Vykon auta a vlhkost vzduchu...
Moderátor: Elvis
-
ToyoCarE
Re: Vykon auta a vlhkost vzduchu...
ale jasne,, ze by to bola blbost,, preco ma vzdy beries tak ako to napisem,,, to nutene prudenie by sa dalo poriesit,,, a ten chladic by som dal hned za airbox,,, podla mna by to slo urobit,,, ale ked to genius ako ty povie, ze to je blbost,, tak asi nie.
pre ostatnych,,, ako inak by ste poriesili chladenie vzduchu?
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
niesom genius, ale asi by to uz bol niekto spravil!!! to nutene prudenie dufam nemas na mylsi tu komercnu pixovinu, tu elektroturbinu, ktora prida 50% koni navyse... to je absolutna pixovinka...ToyoCarE napísal:ale jasne,, ze by to bola blbost,, preco ma vzdy beries tak ako to napisem,,, to nutene prudenie by sa dalo poriesit,,, a ten chladic by som dal hned za airbox,,, podla mna by to slo urobit,,, ale ked to genius ako ty povie, ze to je blbost,, tak asi nie.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
ToyoCarE
jasne ze nie,,, ale ako napad to nieje zle,, to musis uznat,,, inak ta elektroturbina jasne, ze 50PS je blbost,, ale na to nahananie vzduchu do chladica by to nebolo zle,,, ale to vsetko je len v rovine teoretickej,,,
- Gabriel Nagy
- Vševed
maly detail, pisal som 50% ps, nie 50ps.... ono tu elektroturbinu testovali a viacej tam skodila, ako dobre robila... Viem, ze mas na mysli ze chladic by siel medzi filter a sanie, ale ajtak by sa to sanie predlzilo, co nieje v pripade atmo motorov dobre...ToyoCarE napísal:jasne ze nie,,, ale ako napad to nieje zle,, to musis uznat,,, inak ta elektroturbina jasne, ze 50PS je blbost,, ale na to nahananie vzduchu do chladica by to nebolo zle,,, ale to vsetko je len v rovine teoretickej,,,
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
ToyoCarE
kua,, ja prestavam vidiet,,, ozaj som tam videl 50PS,,, mas pravdu,, ze by mu to neprospelo,, ale snad tych par koni, co by sa ziskalo, by vykompenzovalo problemy s dlzkou,,, trebalo by nad tym popremslat,,, a nie hned to zhodit zo stola,,,
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
- Kontaktovať používateľa:
hosi, zase to tu zabieha do akademickej diskusie.
1) siska musi byt hlavne dobre odizolovana nakolko ak je len tak v motore a saje teply vzduch tak je to horsie ako pred upravou. Siska ti moze zvysit celkovy vykon ale hlavne robi to, ze ti meni priebeh krutaku motora, tj citis ze to ide lepsie lebo sa krivka zmenila. Spravne instalovany system priameho sania skutocne dokaze spravit rozdiel v spravani motora. Ale netreba to vidiet ako jedine spanostne riesenie, treba hned aj tomu prisposobit napriklad vyfuk
2) chladit vzduch do sania inak ako naporom vzduchu sa neda. Iba ak by si pouzil suchy lad na kradkodobe uzitie
3) zvysit vykon pri sani sa da najma na principe "ram air" tj pri jazde tlacis vzduch dnu pod inym tlakom, toto je mozne vidiet najma na autach ako su F1 - ten otvor nad hlavou vodica je presne o tomto.
4) elektricke vrtule v sani a podobne PIXOVINY su skor kontraproduktivne, toto predsa nie je perpetum mobile... je to city nezmysel, uz sme sa tu o tom bavili...
1) siska musi byt hlavne dobre odizolovana nakolko ak je len tak v motore a saje teply vzduch tak je to horsie ako pred upravou. Siska ti moze zvysit celkovy vykon ale hlavne robi to, ze ti meni priebeh krutaku motora, tj citis ze to ide lepsie lebo sa krivka zmenila. Spravne instalovany system priameho sania skutocne dokaze spravit rozdiel v spravani motora. Ale netreba to vidiet ako jedine spanostne riesenie, treba hned aj tomu prisposobit napriklad vyfuk
2) chladit vzduch do sania inak ako naporom vzduchu sa neda. Iba ak by si pouzil suchy lad na kradkodobe uzitie
3) zvysit vykon pri sani sa da najma na principe "ram air" tj pri jazde tlacis vzduch dnu pod inym tlakom, toto je mozne vidiet najma na autach ako su F1 - ten otvor nad hlavou vodica je presne o tomto.
4) elektricke vrtule v sani a podobne PIXOVINY su skor kontraproduktivne, toto predsa nie je perpetum mobile... je to city nezmysel, uz sme sa tu o tom bavili...

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
- Gabriel Nagy
- Vševed
elvis -respect... a je dalej zbytocne sa bavit o inom chladeni vzduchu u atmo motore, vsetko co sa dalo, sa vymyslelo a komercne "sracky" kupovat netreba...Elvis napísal:hosi, zase to tu zabieha do akademickej diskusie.
takze nepoznate ziadny pripad auta, ktory vstrekuje s benzinom aj hmlu?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
ToyoCarE
oKi,,, tak nebudem filozofovat,,, Elvis,, pisal si o siske,, podla mna je lepsia vlozka,, sice nieje vidiet ako siska,, ale vlozka je uzavreta v airboxe,, a tym padom je porieseny problem so sanim tepleho vzduchu od motora,,,
inak existuju sania RAM Indukcion od Injen,,, tie dokazu zvysit vykon,, a ten je citelny potom,,, asi tu nic neporiesime s tym aky vzduch ide do motora ci vlhky,,, alebo studeny,,
inak existuju sania RAM Indukcion od Injen,,, tie dokazu zvysit vykon,, a ten je citelny potom,,, asi tu nic neporiesime s tym aky vzduch ide do motora ci vlhky,,, alebo studeny,,
- Gabriel Nagy
- Vševed
OT... 
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Sa nám to tu zvrhlo na kvapku Off Topic, nie?
Skúsim si tento jav viacej všímať a zreferujem...problém bude asi v tom, že to vytáčam na 4 tisíce relatívne málo, takže asi preto som nejakú extra zmenu nezaregistroval...navyše MR-ka má nasávanie riešené kvalitne už od výroby a ani vážnejší upravovači ho moc nemenia...
Skúsim si tento jav viacej všímať a zreferujem...problém bude asi v tom, že to vytáčam na 4 tisíce relatívne málo, takže asi preto som nejakú extra zmenu nezaregistroval...navyše MR-ka má nasávanie riešené kvalitne už od výroby a ani vážnejší upravovači ho moc nemenia...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
a kolko to teda vytacas? dufam nie do 4tis, ale aspon 7,5!!!Rasťo napísal:Sa nám to tu zvrhlo na kvapku Off Topic, nie?![]()
![]()
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
ToyoCarE
nehovor,, ze ta nelaka pocit vtlacenia do sedadiel pri vyssich otackach,,, k teme,, povedal som to par znamym,, ktori sa tomu rozumeju,, a uvidime,, co povedia.
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Ale kua chlapi vytáčam, len tie naše cesty sú tak prepchaté autami, že tak maximálne keď robím nejaké tie myšičky v kolónach medzi kamiónmi a uznajte - však v tých súvislých kolónach na našich cestách sa ani nedá normálne jazdiť... Aj keď popravde, čo chodím z TN do RK cez Bánovce, Nováky a Prievidzu, tak si to užívam viac a sem-tam aj TDI-čkárov naháňam, ale čo s nimi, keď im chýba stabilita v zákrutách - to sa stačí v podstate vliecť a nestíhajú...
Inak mám iný topic-off topic - koľko koní pridá autu, keď jeho majiteľ uvidí mašinu akú by chcel mať a začne s ním závodiť? - napríklad dnes ma ako "naháňal" po RK jeden blázon na bielej Astre a snažil sa sebe si dokázať aký je macho. Mal ale smolu, lebo evidentne nezvládol tan svoj predohrab a tam, kde ja som veselo do zákruty pribrzdil aby som ju driftol (chalan mal smolu, lebo na tej zákrute som skúšal to moje LSD), jemu akosi pri tom brzdení ťažisko opustilo objemové rozmery auta a skoro to otočil na strechu - ale poviem Vám - hrdina bol...ja som to ale zas ani na 4 tisícoch nemusel mať vytočené...

Inak mám iný topic-off topic - koľko koní pridá autu, keď jeho majiteľ uvidí mašinu akú by chcel mať a začne s ním závodiť? - napríklad dnes ma ako "naháňal" po RK jeden blázon na bielej Astre a snažil sa sebe si dokázať aký je macho. Mal ale smolu, lebo evidentne nezvládol tan svoj predohrab a tam, kde ja som veselo do zákruty pribrzdil aby som ju driftol (chalan mal smolu, lebo na tej zákrute som skúšal to moje LSD), jemu akosi pri tom brzdení ťažisko opustilo objemové rozmery auta a skoro to otočil na strechu - ale poviem Vám - hrdina bol...ja som to ale zas ani na 4 tisícoch nemusel mať vytočené...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
- Gabriel Nagy
- Vševed
tak to ano, ked sa najde nejaky blby golf, alebo astra, co si to chce somnou rozdat, ja radsej idem pomalsie, aby on sa nahodou nevysypal, lebo kde ja viem ist 150v zakrute, tam oni ani 120 a uz uz je v jarku... tak ich tak trosku ochranujem, robim im safety car... no ked je cesta lepsia, podradim a uz ked ich nevidim v spetnom, tak idem aj do zakrut...Rasťo napísal:Ale kua chlapi vytáčam, len tie naše cesty sú tak prepchaté autami, že tak maximálne keď robím nejaké tie myšičky v kolónach medzi kamiónmi a uznajte - však v tých súvislých kolónach na našich cestách sa ani nedá normálne jazdiť... Aj keď popravde, čo chodím z TN do RK cez Bánovce, Nováky a Prievidzu, tak si to užívam viac a sem-tam aj TDI-čkárov naháňam, ale čo s nimi, keď im chýba stabilita v zákrutách - to sa stačí v podstate vliecť a nestíhajú...![]()
Inak mám iný topic-off topic - koľko koní pridá autu, keď jeho majiteľ uvidí mašinu akú by chcel mať a začne s ním závodiť? - napríklad dnes ma ako "naháňal" po RK jeden blázon na bielej Astre a snažil sa sebe si dokázať aký je macho. Mal ale smolu, lebo evidentne nezvládol tan svoj predohrab a tam, kde ja som veselo do zákruty pribrzdil aby som ju driftol (chalan mal smolu, lebo na tej zákrute som skúšal to moje LSD), jemu akosi pri tom brzdení ťažisko opustilo objemové rozmery auta a skoro to otočil na strechu - ale poviem Vám - hrdina bol...ja som to ale zas ani na 4 tisícoch nemusel mať vytočené...![]()
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- macik
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29
To s tym oktanovym cislom by som bral s rezervou - cim vyssie, tym vyssia odolnosto voci vznieteniu. Ale zbytok dava rozum - pozuivalo sa to v lietadlach uz cez vojnu - do zmesi ktora isla do valcov sa vsterkovalo male mnozstvo vody. V podmienkach ktore valdnu vo valci dojde k rozlozeniu vody na kyslik a vodik, co zosilni vybuch zmesi. Pouzival sa aj etanol. Ci aj obidve dokopy, to uz neviem.Rasťo napísal:... Vstrekovaná zmes je destilovaná voda v určitom pomere s metanolom, alebo oxidom dusným (NOS). Dosiahne sa tak zvýšenie oktánového čísla zmesy a chladenie nielen sacieho traktu ale aj motora a turba, hlavne pri extrémnej záťaži motora. ...
Rajsky plyn (spominany oxid dusny - N2O), vzhladom na to ze obsahuje dusik, sa vo valci zrejme s radostou rozlozi (sudiac podla oxidacneho cisla dusika v tejto zlucenine pojde zrejme o velku radost) a poskytne (NO) skupinu do dalsej explozivnej reakcie.
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní