Chcem sa spytat.
nemate niekto skusenosti z opravou vyhrievania zadneho skla?
Asi z 12tich drotov co mam na zadnom skle mi nejde asi 5ks.
Da sa to opravit? Pripadne kde a zakolko?
Oprva vyhrievania zadneho skla
Moderátor: Elvis
Oprva vyhrievania zadneho skla
Toyota Auris 1,4D4D, r.v. 2010 6MT
ex. WV Passat 1,8T 20V,r.v.2001
ex Ford Focus 1,8TDci r.v. 2002
Skoda Fabia combi 1,2 "HTP" (firemny)
ex. Toyota Avensis T22 sedan 1,6i 98
ex: Skoda Fabia II 1,4i 16V
ex: Skoda Fabia I 1,9SDi 3x
ex. WV Passat 1,8T 20V,r.v.2001
ex Ford Focus 1,8TDci r.v. 2002
Skoda Fabia combi 1,2 "HTP" (firemny)
ex. Toyota Avensis T22 sedan 1,6i 98
ex: Skoda Fabia II 1,4i 16V
ex: Skoda Fabia I 1,9SDi 3x
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oprva vyhrievania zadneho skla
Fuuu...s Chmelom sme to tu asi rok dozadu riešili a obaja sme na to úspešne použili vodivú striebornú farbu na plošné spoje...s pozitívnym výsledkom... 
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
Posledné dva týždne to riešim na mojej E11stke. Neviem či to niekto robí aj za peniaze v nejakom servise a pod. (Ak áno tak netuším čo to stojí lebo je to celkom "jeba..ka")
Ja som mal zadne sklo z vnútra celé nejaké doškrkané ergo nekúrilo vôbec,vadilo mi to tak som začal zisťovať či na to niečo je. V príručke spomínali vodivý lak, pri pátraní som našiel takúto opravnú sadu:
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=600& ... icle=24502
Na mojom košatom doničenom kurení som opravil zatiaľ tak 60-70 prerušení vedenia s nasledovnou metodikou:
1/ Najdenie miesta prerušenia:
- meraním pomocou voltmetra/ohmetra - prácne nie úplne presne
- volným okom na dobrom slnečnom svetle z blízka najdeš "čiernu bodku", "pásik", "škrkanec" či "prepálené miesto"
- od určitej fázy opravy sa dá použit finta ze ked sa ti zaparí sklo a pustis vyhrievanie tak zastavíš auto necháš to bežať z vonku pozorujes kde sa správia také lokálne krúžky/elipsy suchého
v zaparenom na tej čiare ktorá nekúri práve tam je prehliadnutá porucha
2/ očistenie miesta liehom
3/ oblepenie maliarskou páskou aby sa nezabryndalo nič navyše
4/ nanesenie už zamiešaného prípravku na miesto v dostatočnom množstvo
Je možné že ty tam máš len pár prerušní a bude to brnkačka, vopred upozorňujem že ak si veľký estét tak si daj zvlášť záležať na opáskovaní alebo rovno kup na vrakáči nové sklo, nakoľko farba opravného laku je strieborná a je to trocha vidieť po aplikácii
.
Ja som mal zadne sklo z vnútra celé nejaké doškrkané ergo nekúrilo vôbec,vadilo mi to tak som začal zisťovať či na to niečo je. V príručke spomínali vodivý lak, pri pátraní som našiel takúto opravnú sadu:
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=600& ... icle=24502
Na mojom košatom doničenom kurení som opravil zatiaľ tak 60-70 prerušení vedenia s nasledovnou metodikou:
1/ Najdenie miesta prerušenia:
- meraním pomocou voltmetra/ohmetra - prácne nie úplne presne
- volným okom na dobrom slnečnom svetle z blízka najdeš "čiernu bodku", "pásik", "škrkanec" či "prepálené miesto"
- od určitej fázy opravy sa dá použit finta ze ked sa ti zaparí sklo a pustis vyhrievanie tak zastavíš auto necháš to bežať z vonku pozorujes kde sa správia také lokálne krúžky/elipsy suchého
v zaparenom na tej čiare ktorá nekúri práve tam je prehliadnutá porucha
2/ očistenie miesta liehom
3/ oblepenie maliarskou páskou aby sa nezabryndalo nič navyše
4/ nanesenie už zamiešaného prípravku na miesto v dostatočnom množstvo
Je možné že ty tam máš len pár prerušní a bude to brnkačka, vopred upozorňujem že ak si veľký estét tak si daj zvlášť záležať na opáskovaní alebo rovno kup na vrakáči nové sklo, nakoľko farba opravného laku je strieborná a je to trocha vidieť po aplikácii
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Jojo...dá sa to pomerne jednoducho opraviť, len sa s tým treba naozaj pohrať....ja som použil tiež Elpox15, bolo to ale dvojzložkové, akurvát som sa spoľahol na tie priložené šablónky a urobil som to o čosi hrubšie, takže to nevyzerá extra mňamkovo....treba to urobiť tak, ako píše Mr. Saboter
Rasťo: pamätám si, že sme to riešili kedysi a špekulovali nad tou tekutinou na plošáky, ale ja som potom zohnal henten bazmek....a zatiaľ to drží....ale počítam, že aj druhá varianta bude OK...ak nie lepšia
Rasťo: pamätám si, že sme to riešili kedysi a špekulovali nad tou tekutinou na plošáky, ale ja som potom zohnal henten bazmek....a zatiaľ to drží....ale počítam, že aj druhá varianta bude OK...ak nie lepšia
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných