Alebo obsah látok, ktoré prejdú počas výroby zo sladu do roztoku - mladiny. Mladina sa zakvasuje pivovarskými kvasnicami, prebehne proces kvasenia a zrenia, počas ktorého kvasnice premenia extrakt prevažne na alkohol a kysličník uhličitý. Každá značka piva má iný stupeň prekvasenia, čo znamená, že sladovníci nechajú prekvasiť len určitú časť extraktu. Tým ovplyvňujú plnosť chuti piva a, samozrejme, obsah alkoholu. Naše pivá sú charakteristické plnšou chuťou ako zahraničné.
Zdroj: AdamOnline http://adam.bleskovky.sk/clanok/1192/7- ... atom-moku/
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- mimo
- Mimo prevádzky
- Príspevky: 948
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Bydlisko: Bratislava a okolie :-)
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
tak kedy ? piatok ? alebo ... ?
- AndyGTP
- Vševed
- Príspevky: 4415
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
- Bydlisko: Bratislava
Re: Tojotacka frakcia pivarov
piatok by som sa mozno zastavil aj ja... ale nerucim
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
Re: Tojotacka frakcia pivarov
no neviem ako v piatok lebo idem nahadzovať tie nárazníky a neviem do kedy to budeme robiť
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
- mimo
- Mimo prevádzky
- Príspevky: 948
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Bydlisko: Bratislava a okolie :-)
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
niečo pre nás čo máme radi chmel (a)
http://www.junifest.sk/junifest-2008/sl ... id=novinky
že by sme tam skočili pred zrazom ?
http://www.junifest.sk/junifest-2008/sl ... id=novinky
že by sme tam skočili pred zrazom ?
- fajry
- administrátor
- Príspevky: 3427
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Bydlisko: Bratislava/Nove Zamky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
No určite sa tam s niektorými ľudmi stretnem. Viem, že ADO chce ísť vtedy, keď bude vystupovať Tublatanka. Mne to je jedno. Mne ide o dobrú partiu a pivo
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Re: Tojotacka frakcia pivarov
no takže pravdepodobne pojdem 17 a 19
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
- fajry
- administrátor
- Príspevky: 3427
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Bydlisko: Bratislava/Nove Zamky
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
takze pivny fest sa blizi. Kedze zraz mame 21. juna 2008 na Babe, tak by sme sa mali zrazit aj predtym cez tyzden. Ado chce ist 17. juna a 19. juna. Ja by som sa k nemu urcite pridal a myslim, ze aj Mimo +1 by dosiel. Kto este? Urobime si tam take mensie stretko ... vsetci pivkari
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- mimo
- Mimo prevádzky
- Príspevky: 948
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Bydlisko: Bratislava a okolie :-)
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tojotacka frakcia pivarov
u mňa stále platí + 1
Re: Tojotacka frakcia pivarov
takže idem 17 aj 19
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných