Kúpa Toyota Avensis sedan 2.0 benzín, 2003

všetko o tomto modeli

Oplatí sa podľa vás kúpiť spomenuté auto?

Hlasovanie ukončené Pondelok, 9. Júna 2008, 22:26

- áno, jednoznačne
10
77%
- skôr áno, pomer cena/výkon je v pohode
3
23%
- skôr nie, je tam isté riziko
0
Žiadne hlasovania
- nie, je to príliš rizikové
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 13

ferino
panic
Dátum registrácie: Utorok, 19. Júla 2005, 18:26

Re: Kúpa Toyota Avensis sedan 2.0 benzín, 2003

Príspevok od používateľa ferino » Nedeľa, 1. Júna 2008, 22:32

Gabriel Nagy napísal:mozno to nebol sluzobak obchodaka, len na prepravovanie sa do a z prace :!: ;-)
Heh, tie "nase" auta tiez nie su autami obchodakov. ;-)

rajo
panic
Dátum registrácie: Streda, 28. Mája 2008, 22:24

Príspevok od používateľa rajo » Pondelok, 2. Júna 2008, 11:47

Ahojte,

ešte mi napadla vec, na ktorú sa chcem spýtať:
- aké sú pri Avensise možnosti, ceny, obmedzenia a pod. pri prerábke na LPG/CNG. Dá sa to vôbec? Oplatí sa to?

Vďaka za odpovede.

Používateľov profilový obrázok
fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Pondelok, 2. Júna 2008, 11:55

najazdis tak vela km, ze to stoji za prerabku? No urcite cena originalnej prerabky je strasne vysoka a vobec ani neviem, ci je to u nas na avensis homologizovane.

Podla mna to je zbytocne vyhodena kopa penazi. To je, ale len moj nazor.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Pondelok, 2. Júna 2008, 12:15

fajry napísal:najazdis tak vela km, ze to stoji za prerabku? No urcite cena originalnej prerabky je strasne vysoka a vobec ani neviem, ci je to u nas na avensis homologizovane.

Podla mna to je zbytocne vyhodena kopa penazi. To je, ale len moj nazor.
Či najazdím dostatok kilometrov, to neviem. Len chcem predbežne vedieť, či je to vôbec možné a koľko to približne stojí. V budúcnosti sa to teoreticky môže zísť.

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 2. Júna 2008, 15:15

Velice sa ospravedlňujem, nejak som túto tému prehliadol :oops: :oops: :oops:

Ako hororia kolegovia, ja jazdím na AVE T25 s dvojlitrovým motorčekom a okrem tej nešťastnej automatiky, na ktorú som si musel zvyknúť...našťastie je tam možnosť kvázisekvenčného radenia a tým pádom aj vyššej spotreby musím len chváliť ;-)

Pred časom sme tu debatili, že či automat v mojom prípade vplýva na ekonomiku jazdy a tvrdil som, že otáčky sú približne rovnaké ako u manuálu, ale je to blbosť. Tie prevody sú o dosť dlhšie a tým pádom je motor viac namáhaný. Ak to "tvoje" je manuál, tak rátaj so spotrebou okolo 8-9 litrov/100 km v kombinácii. Na dlhých tratiach to bude o čosi lepšie...dokonca aktuálne na českom fóre jeden chalanisko jazdí dlhodobo za 6,8L, ale štýlom pohoda vánek. Všetko záleží od tvojej nohy ;-)

Motor je skvelý, medzi 4 až 6 tisícmi otáčok ťahá jak divý. Čo sa týka výkonu, už dlhšie mám dilemu, pretože v TP a aj v Toyoťáckych príručkách je uvedených 108 kW/145 koní, ale tento výkon podľa iných zdrojov má dvojliter bez D4 priameho vstrekovania označovaný ako 1AZ-FE. D4kový dvojliter s priamym vstrekovaním s označením 1AZ-FSE by mal mať až 114kW/155 koní, čo by mi aj celkom sedelo, pretože, keď som sa vozil na 125koňovom D4-D diezli, tak mi to AVE pripadlo hrozne lenivé, takže ma zarazil ten nepomer výkonu oproti benzínovému dvojlitru a to dokonca aj pri nižších otáčkach, kedy by mal mať dízel navrch :roll:

Čo sa týka podvozku, tak mu nieje čo vytknúť....po presedlaní z Karolíny mi chýbala odozva na akékoľvek zmeny...tým pádom som mal pocit, že neviem čo sa ide s autom diať. Ale ako sa hovorí, na dobré sa zvyká veľmi rýchlo.
Po čase musím konštatovať, že stabilita, vedenie stopy a to aj v krízovejších situáciách je v pohode. Treba si zvyknúť na jemnejšie signály od podvozku ako u menších prípadne starších áut. Napr. u Cariny bolo chovanie podvozku o čosi čitateľnejšie, ale na druhej strane je AVE o hodne stabilnejší, tuhší v zákrutách, síce podľa mňa o čosi tvrdší, ale veľmi pohodlný ;-)

Myslím, že ak platí všetko, čo si písal, tak to bude skvelá kúpa. Cena je fantastická, pokiaľ viem, tak podobné AVE lietajú po nejakých 400 litrov.

Ak by si chcel niečo konkrétnejšie, tak sa pýtaj ;-)
Drž si ;-)

PS. Keď ho už budeš mať doma, nevymenil by si si so mnou prevodovku??? :lol:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 3. Júna 2008, 07:27

rajo napísal:Takisto by som bol rád, keby ste mi vedeli poskytnúť svoje skúsenosti ohľadom:
- reálnej spotreby paliva modelu s podobnými parametrami
- prípadné skúsenosti s presnosťou palubného počítača (niekde vo fóre som čítal, že niektoré modely tuším z roku 2003 ho mali veľmi nepresný)
- približné ceny poistenia (PZP a prípadne aj havarijného) podobného modelu
- a aj potenciálne poruchové komponenty, resp. na čo si dať pozor/čoho sa vyvarovať.
Ešte pre doplnenie:
Ad1. Spotrebu som spomínal, pokiaľ niesi nejaký Fitipaldi, resp. Malchárek jazdiaci vo vysokých spídoch na nízkych gíroch, tak sa do tých 8-8,5 zmestíš. Ináč, ten chalanisko so spotrebou 6,8 má ten dvojliter v AVE Verso ;-)

Ad2. Palubný počítač je pomerne presný....nevšimol som si nejakú vážnejšiu odchýlku, možno tak do 0,2L v priemernej spotrebe. V dnešní době kompjútrú, jutrú, jutrú, jutrutrúúúú :mrgreen:

Ad3. PZP - 3 952,- a havarijná 13 716,- slovenských brmbolcov, ale asi by bolo lepšie opáčiť priamo v poisťovni ;-)

Ad4. Tak toto veru neviem....AVE má terazky nabehané nejakých 133 000 km a zatiaľ sa viacmenej nič okrem bežnej údržby nevymieňalo. Teda až na pár drobností ako vyhrievané zrkadlo u vodiča - odišlo vyhrievanie, zo začiatku si popiskovali brzdy, ale to sa poriešilo....proste drobnosti....jooo a komplet predná náprava, blok motora plus vyváranie zhnitej podlahy, ale nie, to bil ftyp ;-) :mrgreen: :mrgreen:

Čo sa týka LPG, tak by som na to hodil bobek, ten motor na to podľa mňa nieje stavaný. Druhá vec je, že výfukové plyny z LPG obsahujú viac vodnej pary a tým pádom by ti rýchlejšie zhnil výfuk plus treba rátať aj s inými možnými komplikáciami. No neviem, či by sa tá investícia kedy vrátila :roll:

Na tvojom mieste by som to bral.....alebo, že by už bola doma??? ;-)

Drž si

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Utorok, 3. Júna 2008, 14:48

ad LPG:
- problém zohnať kvalitný plyn, ktorý by nezasieral filter
- každoročná emisná (robia ju len vo vybraných strediskách)
- zákaz vstupu do parkovacích domov/podzemných garáží.
sumár:
ak už v aute nie je, tak radšej ee
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Sobota, 7. Júna 2008, 00:20

chmelo napísal:Velice sa ospravedlňujem, nejak som túto tému prehliadol :oops: :oops: :oops:

Ako hororia kolegovia, ja jazdím na AVE T25 s dvojlitrovým motorčekom a okrem tej nešťastnej automatiky, na ktorú som si musel zvyknúť...našťastie je tam možnosť kvázisekvenčného radenia a tým pádom aj vyššej spotreby musím len chváliť ;-)
BTW: čo znamená to označenie T25? (som tu nový a tým pádom aj neznalý ;-) )
chmelo napísal:Pred časom sme tu debatili, že či automat v mojom prípade vplýva na ekonomiku jazdy a tvrdil som, že otáčky sú približne rovnaké ako u manuálu, ale je to blbosť. Tie prevody sú o dosť dlhšie a tým pádom je motor viac namáhaný. Ak to "tvoje" je manuál, tak rátaj so spotrebou okolo 8-9 litrov/100 km v kombinácii. Na dlhých tratiach to bude o čosi lepšie...dokonca aktuálne na českom fóre jeden chalanisko jazdí dlhodobo za 6,8L, ale štýlom pohoda vánek. Všetko záleží od tvojej nohy ;-)
Áno, je to manuál. Aj keď len 5 stupňový :o Fakt by som privítal v tak silných motoroch šiesty stupeň. Nerozumiem, v čom je problém :?: To je také drahé, motor by to neutiahol alebo prečo to automobilky nemontujú štandardne (aspoň pri týchto už pomerne drahých autách)?
chmelo napísal:Motor je skvelý, medzi 4 až 6 tisícmi otáčok ťahá jak divý. Čo sa týka výkonu, už dlhšie mám dilemu, pretože v TP a aj v Toyoťáckych príručkách je uvedených 108 kW/145 koní, ale tento výkon podľa iných zdrojov má dvojliter bez D4 priameho vstrekovania označovaný ako 1AZ-FE. D4kový dvojliter s priamym vstrekovaním s označením 1AZ-FSE by mal mať až 114kW/155 koní, čo by mi aj celkom sedelo, pretože, keď som sa vozil na 125koňovom D4-D diezli, tak mi to AVE pripadlo hrozne lenivé, takže ma zarazil ten nepomer výkonu oproti benzínovému dvojlitru a to dokonca aj pri nižších otáčkach, kedy by mal mať dízel navrch :roll:
Môžem potvrdiť, že veľmi príjemne a bez nejakého zvuku trápenia sa motor zvláda zrýchľovanie aj na pomerne nízkych otáčkach (cca od 1600 vyššie). Z toho som príjemne prekvapený.
chmelo napísal:Čo sa týka podvozku, tak mu nieje čo vytknúť....po presedlaní z Karolíny mi chýbala odozva na akékoľvek zmeny...tým pádom som mal pocit, že neviem čo sa ide s autom diať. Ale ako sa hovorí, na dobré sa zvyká veľmi rýchlo.
Po čase musím konštatovať, že stabilita, vedenie stopy a to aj v krízovejších situáciách je v pohode. Treba si zvyknúť na jemnejšie signály od podvozku ako u menších prípadne starších áut. Napr. u Cariny bolo chovanie podvozku o čosi čitateľnejšie, ale na druhej strane je AVE o hodne stabilnejší, tuhší v zákrutách, síce podľa mňa o čosi tvrdší, ale veľmi pohodlný ;-)
Toto neviem veľmi posúdiť, lebo som ho mal možnosť otestovať len krátko a navyše sa v tom necítim nejaký "zbehlý". V každom prípade sa mi páčilo, ako tlmí nerovnosti atď.
chmelo napísal:Myslím, že ak platí všetko, čo si písal, tak to bude skvelá kúpa. Cena je fantastická, pokiaľ viem, tak podobné AVE lietajú po nejakých 400 litrov.
Však uvidíme, ešte sa vyskytli nejaké prekážky.
chmelo napísal:Ak by si chcel niečo konkrétnejšie, tak sa pýtaj ;-)
Teraz mi na potvoru nič nenapadá.
Aha, tak predsa niečo: neskúšal som autorádio (vstavané), no malo by tuším prehrávať aj MP3-ky. Nevieš, či je to tak?
chmelo napísal:Drž si ;-)
Držím si ;-)
chmelo napísal:PS. Keď ho už budeš mať doma, nevymenil by si si so mnou prevodovku??? :lol:
Hehe, jedine že by si mal 6-stupňovú :-P

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Sobota, 7. Júna 2008, 00:25

chmelo napísal:
rajo napísal:Takisto by som bol rád, keby ste mi vedeli poskytnúť svoje skúsenosti ohľadom:
- reálnej spotreby paliva modelu s podobnými parametrami
- prípadné skúsenosti s presnosťou palubného počítača (niekde vo fóre som čítal, že niektoré modely tuším z roku 2003 ho mali veľmi nepresný)
- približné ceny poistenia (PZP a prípadne aj havarijného) podobného modelu
- a aj potenciálne poruchové komponenty, resp. na čo si dať pozor/čoho sa vyvarovať.
chmelo napísal:Ad1. Spotrebu som spomínal, pokiaľ niesi nejaký Fitipaldi, resp. Malchárek jazdiaci vo vysokých spídoch na nízkych gíroch, tak sa do tých 8-8,5 zmestíš. Ináč, ten chalanisko so spotrebou 6,8 má ten dvojliter v AVE Verso ;-)
Myslím, že som skôr pokojný šofér, ktorý dá občas motoru zabrať, no sú to spravidla len krátkodobé "vyžitia" ;-) .
chmelo napísal:Ad2. Palubný počítač je pomerne presný....nevšimol som si nejakú vážnejšiu odchýlku, možno tak do 0,2L v priemernej spotrebe. V dnešní době kompjútrú, jutrú, jutrú, jutrutrúúúú :mrgreen:
To som rád.
chmelo napísal:Ad3. PZP - 3 952,- a havarijná 13 716,- slovenských brmbolcov, ale asi by bolo lepšie opáčiť priamo v poisťovni ;-)
Fíha, to sú výborné ceny. To má odkiaľ?
chmelo napísal:Ad4. Tak toto veru neviem....AVE má terazky nabehané nejakých 133 000 km a zatiaľ sa viacmenej nič okrem bežnej údržby nevymieňalo. Teda až na pár drobností ako vyhrievané zrkadlo u vodiča - odišlo vyhrievanie, zo začiatku si popiskovali brzdy, ale to sa poriešilo....proste drobnosti....jooo a komplet predná náprava, blok motora plus vyváranie zhnitej podlahy, ale nie, to bil ftyp ;-) :mrgreen: :mrgreen:
Uff, ešte že len vtip :-P
chmelo napísal:Čo sa týka LPG, tak by som na to hodil bobek, ten motor na to podľa mňa nieje stavaný. Druhá vec je, že výfukové plyny z LPG obsahujú viac vodnej pary a tým pádom by ti rýchlejšie zhnil výfuk plus treba rátať aj s inými možnými komplikáciami. No neviem, či by sa tá investícia kedy vrátila :roll:
Rozumiem.
chmelo napísal:Na tvojom mieste by som to bral.....alebo, že by už bola doma??? ;-)
Jasné, že to beriem. Len sa to trochu skomplikovalo, takže uvidím, či z toho nakoniec niečo bude.
chmelo napísal:Drž si
Ako vždy, držím ;-)

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Sobota, 7. Júna 2008, 00:27

wilson napísal:ad LPG:
- problém zohnať kvalitný plyn, ktorý by nezasieral filter
- každoročná emisná (robia ju len vo vybraných strediskách)
- zákaz vstupu do parkovacích domov/podzemných garáží.
sumár:
ak už v aute nie je, tak radšej ee
Rozumiem. Po týchto informáciách ma plyn láka oveľa menej ;-). Vďaka

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 9. Júna 2008, 07:59

Mňo, tak som rád a tíško závidím, že to s AVE vysiera pozitívne ;-)

T25 - toť označenie nového modelu AVE vyrábaného od roku 2003...rok 2003 bol zlomový medzi modelmi T22 a T25, ale ak sa nemýlim tak podľa výkonu motora je to už ten novší.

6kvalt - neviem, nerozumiem, nepochopím....šesťkvalt sa tam proste pýta a osobne by som ho uvítal napríklad už aj u corolliek v štandarde, ale čo už narobíme :roll: Ani pri nových AVE nemáš možnosť si doplatiť za šesťkvalt, maximálne nafasuješ 5 stupňovú automatiku pri 2,4L motore. Proste nemtudom :?

MP3 - nie, u mňa nefachčenko a ani ma to moc netrápi. Čo ma teší je, že si môžem okrem CD prehrávať aj moje zaprášené kazety z roku 2 :D Holt som staromódny prďola :lol:

Poistenie - auto je služobné a tým pádom poistené v súbore, ale treba opáčiť dve, tri poisťovne a verím tomu, že s nimi vyhandluješ dobré ceny....možno aj lepšie ;-)

Potom nezabudni hodiť info ako si dopadol.
Drž si ;-)

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Pondelok, 9. Júna 2008, 21:07

chmelo napísal:Mňo, tak som rád a tíško závidím, že to s AVE vysiera pozitívne ;-)
Práveže teraz to vyzerá horšie. No uvidíme, ako to dopadne. Nechcem predbiehať.
chmelo napísal:T25 - toť označenie nového modelu AVE vyrábaného od roku 2003...rok 2003 bol zlomový medzi modelmi T22 a T25, ale ak sa nemýlim tak podľa výkonu motora je to už ten novší.
Áno, to je už ten pekný nový ;-).
chmelo napísal:6kvalt - neviem, nerozumiem, nepochopím....šesťkvalt sa tam proste pýta a osobne by som ho uvítal napríklad už aj u corolliek v štandarde, ale čo už narobíme :roll: Ani pri nových AVE nemáš možnosť si doplatiť za šesťkvalt, maximálne nafasuješ 5 stupňovú automatiku pri 2,4L motore. Proste nemtudom :?
Hmm, niektoré mechanizmy automobiliek asi nepochopíme, kým nebudeme v ich vedení, že? ;-)
chmelo napísal:MP3 - nie, u mňa nefachčenko a ani ma to moc netrápi. Čo ma teší je, že si môžem okrem CD prehrávať aj moje zaprášené kazety z roku 2 :D Holt som staromódny prďola :lol:
Hehe, nuž, kazety som už v ruke dávno nemal ;-) . MP3 by potešilo.
chmelo napísal:Poistenie - auto je služobné a tým pádom poistené v súbore, ale treba opáčiť dve, tri poisťovne a verím tomu, že s nimi vyhandluješ dobré ceny....možno aj lepšie ;-)
Nuž, flotilu jednotlivec ťažko porazí :-( .
chmelo napísal:Potom nezabudni hodiť info ako si dopadol.
Jasné, určite sa ozvem. Vďaka za rady.

BTW: jedna vec čo mi možno trošku bude prekážať (až sa kúpa vydarí) je dlhý kovový kľúčik zapaľovania. Prečo to pre pána kráľa nemohli urobiť ako pri oktávkach - jednoducho vystreľovací? Nech to nepichá vo vrecku a nech neničí nohavice ;-).
Dá sa samotný kľúčik vymeniť za taký elegantný vystrelovací/skrývací?
Ako vždy, držím ... ;-)

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Nedeľa, 6. Júla 2008, 22:43

Ahojte,

tak dočkali sme sa. Už je doma a je krásna - Toyota Avensis 2.0 benzín ;-) .

Už sme ju aj otestovali na asi 250-kilometrovej ceste. Ide pekne hladko a ticho. Aj spotreba je pri rozumnom štýle jazdy rozumná - tuším sa mi podarilo vyrovnať hodnotu, čo dosahuje ten Čech, t. j. 6,8 litra na 100 kilometrov ;-). Asi polovica trasy síce bola na diaľnici, no na moje prekvapenie mi práve diaľnica zhoršovala priemer. Pri 130-tke udržiavanej tempomatom (btw: je tempomat na rovnej ceste z pohľadu spotreby lepšia voľba ako klasická "noha na pedále"?) bola podľa palubného počítača cca 8 litrov. Pokojná jazda na bežných cestách mi to vylepšila na cca 7,0. Spiatočná cesta (po diaľnici už len 110-tkou, ale zato s klimatizáciou) to zlepšila až na tých 6,8 litra ;-) .
Zaujímavé je, že ani dnešné jazdenie po meste (aj keď prakticky bez zápch a množstva plyn/brzda/plyn) mi tento priemer nepokazilo. Tak dúfam, že mi to vydrží ;-) . Aj keď v priebehu pracovného týždňa to asi bude ťažké.

Chystáme sa s manželkou na dovolenku k moru, takže to bude pre auto prvá vážnejšia previerka. V tejto súvislosti by som sa chcel spýtať, či máte nejaké rady alebo odporúčania, na čo sa treba pozrieť, aby všetko fungovalo, ako má (vodu do ostrekovačov som už dolial :-P ).

Vďaka.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 9. Júla 2008, 12:15

No nazdar ;-)
Toť cez víkend som na teba myslel, reku ako si asi dopadol....a sledujem, že si dopadol dobre :D
S tou spotrebou je to tak....pokiaľ to nenaháňaš, tak sa dá jazdiť celkom diétne...teda v rámci možností. Ja som mal priemerku Slovinsko-Slovensko, čo je viacmenej diaľnica na 80%, 8,6 litra a to sme diaľnicu ťahali minimálne 130....sranda ale bola, že po slovenské hranice to bolo nejakých 8,3 a až potom som to dohnal na tých 8,6. Ale to hovorím o automate :roll:
Keď napríklad minule šoférovala mangelína KNM-TO-KNM, tak mi priemerku 9,5 pokazila na 8,3...ale to sme sa šuškali mimo obce cca 90 km/h, čo je u mňa ťažko dosiahnuteľné :lol: (niežeby som bol nejaký malchárek, ale tých 100-110 svižným tempom je u mňa štandard)

S tou dovolenkou by som si nelámal hlavu....klasická kontrola kvapalín, skúsiť či brzdy brzdia, svetlá svietia, smerovky blikajú, stierače stierajú....á pardón, to mi nemusíte hlásit, to vidím :lol:
Pokiaľ je to auto z dobrého, spoľahlivého zdroja a bola urobená posledná garančka, tak by to malo byť v pohode. Prípadne si treba dohodnúť preddovolenkovú kontrolu v TOY servise...neviem, či tam na to akurvát nemajú akciu...tým nepokazíš nič ;-)

Takže prajem veľa šťastných, bezpečných a spokojných kilometrov.
Drž si ;-)

rajo
panic

Príspevok od používateľa rajo » Streda, 9. Júla 2008, 15:06

chmelo napísal:Keď napríklad minule šoférovala mangelína KNM-TO-KNM, tak mi priemerku 9,5 pokazila na 8,3...ale to sme sa šuškali mimo obce cca 90 km/h, čo je u mňa ťažko dosiahnuteľné :lol: (niežeby som bol nejaký malchárek, ale tých 100-110 svižným tempom je u mňa štandard)
Hmm, 9,5 mimo mesta je dosť ;-) . Mne sa už tretí deň behania po meste (BA) darí držať spotrebu na 7,1, takže sa z toho trochu vytešujem. Uvidíme, dokedy mi to vydrží :-P .
BTW: Čo je to "KNM-TO-KNM"?
chmelo napísal:S tou dovolenkou by som si nelámal hlavu....klasická kontrola kvapalín, skúsiť či brzdy brzdia, svetlá svietia, smerovky blikajú, stierače stierajú....á pardón, to mi nemusíte hlásit, to vidím :lol:
Jj, skvelý film! :-D
chmelo napísal:Pokiaľ je to auto z dobrého, spoľahlivého zdroja a bola urobená posledná garančka, tak by to malo byť v pohode. Prípadne si treba dohodnúť preddovolenkovú kontrolu v TOY servise...neviem, či tam na to akurvát nemajú akciu...tým nepokazíš nič ;-)
Hmm, ono to pred predajom bolo v servise, ale neviem, čo všetko vlastne kontrolovali. Snáď nebude žiadny problém. Nič okrem doliatia kvapaliny do ostrekovačov som nerobil, no zatiaľ ani nebolo treba.
chmelo napísal:Takže prajem veľa šťastných, bezpečných a spokojných kilometrov.
Ďakujem.
Po návrate z dovolenky sa ozvem s dojmami.
Majte sa všetci.
Spoľahni sa ;-)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný