Zdravim,
po nastartovani za studena sa motor dusi, absolutne nedrzi volnobeh. Po zahriati na pracovnu teplotu je vsetko ok. Viete mi niekto poradit v com je problem? Vedel by sa mi na to niekto v BA pozriet? Kod motora 3S-FE.
Vdaka,
E.
T22 2.0i - dusenie za studena
T22 2.0i - dusenie za studena
Toyota Avensis T22, '98 3S-FE
Re: T22 2.0i - dusenie za studena
Medzicasom som s tym bol na dignostike a pozrel sa mi na to moj mechanik. Diagnostika neukazala nic coho by sa dalo chytit. Mechanik len vycistil AGR ventil a spravalo sa to OK. Ale nie na dlho..
Teraz motorom cuka ked napriklad brzdim motorom alebo ked uplne jemne pridavam plyn. Startovanie je pre zmenu OK. Volnobeh raz ide raz nie. Opetovne startovanie za tepla sa niekedy tvari ako prechlastany motor.
Vemenene: olej, olejovy filter, vzduchovy filter, sviecky maju 6000km(BOSCH), kable tiez nove..
Chyba sa hlada dalej...
Teraz motorom cuka ked napriklad brzdim motorom alebo ked uplne jemne pridavam plyn. Startovanie je pre zmenu OK. Volnobeh raz ide raz nie. Opetovne startovanie za tepla sa niekedy tvari ako prechlastany motor.
Vemenene: olej, olejovy filter, vzduchovy filter, sviecky maju 6000km(BOSCH), kable tiez nove..
Chyba sa hlada dalej...
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
skus ine sviecky, ngk, denso, alebo tak... roberta tu nikto moc nelubiEmco napísal:... sviecky maju 6000km(BOSCH), ...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Rozuzlenie..
Chybu sa podarilo najst viac menej nahodou ale predsa. Aj vdaka tomasovi21 sa prislo na to, ze na chybe je ventil ktoremu sa nadava podtlakovy EGR regulator. Tento nefungoval spravne a pravdepodobne prilis dusil motor zbytocne otvorenym EGR ventilom. Odpojenim hadicky, ktora spajala tento regulator s EGR ventilom sa problem docasne vyriesil. Nedavno som kupil novy a vymenil ho. Problem uplne zmyzol a dokonca sa zlepsil cely chod motora. Motorom uz tak necuka za studena a cely chod+volnobech sa mi zda kultivovanejsi (moze byt samozrejme aj placebo efekt
. V kazdom pripade je ten ventil pripojeny aj priamo na sanie takze isto ovplyvnuje aj kvalitu spalovanej zmesi.
..takze jazdime dalej bez nejakej drahej opravy...
@Tomas - vdaka za pomoc a ochotu.
E.
Chybu sa podarilo najst viac menej nahodou ale predsa. Aj vdaka tomasovi21 sa prislo na to, ze na chybe je ventil ktoremu sa nadava podtlakovy EGR regulator. Tento nefungoval spravne a pravdepodobne prilis dusil motor zbytocne otvorenym EGR ventilom. Odpojenim hadicky, ktora spajala tento regulator s EGR ventilom sa problem docasne vyriesil. Nedavno som kupil novy a vymenil ho. Problem uplne zmyzol a dokonca sa zlepsil cely chod motora. Motorom uz tak necuka za studena a cely chod+volnobech sa mi zda kultivovanejsi (moze byt samozrejme aj placebo efekt
..takze jazdime dalej bez nejakej drahej opravy...
@Tomas - vdaka za pomoc a ochotu.
E.
Takze problem sa vratil.. ergo bude v p.... EGR ventil samotny.. v Toyote xcu 250EUR.. kaslem nan.. 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných