(tento prispevok je dlhsi ako som povodne chcel)
lubi sa mi tato tema, dobre rozvija este by sa mohli zapojit viacery..taketo nieco som potreboval lebo uz viackrat som nad tym rozmyslal a rozpraval sa so zopar ludmi
takze co sa tyka letnych: tie moje kurvy siroke 195/50 (INTENSA) samozrejme ze drzia ako prilepene (teda drzali pokial som ich nezodral) maju ako jedine male minus ze sa s nimi neda tak zahrabat ako s galuskami len je fakt otazkou preco? a ked sa nato pozrieme rozumom tak navrhnute musia byt tak aby mali co
najmensi odpor pri pohybe vpred a co najvacsi v zakrutach a pri brzdeni. To su podla mna zakladne podmienky pri letnych sprcgumach a teda ten znizeny zaberovy moment pri rozbehu citim/vidim z toho ze kolesa su tazsie, je mi len divne ze mozem citit ten rozdiel v par dkg oproti zimnym plechacom. To ze moja letna sada je tazsia ako zimna viem naisto tak ako citim to "zavazie" na napravach. Zimne (165/75 Barun) porovnavam pri letnych podmienkach zatial preto ze mi pripadaju ako uplne normalne sracky s vacsimi fugami, odporom vpred a inou zmesou.
First greath experienc bola ked som nedobrzdil so zimnymi na mokrom povrchu koli ich debilne malemu odporu pri brzdeni.
Two greath experienc bola ked som sa nemohol pohnut s letnymi na mokrej trave bez zahrabania.
Thre greath experienc bola ked som nedobrzdil so zimnymi na mokrom povrchu koli ich debilne malemu odporu pri brzdeni.
Viem ja mam problem s brzdenim

ale verim ze ak je akokolvek zatazeny predmet po ploche sa nebude pohybovat tazsie pokial sa nezvysi trenie (po lopate povedane) ci uz je to rotavator krhla kybel, regal vidly hrable ryl

aj po snehu.
o rozmeroch zimnych po snahu poviem len tolko ze nemam s tym ziadne skusenosti a fyzika je jedno, ale nebudem sa zato spoliehat na teoretizovanie a filozofovanie zo ziadnych reci nech to hociaky kkti povedali, pokial to nemaju hodnoverne,objektivne a absolutne dopodrobna vyskusane pri vsetkych podmienkach.
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !