Tankovanie v Tescu

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Tankovanie v Tescu

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 3. Apríla 2007, 14:06

Zdravím Vás všetkých, chcel som vedieť aký máte názor a skúsenosti s tankovaním v Tescu, Carrefoure a podobných ustanovizniach.
Dnes som bol totiž u nás v žilinskej Toyote, lebo mi minulý týždeň začala svietiť kontrolka CHECK ENGINE na mojom Avensise. Minulý týždeň mi to checkli na testeri a hádzalo im to hlásenie, že problém bude vo výfukovom systéme, asi lambda sonda - hurá! Vynulovali hlásenie a po týždni znova a keď som mal ísť dnes ráno do servisu, tak zase nič.
Dohodli sme sa, že vyjazdím nádrž, lebo posledné dva razy som tankoval práve v Tescu. Viem, že pumpári špekulujú ako českí žandári, ale zase na druhej strane by si hádam nedovolili riskovať, že im dá k náhrade opravy áut nejaká stovka ľudí.
Čo vy na to?
Držte si :wink:

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Utorok, 3. Apríla 2007, 18:41

viewtopic.php?t=794&postdays=0&postorder=asc&start=90

Tu som to sam skusal. Urcite uz nikdy viac hypernova.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 3. Apríla 2007, 21:23

mno,,ja tankujem len na TESCU v ZA alebo ked som v METRE tak tam,,, ale na benzin v TESCU nemam co namietat,,, nikdy mi neurobil nic zle,,, oni v TESCU hovoria,,,ze nepotrebuju zarobit na tom benzine ani halier,,, ide im o to,,, aby pritiahli zakaznikov,,,

kici
toyoťák

Príspevok od používateľa kici » Streda, 4. Apríla 2007, 07:40

Aj ja co som tankoval v tescu, tak sa mi to zdalo vpohode. Ale bola to novootvorena benzinka, tak neviem aky maju benzin teraz.
Lexus IS 200 1G-FE
Yamaha XTZ 660 TENERE

chmelo
Toyota guru

Dík za odpoveď

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 4. Apríla 2007, 09:25

Dík, že si sa ozval. U nás je tá pumpa pri tescu tiež veľmi krátko, takže si myslím, že by to malo byť v pohode a s tým ťahaním zákazníkov tiež súhlasím. Takú politiku tieto reťazce majú, veď keď si porovnáš koľko prachov sa otočí na žranici a podobných volovinách v Tescu samotnom a koľko asi trhnú na benzíne, tak ich ten benzín fakt živiť nemôže.
Čo sa celkovo týka tankovania na lacnejších pumpách, skôr ma zaujímalo, či by zmena paliva mohla spôsobiť nejaké technické problémy. Zas na druhej strane ma terazky napadlo, že Tesco si asi ten benzín nevyrába a kupuje ho pravdepodobne od Slovnaftu. Takže problém by nastal, keby v tescu primiešavali vodu alebo skazené mlieko z predajne, alebo ak by im Slovnaft predával nejaký kšunt.
No neviem. Uvidíme pri dlhodobejšom skúmaní, čo z toho vypadne. Hádam nie motor :wink:

kici
toyoťák

Príspevok od používateľa kici » Streda, 4. Apríla 2007, 09:35

Vobec nemusia kupovat od slovnaftu. Moze to byt benzin z hmotnych rezerv SR, tj uz stary benzin, vypareny, uz to nebude 95, ale menej. Potom to moze dopadnut, ze tam nieco pridaju a dopadne ako ten z hypernovy, co smrdel ako riedidlo, co urcite nieje normalne.
Kazdy dodavatel si do suroveho benzinu este pridava vlastne aditiva. Aj tam by som videl ten rozdiel v cene a kvalite.

Zase nase auta boli vyrabane pre este iny, urcite menej kvalitny benzin ako je teraz. Tak by som vtom az taky problem nevidel, pokial ho nemiesaju s nejakymi somarinami.
Lexus IS 200 1G-FE
Yamaha XTZ 660 TENERE

kici
toyoťák

Príspevok od používateľa kici » Streda, 4. Apríla 2007, 09:40

Este pridam, nam sa takto rozvecuje fabia po natankovani na JET-ke a to uz mame druhu lambda sondu, ta prva odisla po 15tis km tankovania na JETke.
Tak ako tebe na Avensise. A to aj znamy este na 120cke citil ten rozdiel medzi Slovnaftom a JETkou, proste JETka netahala.
Lexus IS 200 1G-FE
Yamaha XTZ 660 TENERE

chmelo
Toyota guru

hmmmmmmmmmmmm

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 4. Apríla 2007, 09:42

Joj kamarát, keby som mal ešte svoju starú dobrú Karolínu, tak sa neozývam. Tú sme už oplakali pred mesiacom a jazdí na nej už iný šťastlivec. S ňou nebol jediný problém za celé tie roky, čo som na nej jazdil.
Terazky mám služobného Avensisa, r. v. 2003, prepchatý všelijakými elektronickými bazmekmi. Jazdenie je to super, ale Karolína bola aj tak najlepšia. Až mi je za ňou zase smutno. Asi sa pôjdem vyplakať na hajzel.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 4. Apríla 2007, 14:17

Vyzerá to tak, že prestanem špekulovať a začnem znova tankovať na Esse. Asi to bude predsa len istejšie. Dík moc za názor.

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Streda, 4. Apríla 2007, 19:20

niekolkokrát som aj ja tankoval na tescu a nemal som problém, ale bolo to málo na objektívne posúdenie. s essom som nikdy nemal problém a chodil som tam skoro furt. akurát slovnaftu na šibeniciach sa budem vyhýbať poriadnym oblúkom. to čo mi načapovali oni, neprajem naozaj nikomu.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 4. Apríla 2007, 22:11

mno.. my tankujeme na Tescu od zaciatku,,ako ram urobili pumpu,,, a ozaj nikdy nebol problem,,, ESSO nieje zle,,, ked idem do mesta,,a nemam cestu k Tescu,,tak pri Slovene je tiez dobre tankovat

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Sobota, 7. Apríla 2007, 23:29

dnes som pri tankovani na Tescu videl jednu tabulu,, tam je napisane,,ze pohonne hmoty beru od UNIPETROLL CZ,,, nepoznam ju,,, tak ked niekto ano,,nech napise,,ci maju dobre hmoty

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 13:17

shell shell shell shell!!!!!!
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Gabo2
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 1. Marca 2007, 21:18

Príspevok od používateľa Gabo2 » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 20:38

mne to vysvetlovali tak, ze valna vacsina cerpacek na SK bere hmotu od Slovnaftu. Rozdiely su len v tom, ake specialne aditiva ta-ktora cerpacka / alebo znacka doobjedna (mam ale pozit, tato tema uz tu kolovala). Viz Shell-poh.hmoty, ktore su (mozno aj preto) o nieco drahsi.
Sak tu bola aj mensia kauza prednedavnom, uz isli pani pokutovat rafineriu, ze podvadza spominanu konkurenciu, Shellka to (vraj) ani nezaregistrovala, tvarila sa ze o tom nic nevie :roll: (keci...tusim naklady spojene na vystavbu nadrzi Slovnaft premietala do ceny, za ktoru palivo Shellke predavala)
Corolla HB3D, TS

miro81
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Streda, 25. Apríla 2007, 14:49

Ja si po každom tankovaní lejem do (už viac ako 2 roky) nádrže Bishop´s a ten Vám aj z humusu, ktorý predávajú niektoré pumpy spravý 98 oktánový benzín, takže toto je pre mňa naj riešenie. Znamy s tým na Majstrovstvách Slovenska porazili s Favoritkou aj Imprezy a BMW M3. :P

http://www.sloveco.sk/bishops.html
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných