Čo vás vie najviac naštvat ????

Fórum o všetkom a o ničom
Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Re: Čo vás vie najviac naštvat ????

Príspevok od používateľa Max11 » Utorok, 20. Septembra 2011, 18:21

Pravdepodobne koncim s poistovnou Generali. Dnes ma riadne vytocili ohladom likvidacie poslednej poistnej udalosti. Vsetky dokumenty som odovzdal na poistovnu hned ako som ich mal v ruke. Bolo mi povedane, ze vsetko je odovzdane v poriadku a ak by nahodou nieco chybalo budem kontaktovany. Uz hadam aj vyse 20 dni cakam na poistne plnenie, hoci viem ze podla zakona ma na to poistovna 15 dni. Zavolal som na infolinku, slecna pozrela detaily poistnej udalosti a povedala mi ,ze treba dorucit pokladnicny blok.
Ako som spominal vyssie... odovzdal som vsetky dokumenty + fakturu zo servisu, na blok som sa specialne pytal a bolo mi povedane ,ze ho netreba.
Dalsia vec je, ze vinnik (vraj) nieco nedodal na poistovnu. Ale nie je to vec poistovne ? Bolo to presetrene a zdokumentovane policiou, bol vyhotoveny zaznam o nehode, obhliadka a nasledne fakturacia od servisu ... ja si myslim ,ze nie je dovod aby som ja musel cakat na peniaze kym vinnik "nieco" nedoda. Zvlast ak ide o poistnu udalost v ramci tej istej poistovne, nakolko ja aj vinnik mame tu istu poistovnu.

Myslel som si ,ze generali je serioznejsia poistovna. (ak sa u poistovnictva da o serioznosti vobec diskutovat). Pri podobnej poistnej udalosti par tyzdnov pred touto poslednou ,kde mal vinnik kooperativu slo vsetko hladko. A pri tom na kooperativu pocujem prevazne negativne ohlasy.

Takze dakujem pekne, za takyto klientsky servis, a ak mi mozte odporucit nejakeho poistovatela ,necham si poradit. Tak ci tak mam rocne poistne na svojej 1.4 vyssie ako niektori s trojlitrami. No chcel som mat kvalitne poistenie v pripade, ze sposobim skodu ja, no ako vidim u Generali to zlyhava uz na zakladnych povinnostiach z ich strany.
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 20. Septembra 2011, 20:47

Mozno by sme mohli zalozit nejaky topic na temu poistovne (nic take som tu nenasiel), tiez je pre mna pomerne aktualna otazka PZP..

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Utorok, 20. Septembra 2011, 21:06

ja by som bral najlacnejsiu...pinda sa na kazdu poistovnu, cez kooperativu sa riesili u nas uz 2 udalosti a obe v pohodicke... kamos mal myslim axu a mal podobne problemy a natahovacky s dokumentami... dalsi si ich nevie vynachvalit... u PZP by som to neriesil...skor u havarijnej...
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Utorok, 20. Septembra 2011, 21:45

Co sa tyka AXA poistovne, tak by som sa moc necudoval ,ak je niekto s nou nespokojny. AXA je poistovna viacmenej vytvorena pre financnych poradcov. Jej zameranim je maximalizovat zisky aby boli pre poradcov zaujimave provizie. Pri IZP maju napriklad dvojity spravcovsky poplatok pre investicne fondy. Samozrejme aby to bolo koser tak jeden z nich nazvali inak. O tom by som vedel dlho rozpravat ... ale to uz by bolo uplne off topic :lol:

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Streda, 21. Septembra 2011, 09:56

daco na tom bude, kamosovi tu poistku robil financny poradca:D
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Streda, 21. Septembra 2011, 10:08

max PZP-cku by som fakt neriesil teba nemusi trapit ci sa niekomu preplati skoda z tvojej poistky a su to vobec vyhodene peniaze, skor ked tak by som si riesil havarinku
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Streda, 21. Septembra 2011, 10:32

No mna to celkom trapi :lol: Keby to bolo opacne, ze mne by nevyplatili skodu z PZP vinnika tak to taham od neho a keby mal namietky tak by sa to riesilo sudnou cestou. A tomuto sa chcem vyhnut. Kazdopadne, mozno sa da zohnat aj lacnejsie poistenie ,u serioznejsej poistovne ako mam ja. Ak narazim na zaujimavu ponuku tak vyskusam.

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Streda, 21. Septembra 2011, 19:14

Max11 napísal:No mna to celkom trapi :lol: Keby to bolo opacne, ze mne by nevyplatili skodu z PZP vinnika tak to taham od neho a keby mal namietky tak by sa to riesilo sudnou cestou. A tomuto sa chcem vyhnut. Kazdopadne, mozno sa da zohnat aj lacnejsie poistenie ,u serioznejsej poistovne ako mam ja. Ak narazim na zaujimavu ponuku tak vyskusam.

Tak ako nič v zlom,ale keď ja mám poistku a spôsobím nehodu,tak prečo by som ti mal niečo platiť,keď to má platiť poisťovňa,a keď to ona naťahuje,tak potom ju na súd a nie v úvodzovkách nevinného poistenca.Potom načo platíme tie poistky?
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Streda, 21. Septembra 2011, 19:27

Su urcite situacie, kedy poistovna nemusi vyplacat za poistenca. Pokial napriklad vinnik odmieta spolupracovat a podobne. Ale v podstate mas pravdu aj ty. Keby som ja zavinil skodu, tak by asi nebol dovod na to aby poistovna neposkytla plnenie a pokial by boli problemy tak by sa sudne asi riesila poistovna. I ked ono je to take vselijake ... na slovensku bezne plati, kto ma viac penazi na toho strane je aj spravodlivost. Zial casto to vidim aj okolo seba.

sonnicek
Toyota guru

Príspevok od používateľa sonnicek » Streda, 21. Septembra 2011, 19:41

max ale to neovplivnis, mas dobre zmyslanie to sa mi paci a takych je malo ale nakoniec ajtak neovplyvnis konkretnu poistovnu ani udalost tym ze ci platis menej alebo viacej za poistku, jediny ktory tu bude mat hlbsie do vrecka si tu ty
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Ado
Toyota guru

Príspevok od používateľa Ado » Streda, 21. Septembra 2011, 19:48

Max11 napísal:Su urcite situacie, kedy poistovna nemusi vyplacat za poistenca. Pokial napriklad vinnik odmieta spolupracovat a podobne. Ale v podstate mas pravdu aj ty. Keby som ja zavinil skodu, tak by asi nebol dovod na to aby poistovna neposkytla plnenie a pokial by boli problemy tak by sa sudne asi riesila poistovna. I ked ono je to take vselijake ... na slovensku bezne plati, kto ma viac penazi na toho strane je aj spravodlivost. Zial casto to vidim aj okolo seba.

no keď nechce spolupracovať vinník tak to je samozrejme iné
Lexus RX 400h,2008
1.8,85kw
1.6Sti,74kw

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Streda, 21. Septembra 2011, 21:45

Najsmutnejsie je, ze vzdy ked som si nasiel rozbite auto na parkovisku tak bol problem s tym aby si priznal vinnik chybu a spolupracoval. Okrem toho, ze som mal vzdy obrovske stastie, ze som vinnika vobec nasiel. Ja tomu naozaj nechapem. Ved prave preto su PZP povinne ako to uz aj z nazvu vyplyva, a prave na to boli vytvorene.
Ja osobne by som to riesil este tvrdsimi trestami ,pripadne by som v autoskolach zaviedol psychologicke testy. A kto nie je sposobily znasat zodpovednost za vedenie motoroveho vozidla a pripadne sposobenie ujmy na majetku alebo na zdravi, tak nech ostane pekne pri pouzivani bicykla :roll:

sonnicek
Toyota guru

Príspevok od používateľa sonnicek » Streda, 21. Septembra 2011, 21:57

max zabudas na tie neskutocne MEGA BONUSY ktore dostavas ak nesposobis skodu, a kazdy si rozmysli keby mali strhnut ten jeho mega bonus a vyhodi k poistke ako keby mal niekomu zaplatit cez jeho poistku opravu auta, vsak naco iba som zle zacuval odrbal som mu cely zadok auta a vlastne to moja chyba nie je :?: preco by som mu tam nehal nejaku karticku z cislom aby sme sa dohodli, vsak ja chcem svoj bonus

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Streda, 21. Septembra 2011, 23:01

Kiez by zadok, ten by som rad strekol :lol: ... vzdy to schyta novucicky predok aj so svetlometom. Ale stoji strata par € na bonuse, ked utek z miesta nehody je klasifikovany ako druhy najvaznejsi dopravny priestupok(trestny cin?) hned po zrazeni chodca ? Ja osobne by som radsej dal jednorazovo hoci aj 100€ navyse na PZP ako by som mal prist o vodicak na 5 rokov + pokuta + mimosudne/sudne vyrovnanie za sposobene skody a dalsie opletacky. Lenze toto zial v autoskole neucia ,tak o tom vela vodicov nevie.

Ado
Toyota guru

Príspevok od používateľa Ado » Streda, 21. Septembra 2011, 23:19

Max11 napísal:Kiez by zadok, ten by som rad strekol :lol: ... vzdy to schyta novucicky predok aj so svetlometom. Ale stoji strata par € na bonuse, ked utek z miesta nehody je klasifikovany ako druhy najvaznejsi dopravny priestupok(trestny cin?) hned po zrazeni chodca ? Ja osobne by som radsej dal jednorazovo hoci aj 100€ navyse na PZP ako by som mal prist o vodicak na 5 rokov + pokuta + mimosudne/sudne vyrovnanie za sposobene skody a dalsie opletacky. Lenze toto zial v autoskole neucia ,tak o tom vela vodicov nevie.

asi tak,ale vidíš,mentalita debilov je niekde inde
Lexus RX 400h,2008
1.8,85kw
1.6Sti,74kw

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných