Palubný PC
Moderátor: Elvis
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
- Kontaktovať používateľa:
Palubný PC
zobrazenie aktualnej spotreby:
tak ten moj zobrazovač utrpel po montáži Magicaru M100AS nejaký šok, pretože pri jazde na neutrál mi rúbe aktuálnu spotrebu totálne odbrucha. Skáču tam čísla 2.9, 6.5, 15.4, 0.9, 1.1,L/100km...každú chvilu niečo iné, ale najčastejšie sa do hýbe medzi 4 - 7 L/100km... čo to ukazuje vám? ked stojím, tak je tam -.--L/100km. Pri zaradenej rýchlosti bez plynu ukazuje 0.00 L/100km, pri rozjazde na jednotke to vyskočí aj na 65 čo som predtým tiež nepostrehol...
už som ho aj skúšal resetnúť, ale okrem zrušenia priemernej spotreby a rýchlosti som nič nedosiahol.
tak čo, je to normálne, či mám navštíviť AT.ZA?
montér sa zaprisaháva, že do riadiacej jednotky nezasahoval, rádia sa nechytal...celé to znova rozhádzal, či niečo zle nezapojil, ale nič nenašiel.
tak ten moj zobrazovač utrpel po montáži Magicaru M100AS nejaký šok, pretože pri jazde na neutrál mi rúbe aktuálnu spotrebu totálne odbrucha. Skáču tam čísla 2.9, 6.5, 15.4, 0.9, 1.1,L/100km...každú chvilu niečo iné, ale najčastejšie sa do hýbe medzi 4 - 7 L/100km... čo to ukazuje vám? ked stojím, tak je tam -.--L/100km. Pri zaradenej rýchlosti bez plynu ukazuje 0.00 L/100km, pri rozjazde na jednotke to vyskočí aj na 65 čo som predtým tiež nepostrehol...
už som ho aj skúšal resetnúť, ale okrem zrušenia priemernej spotreby a rýchlosti som nič nedosiahol.
montér sa zaprisaháva, že do riadiacej jednotky nezasahoval, rádia sa nechytal...celé to znova rozhádzal, či niečo zle nezapojil, ale nič nenašiel.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Re: Palubný PC
a ked ten magicar odpojis, funguje to normalne?
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Aktuálna spotreba vždy tak lieta, netreba to moc sledovať. Keď tomu naložíš pri rozbehu, tak to kľudne môže byť aj cez 70 L/100km. Ja mám na palubnom počítači/displeji nastavené na jednej polovici priemernú a na druhej aktuálnu spotrebu, nech vidím čo pácham, ale reálnejšia aktuálna je len pri zapnutom tempomate. Pokiaľ plyn ovládaš nohou, tak aktuálna spotreba reaguje na každý ťuk nohy.
Kašli na AT, pojazdi s tým a zvykneš si čo máš sledovať a čo nie a taktiež čo je normálne a čo nie.
Drž si
Kašli na AT, pojazdi s tým a zvykneš si čo máš sledovať a čo nie a taktiež čo je normálne a čo nie.
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- wilson
- Toyota guru
drgi:
aj pri odpojenej RJ alarmu to blblo
chmelo:
tie čísla, čo som tam napísal, sú pri neutráli (okrem toho royjazdu). ked mám zaradenú rýchlosť , tak mi je jasno, že to lieta podla toho ako dupem na pedál. mne je len divné, prečo dole kopcom, ked tam nie je rýchlosť hodená, to ukazuje také bludy... predtým ako to tam montovali som si to vážne nevšimol. nejazdím na neutráli nejako často, ale sem-tam sa mi pritrafí. a kedže na križovatke tam je -.-- a z kopca všelijakýčíselnývýplach, tak to vo mne vyvoláva zmätené pocity. nech tam aj dolu kopcom svieti -.-- alebo 0.9 a budem spokojný...
a pre múdru knižku na kamennú mi treba ísť....
aj pri odpojenej RJ alarmu to blblo
chmelo:
tie čísla, čo som tam napísal, sú pri neutráli (okrem toho royjazdu). ked mám zaradenú rýchlosť , tak mi je jasno, že to lieta podla toho ako dupem na pedál. mne je len divné, prečo dole kopcom, ked tam nie je rýchlosť hodená, to ukazuje také bludy... predtým ako to tam montovali som si to vážne nevšimol. nejazdím na neutráli nejako často, ale sem-tam sa mi pritrafí. a kedže na križovatke tam je -.-- a z kopca všelijakýčíselnývýplach, tak to vo mne vyvoláva zmätené pocity. nech tam aj dolu kopcom svieti -.-- alebo 0.9 a budem spokojný...
a pre múdru knižku na kamennú mi treba ísť....
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- chmelo
- Toyota guru
Keď stojím v kolóne a rozbehnem sa na D, potom vyradím do N, tak mi tiež momentálka lieta od cca 28 do 2 L/100km a pritom nestojím na plyne. Vyprdni sa na to, určite to má trošku oneskorenie a pravdepodobne to ešte chvíľu prcká palivo, tak to asi tak sníma. Určite ti to robilo aj pred tým.
Alebo choď auto vrátiť a kúp si niečo bez palubného počítača, napr. fóbiu
Ak chceš, tak ti môžem múdru knižku prefotiť, asi ti bude stačiť tá posledná časť s názvom Urob si to sám
Tam sú uvedené infošky o výmenách, množstvách náplní a podobné nezmysly. Čo ty na to.
Alebo choď auto vrátiť a kúp si niečo bez palubného počítača, napr. fóbiu
Ak chceš, tak ti môžem múdru knižku prefotiť, asi ti bude stačiť tá posledná časť s názvom Urob si to sám
- wilson
- Toyota guru
neprefocuj nerob si starosti, požičiam si ju celú ak možem a skopčím čo mi bude trebachmelo napísal:Keď stojím v kolóne a rozbehnem sa na D, potom vyradím do N, tak mi tiež momentálka lieta od cca 28 do 2 L/100km a pritom nestojím na plyne. Vyprdni sa na to, určite to má trošku oneskorenie a pravdepodobne to ešte chvíľu prcká palivo, tak to asi tak sníma. Určite ti to robilo aj pred tým.
Alebo choď auto vrátiť a kúp si niečo bez palubného počítača, napr. fóbiu![]()
Ak chceš, tak ti môžem múdru knižku prefotiť, asi ti bude stačiť tá posledná časť s názvom Urob si to sámTam sú uvedené infošky o výmenách, množstvách náplní a podobné nezmysly. Čo ty na to.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- chmelo
- Toyota guru
Okky dokky, v budúcom týždni by sme to spáchali, to už budem pravdepodobne po materskej
Ešte čo sa týka toho PC, tak tie čiarky --- by sa ti mali zobrazovať len keď stojíš, alebo keď natankuješ doplna a naštartuješ, keď frčíč napr. dole kopcom, či už na neutrále, alebo so zaradenou rýchlosťou, tak by malo zobrazovať 0,0. Teda pokiaľ nedržíš plyn
EDIT: kua ja som jelito, šak si to písal v prvom príspevku
Ešte čo sa týka toho PC, tak tie čiarky --- by sa ti mali zobrazovať len keď stojíš, alebo keď natankuješ doplna a naštartuješ, keď frčíč napr. dole kopcom, či už na neutrále, alebo so zaradenou rýchlosťou, tak by malo zobrazovať 0,0. Teda pokiaľ nedržíš plyn
EDIT: kua ja som jelito, šak si to písal v prvom príspevku
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
mne to nautrale ukazovalo -/-- iba ked som stal. pokial som siel dole kopcom (v pohybe) a bol neutral, tak to ukazovalo nejake hodnoty. (konstane).. co je aj logicke.
- wilson
- Toyota guru
cahir napísal:mne to nautrale ukazovalo -/-- iba ked som stal. pokial som siel dole kopcom (v pohybe) a bol neutral, tak to ukazovalo nejake hodnoty. (konstane).. co je aj logicke.
no ved prave ze mne sa tam tie cisla menia jak sialene (furt hovorim len o neutrali dolu kopcom), jak keby som sliapal po plyne ako na bicykli. 00.0 ukazuje len pri zaradenej rychlosti bez plynu a --.- ked stojim na mieste. kuknite to ktosi, ci mi zacina vynechavat hlava alebo tam fakt cosi dodrbkali, nech nevyzeram AT.ZA jak debilko.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
- chmelo
- Toyota guru
Veď ti to hovorím ja aj Cahir. Je to v pohode. Presne tak ako píšeš, pri zaradenej rýchlosti dole kopcom 0,00, v neutrále to pri dojazde, alebo dole kopcom hádže hausnumerá. Je to v poriadku, nestresuj sa
Alebo si tam prepni priemerku a budeš kľudne spávať
Alebo si tam prepni priemerku a budeš kľudne spávať
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
podla mna to nie je az tak v poriadku, pokial mu dole kopcom na neutrali skacu hodnoty od buka do buka. mala by tam byt priblizne rovnaka hodnota. .. dajme tomu nejakych 0.2 alebo co ja viem kolko. nemozem to ceknut, bo uz corollku nemam.
- chmelo
- Toyota guru
No dneskaj som to vyskúšal a fungovalo to nejak tak, že naozaj chvíľu po preradení na N palubný kompjúter hádzal čísla všelijakého charakteru, ale po chvíli sa to ustálilo na nule. Jedine, keď som klepol po plynovom pedále, tak s miernym oneskorením opäť nejaké tie čísla nabehli, čo je samozrejme logické.
Dosť záleží na tom, akým štýlom tesne pred preradením do neutrálu ideš. Pokiaľ na to dupeš a v zápätí cvakneš do N, tak tie čísla poskakujú v naozaj dosť veľkom rozptyle. To isté mi robí aj keď sa posúvam v kolóne na D a vyradím do N.
Ak ideš kľudne, trebárs aj rýchlo, ale nie nejak extra agresívne, tak sa to na tej nule ustáli rýchlejšie.
Jedna vec ma ale napadla a to, či to nemôže byť nastavením voľnobehu??? Pokiaľ máš zle nastavený voľnobeh, tak to na to môže mať vplyv. Hlavne bohatosť zmesi, ale to asi nejak extra nezistíš, jediné čo vidíš sú otáčky.
Skús to dlhšie sledovať v rôznych situáciach a pokiaľ sa ti to naďalej nebude zdať košér, tak zbehni to toho átéčka. Skús to napr. pustiť dole kopcom na N a sleduj čo sa deje (na tom PC, nie vo výstrihu spolujazdkyne
).
PS. V dnešní době kompjútrú, jutrú, jutrú, jutrutrú
Dosť záleží na tom, akým štýlom tesne pred preradením do neutrálu ideš. Pokiaľ na to dupeš a v zápätí cvakneš do N, tak tie čísla poskakujú v naozaj dosť veľkom rozptyle. To isté mi robí aj keď sa posúvam v kolóne na D a vyradím do N.
Ak ideš kľudne, trebárs aj rýchlo, ale nie nejak extra agresívne, tak sa to na tej nule ustáli rýchlejšie.
Jedna vec ma ale napadla a to, či to nemôže byť nastavením voľnobehu??? Pokiaľ máš zle nastavený voľnobeh, tak to na to môže mať vplyv. Hlavne bohatosť zmesi, ale to asi nejak extra nezistíš, jediné čo vidíš sú otáčky.
Skús to dlhšie sledovať v rôznych situáciach a pokiaľ sa ti to naďalej nebude zdať košér, tak zbehni to toho átéčka. Skús to napr. pustiť dole kopcom na N a sleduj čo sa deje (na tom PC, nie vo výstrihu spolujazdkyne
PS. V dnešní době kompjútrú, jutrú, jutrú, jutrutrú
- wilson
- Toyota guru
tak sa to ustalilo na 0.9l/100km pri jazde na neutral (v zavislosti od konkretnych podmienok samozrejme, hlavne teda ako som cvicil s motorom pred vyradenim rychlosti). takze som spokojny, uzivam si dialkove starty a skrabkanie susedov kazde rano. navstivil som aj mariu cavallo a ked bude time, bude aj volant v kozi.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
-
Robo
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
wilson napísal:zobrazenie aktualnej spotreby:
...Wilson, mne sa ten palubak sprava tak isto a nemam ziaden Magicar, ani iny alarm... zistil som totiz, ze ten dilino meria asi len nejak priblblo cez nejaky prietokomer a napriklad, ked mam neutral a brzdim az do uplneho zastavenia, tak tesne pred zastavenim mi vyhodi spotrebu aj 80l/100km a potom po sekunde to skoci na -.--l/100km ...on totiz zmeria prietok volnobezneho paliva a rychlost kolies a vypocita z toho okamzitu spotrebu.
WV koncern to ma napr. vyriesene tak, aby sa toto nestavalo, tak asi pri cca 10km rychlosti sa palubak prepne na L/hod. a nepocita uz na 100km ale kolko benzinu zozerie stojace, alebo pomaly iduce auto za hodinu, co vychadza cca u Fabie 0.8l/hod...
Takze podla mna je tvoj palubak OK, len teraz si si to az vsimol, aky je to dilino a ze sa nanho treba vykaslat ;o)
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk
http://www.fotofot.sk
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní