Prémiové palivá

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Re: Prémiové palivá

Príspevok od používateľa Max11 » Streda, 1. Júna 2011, 13:25

Scream, je to velmi pravdepodobne, ze to sposobuje ten benzin. Obsahuje aditiva na cistenie motora takze je mozne ze ti odbural z motora bordel ,ktory fungoval prakticky ako tesnenie. Cize vysledok je nizsia tesnost a tym padom aj vyssia spotreba oleja a to cernanie oleja moze byt sposobene tym odburanym bordelom z motora.
Pocul som staznosti majitelov starych favoritov a podobnych veteranov, ze odkedy zacali tankovat takyto benzin, pripadne doplnili do nadrze cistiace aditiva tak im robi to iste :D Skratka u staruckych aut niekedy motor drzi pokope len nahromadeny bordel ,ktory sa tam usadil v priebehu rokov.
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Používateľov profilový obrázok
scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Streda, 1. Júna 2011, 21:10

no auto som kupil ked mal olej 6tis km (vraj) cistunky, svetlohnedy... menil som teraz pri 9tis aj nieco a bol cierny jak zem.... az na jednu nadrz bola vsetko carrera 95:) .... co sa tyka miznutia... prvych 1300km ani tuk skoro ... teraz to kus papa... ale zas prdkam sa s tym do prace a skoly na kratke vzdialenosti po meste, ked je motor teply tak tomu obcas trosku nalozim takze mozno to je aj rezimom jazdy.

Preventivne asi zacnem tankovat tesco:D
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Štvrtok, 2. Júna 2011, 15:08

Podobný problém som zažil nedávno pri motorke, keď som ju priviezol tak tam bol benzín ešte od predchádzajúceho majiteľa, ktovie kde tankoval, pri podraďovaní s medziplynom klepali ventily :oops: tak som jazdil po rezervu a potom som dal EVO benzín, doteraz jazdím furt na EVO a klepanie zmizlo, nechcem zbytočne riskovať nakoľko mám vcelku novú motorku ktorá už má elektronické vstrekovanie a titánové sacie ventily ;-) a hlavne to vstrekovanie je citlivé na kvalitu benzínu. No a pri aute to isté, síce je o pár viac rokov staršia Cecilka, ale dávam radšej EVO a zatiaľ nemám problém t.j. olej čistý, motor tichý či teplý či studený.
Jo a veľa robí aj daná benzínka, nieje Slovnaft ako Slovnaft a podobne, všetko záleží aj na prevádzkovateľovi ako sa stará o nádrže atď ;-)
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

scream
toyoťák

Príspevok od používateľa scream » Štvrtok, 2. Júna 2011, 15:20

ja dojazdim nadrz a davam klasicky natural 95... bud agip (asi najnovsia pumpa v okoli) alebo OMW... pred vymenou oleja tanknem carreru a vybavene:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Štvrtok, 2. Júna 2011, 15:39

Inak naposledy co som pozeral ceny paliv tak Tesco v ZA nemalo bohvie ako vyhodnejsie ceny oproti Shell. Ked k tomu clovek pripocita riziko ,ze nik nevie co v tom tescu leju do tankov tak sa to nejak moc neoplati.
Najlepsie by bolo zaviest system kontroly paliv na jednotlivych cerpackach a hodnotit ich napriklad hviezdickami na viditelnom mieste tak ako to maju napr. hotely. Lebo teraz nema clovek zaruku ,ze tankuje rovnako kvalitny benzin ani u dvoch cerpacich stanic tej istej znacky.

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

scream
toyoťák

Príspevok od používateľa scream » Štvrtok, 2. Júna 2011, 16:19

Mna uz skor napadlo ze ku kamosovi do okna zavesim nejaku web kameru a budem sledovat ako casto tam chodi cisterna, aka cisterna, ci robia nejaku udrzbu nadrzi alebo tam nieco nebodaj neprilievaju.
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8

Samuel
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Štvrtok, 2. Júna 2011, 23:15

Tak zeby jeden trosku realnejsi test ?

Skuter, 125ccm, novy, najazdene 198km, predtym cca 6l OMV Carrera - rovinka, ja, bezvetrie, auto nikde na okolo, max. na konci rovinky 80 km/h
Teraz cca 6l Shell 95 - rovinka, ja, bezvetrie, auto nikde na okolo, max. na konci rovinky 73-76 km/h. Zda sa mi ten skuter jemne lenivsi.

Ano skusal som to viackrat.
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB

scream
toyoťák

Príspevok od používateľa scream » Piatok, 3. Júna 2011, 00:06

ta carrera nebude zly benzin, teda maxxmotion po novom. Ono ked som ho prvy krat tankoval, tak som sa zlakol ci netankujem diesel lebo vonal inak ako klasika natural....a minimalne nejake usadeniny uvolnil, kedze mi z krasneho hnedeho oleja spravil cierny za 2500km
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Piatok, 3. Júna 2011, 07:15

Ak sa potvrdi, ze cely zazrak fuel save-u je v tom, ze stratis adekvatnu cast vykonu, tak to pre mna bude asi killer argument preco odist od Shell. Nema zmysel do sportoveho auta liat benzin, ktory usetri udajne 1l paliva na nadrzi (coz pri uvazovani 50l nadrze znamena nepozorovatelnu usporu 2%) za cenu straty vykonu, ktora by sa podla Samuelovho testu mohla stanovit na cca 5 - 10%.

No a prechod na V power u mna zatial nehrozi, nakolko nechcem novy motor dopovat zbytocne aditivami, ked tam neni co cistit a podobne. Takze mozno spravim navrat k Agip-u a ich 98me
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 3. Júna 2011, 09:42

Max11 napísal:Inak naposledy co som pozeral ceny paliv tak Tesco v ZA nemalo bohvie ako vyhodnejsie ceny oproti Shell. Ked k tomu clovek pripocita riziko ,ze nik nevie co v tom tescu leju do tankov tak sa to nejak moc neoplati.
Najlepsie by bolo zaviest system kontroly paliv na jednotlivych cerpackach a hodnotit ich napriklad hviezdickami na viditelnom mieste tak ako to maju napr. hotely. Lebo teraz nema clovek zaruku ,ze tankuje rovnako kvalitny benzin ani u dvoch cerpacich stanic tej istej znacky.
Ja ked som si spocital, ze usetrim 2-3€ pri capovani kadejakeho Tesco benzinu na CELEJ mojej 70l nadrzi tak som sa na to rovno vyprdol. Nebudem si nicit auto resp motor kvoli takejto smiesnej sume. Samozrejme mozno je ten benzin v pohode, ale riskovat a skusat to na vlastnom aute rozhodne nemienim.

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 3. Júna 2011, 10:47

Ja mam velmi zle tusenie, ze Shell bude mat v kratkej dobe pruser s tym ich novym palivom. Uz som mal moznost trocha testovat na svojom aute a spozoroval som zatial len ze motor ma iny zvuk - ide tichsie a ma menej ostry zvuk a reakcie motora su kusocek pomalsie a lenivejsie. Samozrejme tazko povedat ci ide o zdanie alebo realitu kym som nemal moznost testovat poriadne. Naozaj som zvedavy na spotrebu na mojej testovacej trase. Potom napisem aky je vysledok.

scream
toyoťák

Príspevok od používateľa scream » Piatok, 3. Júna 2011, 17:27

no prave do noveho motora by som tankoval aditivovany benzin... on ma posobit proti vzniku usadenin nie na ich odstranenie. uspora paliva ak nejaka tak pod 0,5l km... teda u mna presne 0 . na natural aj carreru presne 9.4l a priblizne rovnaky rezim
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8

KLingO
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KLingO » Streda, 8. Júna 2011, 13:05

teraz aktualne som pumpol plnu na Slovnafte klasika 95 .. a oproti Carrere 95, ktoru inak tankujem stale, je to lenivsie :(

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Streda, 8. Júna 2011, 14:03

Tak mam za sebou prvu skusenost s Fuel Save-om. A subjektivny vysledok?

Myslim ze Fuel Save skutocne vymiena vykon auta za spotrebu. Absolvoval som trasu BA-ZV na Fuel Save-e a tu istu trasu spat na 98micke Agip. Cestou tam bola priemerna spotreba 9.0, pricom som urobil osudovu chybu a isiel som cez Hodrusu-Hamre a ten horsky tankodrom, co vedie odtial do BS. Cesta spat uz bola pekne po rychlostnej a zvysok identicky. Napriek tomu som cestou spat zaznamenal priemerku 9.5, pricom subjektivne som isiel rovnakym stylom tam aj spat, avsak spat som isiel po rychlostnej 130, nie 140.

Cize palivo podla mna naozaj setri, aj ked mnou pozorovany rozdiel je vyse 5% uspory cize to nebude len palivom. Avsak takisto musim povedat, ze auto bolo jednoducho lenivsie. Sam som pri predbiehani ostal zaskoceny, o kolko lenivejsie bolo. Tazko toto nejako vyjadrit cislom, ale rozhodne to bolo povsimnutelne a rozhodne to opat bol rozdiel, az do nadrze prisla 98ma.

Vyzera to teda tak, ze sa vraciam na Agip. Fuel Save skutocne asi usetri nejake palivo, ale asi v Shell rataju s tym, ze vacsina ludi si ani nevsimne pokles vykonu. Ja som si ho vsimol a je mi ovela neprijemnejsi ako by mi bolo prijemne usetrit Euro alebo dve na nadrzi...
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

scream
toyoťák

Príspevok od používateľa scream » Streda, 8. Júna 2011, 16:06

pokles vykonu a zaroven spotreby? :roll: to mi pride trosku nelogicke.... nemozem si pomoct

...ja som tankol opat natural 95 OMV ... idem to vyjazdit bez nejakeho dorazu na spotrebu, uvidime ci sa dostanem cez 9,5l/100km
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných