No keď sa dobre pamätám tak od tých 5,5 do 7,5 L/100km, 7,5 tam bolo iba vtedy keď som sa previezol jamilan74kb napísal:aku mal na tom priemernu spotrebu ?Avensis napísal: Ahoj Milan,
Ohľadom toho servisu Ti viem povedať iba toľko, že otec mal Avensis D-Cat 180 koní a bol nadmieru spokojný, a ten servis záleží ako to vezmeš on ho mal v záruke a chodieval do autorizáku len na výmenu oleja, čo ho cirka stálo v prepočte 200 E (výmena oleja,filter,palivový filter,peľový), ja mám síce starší Avensis, no do autorizáku nechodím aj preto lebo to nieje nutné a olej sa dá vymeniť aj bez toho![]()
P.S. Otec Avensis nepredal preto, že mu neslúžil, ale chce Lexus IS 22O
lebo kedze sa neda prestavba na LPG tak to bude diesel, len este neviem ci d4d 150HP alebo d-cat 180 HP
neviem nikde najst nejake slusne porovnanie tychto motorov po komplexnejsej stranke. Viete niekto o niecom ?
Nemyslim oficialnu stranku toyoty, skor take to "uzivatelske" porovnanie
Kupa noveho Avensisu
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupa noveho Avensisu
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22
-
ferino
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 19. Júla 2005, 18:26
Cennik servisnych prehliadok jednotlivych autorizakov bol na webe importera. Ale ako tak pozeram uz to tam nenachadzam. Zaujimalo by ma preco boli po tolkych rokoch stiahnute.
Ci len zle hladam?
Co sa tyka dieslov a spotreby oleja, tak konkretne firemny Avensis T25 s motorom D-4D s vykonom ak sa nemylim 93KW ma celkom slusnu spotrebu oleja. Cca liter na 5000km s prevaznym dennym jazdenim po dialnici. A obdobne aj tu citlivost na kvalitu nafty mozem potvrdit. Sem tam sa kontrolka zazmurka, nech vodic vie ze tam je.
Neviem ake skusenosti maju iny majitelia s tymto motorom.
Co sa tyka dieslov a spotreby oleja, tak konkretne firemny Avensis T25 s motorom D-4D s vykonom ak sa nemylim 93KW ma celkom slusnu spotrebu oleja. Cca liter na 5000km s prevaznym dennym jazdenim po dialnici. A obdobne aj tu citlivost na kvalitu nafty mozem potvrdit. Sem tam sa kontrolka zazmurka, nech vodic vie ze tam je.
-
supertenerak
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:59
financne narocnejsi som mal na mysli,ze sa do D4d odporuca tankovat kvalitnejsia,cize aj drahsia nafta aby sa vyhlo komplikaciam z velmi citlivym systemom common rail,ja osobne pouzivam aj rozne cistice vstrekov do nafty asi raz za 5000km.No a este spotreba nafty.Kto chce vyuzit naplno tah motora D4d 2,0 a jazdi sportovejsie tak spotreba,aspon u mna neklesa pod 8 litrov.To vsetko u modelov vvti asi odpada,tak je na tebe ako sa rozhodnes a co sa tyka modelov 2,2 dCat minule som na tejto stranke cital (myslim ze to bola stranka o modeloch Rav4 2,2 dCat,ked sa nemylim),tak tam bol prispevok nespokojneho majitela tohto modelu.Auto ma este v zaruke a dost uz don investoval.Tak neviem. 
To ze by som musel tankovat kvalitnejsiu naftu by mi nevadilo, aj teraz len tu kvalitnejsiu naftu a len OMV, Shell, Agip, Slovnaft ale liat kazdych 5000 km liter 20 Euroveho oleja (na tomto nesetrim, lebo to sa neoplati) - to je silna kava
. To vazne tie motory tolko zeru ? To sa potom nedivim tomu dlhemu intervalu na vymenu oleja
.
Na druhej strane pretekar nie som ale ako som tak cital toto aj ceske forum ohladom spotreby a stylu jazdy by mi to priemerne vychadzalo aj na 7-8L, a to je na diesel podla mna uz dost. Asi som trosku rozhyckany.
No nic, uvidime. Skusim si dohovorit nejake predvadzacky, najlepsie aspon na 30 - 50 km, tam sa to uz da trosku posudit.
dakujem za postrehy a rady, a kazdy dalsi vitam ...
Na druhej strane pretekar nie som ale ako som tak cital toto aj ceske forum ohladom spotreby a stylu jazdy by mi to priemerne vychadzalo aj na 7-8L, a to je na diesel podla mna uz dost. Asi som trosku rozhyckany.
No nic, uvidime. Skusim si dohovorit nejake predvadzacky, najlepsie aspon na 30 - 50 km, tam sa to uz da trosku posudit.
dakujem za postrehy a rady, a kazdy dalsi vitam ...
-
supertenerak
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:59
Co sa tyka spotreby oleja tak moj nazor je,ze olej zeru len motory ktore uz maju nieco za sebou.Mne zerie asi tak 1 l na 10000 km a je to podla mna dosledok nedodrziavania pokynov,ktore su uvedene v servisnom manuali.Konkretne,este donedavna som netusil ze po kazdej sportovejsej jazde je treba motor ponechat bezat chvilu na volnobech.Je na to aj tabulka,no a to ked sa to zanedbava tak na to najviac doplaca turbo.A prave to poskodene turbo zacne tahat olej z motora.Samozrejme ze olej sa straca aj dosledkom opotrebenia motora,ale to vsetko zavisi od starostlivosti a striktneho dodrziavania pokynov uvedenom v manuali.Co sa tyka spotreby nafty u D4d nie je to az taky papkac.7-8 l zozerie len pri sportovej jazde.Da sa chodit aj normalne,napr. vcera som bol nuteny ist normalne koli poladovici a spotreba v pocitaci mi vysla na 4,3 l/100km.Takze nie je dovod na paniku 
no aspon ze tak, lebo uz som sa zacinal bat a rozmyslat ze ako je potom preboha mozne ze na mojej Kii Sportage 2.0 benzin pri style (okresky 100, dialnica 130-140) robim priemer 8,5 a v testoch inak super diesel od toyoty by mal papkat az 7-8. Uz som sa fakt normalne zacinal bat. Je mi jasne ze ked ho budem tlacit a plny plyn, pojde to hore, ale toto riesim viac menej len pri vjazde na dialnicu a pri potrebe rychlo predbiehat.supertenerak napísal:Co sa tyka spotreby oleja tak moj nazor je,ze olej zeru len motory ktore uz maju nieco za sebou.Mne zerie asi tak 1 l na 10000 km a je to podla mna dosledok nedodrziavania pokynov,ktore su uvedene v servisnom manuali.Konkretne,este donedavna som netusil ze po kazdej sportovejsej jazde je treba motor ponechat bezat chvilu na volnobech.Je na to aj tabulka,no a to ked sa to zanedbava tak na to najviac doplaca turbo.A prave to poskodene turbo zacne tahat olej z motora.Samozrejme ze olej sa straca aj dosledkom opotrebenia motora,ale to vsetko zavisi od starostlivosti a striktneho dodrziavania pokynov uvedenom v manuali.Co sa tyka spotreby nafty u D4d nie je to az taky papkac.7-8 l zozerie len pri sportovej jazde.Da sa chodit aj normalne,napr. vcera som bol nuteny ist normalne koli poladovici a spotreba v pocitaci mi vysla na 4,3 l/100km.Takze nie je dovod na paniku
Inak prave preto vitam kazdy postreh, lebo predsa len viac ludi viac vie a predajca sa predsa len snazi predat ...
Inak co sa tyka zrazenia ceny. Mne sa pri Corolle podarilo zrazit cenu o 80.000 SKK nadol od standardnej cennikovej ceny (predajca vramcii akcie daval zlavu 30.000 a dalsich 50.000 bola dohoda s predajcom). Ale nevyhovuje to podmienke 200km od BA 
Internet mas, treba poziadat mailom o pribliznu cenovu ponuku od roznych predajcov a podla toho uvidis.
Inak spotreby by som sa neobaval. Tych 8 litrov s D4D alebo D-Catom sice mozne je, ale to musis mat velmi tazku nohu. Pri beznej pohodovej jazde sa musis zmestit kombinovane do 5,5-6 litrov/100km.
Internet mas, treba poziadat mailom o pribliznu cenovu ponuku od roznych predajcov a podla toho uvidis.
Inak spotreby by som sa neobaval. Tych 8 litrov s D4D alebo D-Catom sice mozne je, ale to musis mat velmi tazku nohu. Pri beznej pohodovej jazde sa musis zmestit kombinovane do 5,5-6 litrov/100km.
Skoda Octavia Tour II 1,6 MPi 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4 VVTi 12/2008
@deto - mozem sa opytat, kde si kupoval ?deto napísal:Inak co sa tyka zrazenia ceny. Mne sa pri Corolle podarilo zrazit cenu o 80.000 SKK nadol od standardnej cennikovej ceny (predajca vramcii akcie daval zlavu 30.000 a dalsich 50.000 bola dohoda s predajcom). Ale nevyhovuje to podmienke 200km od BA
jasne nejake ponuky uz mam, ale kazdy druhy nezabudne dodat ze ak sa zastavim da sa s tym cosi mozno robit
a keby som mal obehat vsetkych, ajajaaaaaj ....
Predajca bol PK-Auto, Presov
Skoda Octavia Tour II 1,6 MPi 06/2011
- hanz
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Októbra 2004, 09:47
- Kontaktovať používateľa:
co sa spolahlivosti tyka tak na toyotu nemozem povedat kriveho slova, o benzinoch sa bavit ani nemusime, diesle mohli trpiet detskymi chorobami, ale tam strasne vela zavisi od sofera, ako na aute jazdi.
2,2 d4d 150k v starsom avensise nemal zatial ziadny problem, 2,0 d4d 85 kw slape ako hodinky. s d-catom skusenosti nemam, na forach sa ludia stazuju hodne na citlivost na naftu, vyssiu spotrebu, a vyssiu spotrebu oleja atd.
V kazdom pripade je trochu loteria hadat spolahlivost noveho avensisa pretoze v tych aktualnych motoroch sa robili nejake zasahy pri novej generacii, napriklad ma 150 konova verzia piezoelektricke vstrekovace, 150 konovy automat by mal mat dokonca d-cat system.. Ja by som este zopar mesiacov pockal kym sa vychytaju muchy.
co sa tyka servisu, ja osobne servisujem auto uz vyse roka v rakusku. Ceny su minimalne rovnake, v niektorych pripadoch dokonca lacnejsie. Servis ako taky trva kratsie (mnoho veci robia na pockanie a tym nemas zablokovane auto na cely den co na slovensku nebyva vynimka) plus ak mas auto na firmu je prijemne, ze platis rovno ceny bezdph.
Do servisu ked zavolam nemam pocit ze mi niekto robi laskavost, ked sa mi venuje, termin dostanem hned. Diely (zatial mam skusenosti so zhavicmi, svetlami, brzdami) su pripravene k montazi do druheho dna. Takze asi tak. Len s kupou noveho auta je u rakusanov trochu problem kvoli tej ich NOVA, inym vybavam a odpoctu dph...
2,2 d4d 150k v starsom avensise nemal zatial ziadny problem, 2,0 d4d 85 kw slape ako hodinky. s d-catom skusenosti nemam, na forach sa ludia stazuju hodne na citlivost na naftu, vyssiu spotrebu, a vyssiu spotrebu oleja atd.
V kazdom pripade je trochu loteria hadat spolahlivost noveho avensisa pretoze v tych aktualnych motoroch sa robili nejake zasahy pri novej generacii, napriklad ma 150 konova verzia piezoelektricke vstrekovace, 150 konovy automat by mal mat dokonca d-cat system.. Ja by som este zopar mesiacov pockal kym sa vychytaju muchy.
co sa tyka servisu, ja osobne servisujem auto uz vyse roka v rakusku. Ceny su minimalne rovnake, v niektorych pripadoch dokonca lacnejsie. Servis ako taky trva kratsie (mnoho veci robia na pockanie a tym nemas zablokovane auto na cely den co na slovensku nebyva vynimka) plus ak mas auto na firmu je prijemne, ze platis rovno ceny bezdph.
Do servisu ked zavolam nemam pocit ze mi niekto robi laskavost, ked sa mi venuje, termin dostanem hned. Diely (zatial mam skusenosti so zhavicmi, svetlami, brzdami) su pripravene k montazi do druheho dna. Takze asi tak. Len s kupou noveho auta je u rakusanov trochu problem kvoli tej ich NOVA, inym vybavam a odpoctu dph...
avensis T25 2AD-FTV
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní