Začal som sa opäť venovať audiu - je to lacnejšie ako autá a príde mi to aj značne kreatívnejšie...nehovoriac o tom, že autá aké dnes behajú po cestách považujem za technologické zombie a venovať sa tomu ako "horí oheň" v spaľovacom motore v dobe elektroniky, som začal chápať ako scestné.
Vôbec neriešim otázky analóg vs. digitál a elektrónky vs. tranzistory...sú to nikam nevedúce debaty...hlavne v dobe, keď si kúpite HiRes FLAC album za ťažké prachy a chcete ho reklamovať, lebo nie je HiRes (HD)...stačí nahrávku prehnať cez trochu lepšiu zvukovku a freeware frekvenčný analyzér a zistíte že 99,9% FLAC súborov je vyrobených z mastrov určených pre CD, navyše defaultne orezaných na 16 kHz...proste otras. Úplne iná kapitola sú FLAC súbory stiahnuteľné kde kade na sharovacích stránkach, ktoré pri analýze nekompromisne ukážu že sú vyrábané dokonca z mp3.
Do toho sa navyše drbe tzv. Loudness War, ktorá trvá už desiatky rokov a je to v postate vojna nahrávacích štúdií a producentov o čo najhlasitejšiu nahrávku...v analógovej ére, ktorá končila cca 20 rokov dozadu, sa dalo narábať s dynamickou kompresiou s cieľom zvýšiť hlasitosť, len technologických limitoch analógovej techniky...doslova bránu do pekla otvoril ziskuchtivým debilom digitál. Namiesto toho aby využili jeho neskutočný potenciál, tak ho doslova zabili. Dnes sa vraciam k starým dobrým platniam...zažívajú síce pokrývený hipsterský boom, ale ak sa na vec človek pozrie triezvo (nie očami zmagoreného hipstera), nájde skutočnú kvalitu...
Ja viem...ťažký OT...ale poznáte ma...keď OT, tak riadny...