Kúpa Yarisu

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

jonny333
nula
Dátum registrácie: Piatok, 8. Septembra 2006, 14:08

Kúpa Yarisu

Príspevok od používateľa jonny333 » Piatok, 8. Septembra 2006, 14:17

Zvažujem kúpu malého ojazdeného automobilu. Zatiaľ mi vychádza najlepšie Toyota Yaris 1.0 (potom Peugeot 206 1.9D a Renault Clio 1.5dCi). Ak máte skúsenosti, poraďte mi prosím, na čo dávať pozor pri kúpe Yarisu, kde má slabé miesta a čo by mohlo byť viac-menej najviac opotrebované. Zaujíma ma aj priemerná spotreba tejto 1.0. Vopred ďakujem za každú radu.

Používateľov profilový obrázok
fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Piatok, 8. Septembra 2006, 15:20

V prvom rade - tie zvysne dva motory Peugeot a Renault su urcite vykonnejsie!

U nas v robote mame dost Yarisov. Su to auta ako stvorene do mesta. Zivy motor, neskutocna obratnost a aj dost velky vnutorny priestor. Samozrejme kufor auta je mensi, ale na bezne nakupy a malicky vylet sa da pouzit bez problemov. Mam na tomto auticku odjazdenych dost km (v BA, aj mimo BA aj v zahranici) a moje dve vyhrady su:

- auto je nachylne na vietor. Ak fuka silny vietor, tak v tomto aute je to citit a treba davat pozor!

- spotreba - na to, ze to je malicky motor, zerie to celkom dost (v meste okolo 6litrov). No ak ma clovek lahku nohu, alebo ide mimo mesta, tak spotreba je podstatne nizsia a taka, aka na tento motor ma byt.

Mozem Yarisa len odporucat. Peugeota nepoznam, ale s Cliom maju kamarati dost problem. Casto sa kazi - az som prekvapeny, ze nove auto moze byt take poruchove.

Hodne zdaru pri nakupe.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Sobota, 9. Septembra 2006, 09:47

TUV report je tiež pre yaris
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Sobota, 9. Septembra 2006, 13:02

skoda ze sem uz moc nechodi TOMAS. on ma yarisa 1.0 aj jeho priatelka. co viem, tak on je s nim nadmieru spokojny, ma ho uz niekolko rokov. ja som sa vozil v 1.0. ma litrovy motor je to velmi zive, sam som bol prekvapeny. s tou spotrebou je to relativne. tak ako u vsetkych aut. fajry to mozno viac toci, ked jazdi na 2.0 celice :)
ale co viem, tak v meste niektori jazdia aj pod 6 litrov. co je zas na benzin pekna hodnota. a taktiez zalezi v akom meste a po akych zapchatych cestach.. to je vsetko proste relativne. ale v konecnom dosledku, by som nepovedal, ze to zere vela. mozno mimmo mesta, ked sa to musi viac tocit.
ale yaris ma v porovnani s francuzmi jednu velku vyhodu - je to toyota ;) a to myslim vazne. kvalita hovori za vsetko. kufor je variabilny, takze zalezi ci vozis vzadu casto ludi. ak nie, kat mozes posunut zadne sedacky a mas vacsi kufor. ja osobne by som nad peugeotom ani renaultom nerozmyslal, i ked vraj franticke diesle su gut. no casto sa kazia. to potvrdi kazdy nestranny pozorovatel a to TUV tiez hovori pre yaris. a celkom si drzia cenu, co je dobre ked ho budes predavat
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

CS
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Augusta 2004, 15:34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CS » Sobota, 9. Septembra 2006, 21:21

...
moja sestra ma jaris 1,0 od novoty... najazdene 45tisic .. ziadna porucha
a teraz POZOR... SPOTREBA ZA TYCH 45tisic ... 9,2 (udaj podla pocitaca)
kupoval sa koli spotrebe ale ta mala byt pod 6litrov
je pravda ze chodi BA praha kazdy tyzden (niekedy aj 2x)
ma asi tazku nohu... dialn ica 180-190
... zaver: ked chcete jazdit rychlo, tak rozhodne nie maly motor, lebo ten ma vacsiu spotrebu ako 2.0 - 2.5
a s tym vetrom je to fakt na....
minuli rok som na nom isiel do brna konstantne 130 protivietor ako svina a spotreba 12,3
maly motor je na p....
CELICA ST185RC Carlos Sainz
CELICA ST205 GTfour
ex CELICA ST205 GTfour WRC
2x ex CELICA ST165
ex HILUX 3.0 D4D at
ex RAV4 1.8i 3D

jonny333
nula
Dátum registrácie: Piatok, 8. Septembra 2006, 14:08

vdaka za info

Príspevok od používateľa jonny333 » Nedeľa, 10. Septembra 2006, 11:35

Dakujem vam za vase prispevky. Uz som sa pevne rozhodol pre Yaris. 206ka a Clio by boli len kompromisy na ukor kvality hoci mozno s o nieco nizsou cenou. V podstate nielen TUV report, ale kazda diskusia ci hodnotenie mi potvrdili, ze Yaris je vo svojej triede jedno z najlepsich vozidiel, ak nie najlepsie. Jazdim len po okresnych cestach a v ZA (vynimocne dialnica), v aute sme maximalne 2 ludia, takze v tu nizsiu spotrebu pri rozumnej jazde verim. Este keby bol vacsi vyber ojazdencov. Nie je vobec lahke prist k sikovnej Yariske za cenu do 200tis.

Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Nedeľa, 10. Septembra 2006, 12:01

mame uz 2. yarisa po sebe (teda mama ma, ja by som si pripadal krpaty v tom :-), najprv ten uplne prvy a teraz ma ten po facelifte (nie nova generacia). oba s motorom 1.0 16v. Ak budes jazdit rozumne, lahka noha, spotreba okolo 6 litrov je uplne v pohode dosiahnutelna (+ - ).
je to benzin, takze problemy so zimnym strtom odpadaju, je to toyota takze kvalita a hlavne sa to nekradne.
do tych 200 kupis ale iba uplne prve yarisky pred faceliftom, tj sedy skaredy interier (niekomu sa ale paci), troska hlucnejsi motor vo vnutry (podla mna). na prvom mala mama najazdenych cca 100 000 km, teraz ma na druhom cca 50 000 km, ani raz nebolo treba ist do servisu (co pri renaulte a pezote neexistuje), akurat teraz pri druhom jej tento tyzden menili v zaruke spojku (preventivne) nakolko pri zosliapnuti to vydavalo zvuky, ale ukazalo sa ze to bolo len esteticka vada.
Yaris je podla mna krasne auto (az na ten interier, ale to je vec vkusu), da sa z neho spravit uzasna motokara. Treba si len zvyknut na ten stredovy otackomer a tachac, ale to je vec zvyku. ale naozaj aj podla vyskumov je toto lepsie riesenie
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

Sokol
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sokol » Pondelok, 11. Septembra 2006, 00:09

Zabudni na 206-karastrofa.....
Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Pondelok, 11. Septembra 2006, 07:55

Yaris
Tak ja poznam jeden, a ten jazdi ako autoskola a do 100 tis bol servisovany, teraz ma 240 tis a jedine olej sa meni. Sice uz treba vymenit spojku, ale na autoskole...
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 12. Septembra 2006, 14:47

Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

Canabik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Septembra 2005, 13:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Canabik » Nedeľa, 8. Októbra 2006, 15:53

HRDY MAJITEL YARISA VRELO ODPORUCA TOTO SKVELE AUTICKO! :lol:
PEACE!
Toyota Yaris Dream 1.0 VVTi
Toyota Yaris TS 1.5 VVTi

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Nedeľa, 8. Októbra 2006, 19:19

znami automechanici hovoria ze francuzske auta su na max 5 rokov ( potom sa ich treba co najskor zbavit) Diezle celkovo maju povest v odchazdani turba a v netesnostiach co sa koli 1-2 litrom neoplati oproti Yarisu a hlavne nadobudacia cena/pravidelna vymena turba....
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných