To vieš, usudzujem hlavne podľa toho, čo som videl jazdiť po Slovensku a tiež v Čechách. Niektorým ľuďom proste chýba zdravý úsudok a urobia z pekného a všestranného auta paškvil, do ktorého sa musí nastupovať po rebríku

a má snahu sa prevrátiť už aj v miernych zákrutách. Samozrejme neplatí to všeobecne a videl som aj pár fakt pekných, zachovalých kusov.
Tvoj popis je presný. Je to zcivilnený offroad, čo je niekedy na škodu, ale treba brať do úvahy, pre aký trh a na aký účel bol koncipovaný. Pri troche snahy a opatrnosti človek oželie uzávierky a na druhej strane pri dlhších presunoch ocení pohodlný interiér a nezávislé zavesenie kolies vpredu.
Motor ktorý spomínaš je zhodný s tým naším. Je to nezmar a pri troche starostlivosti prežije aj nemožné a má krásny a mohutný zvuk. Ťahá pekne odspodu a netreba ho točiť do extrémov, čo mu ani podľa zvuku nerobí dobre. So spotrebou je to relatívne. Ak ho porovnávam s 1,4 Corollou, tak je samozrejme neekonomický, ale keď zoberiem do úvahy, že Avensis s dvojlitrovým motorom spapá 9 litrov, tak potom fakt nie je čo riešiť.
Čo sa týka rámu je pravda, že by sa mi auto páčilo tak ako vyšlo z linky, ale na druhej strane je fakt, že v teréne ochráni pred konármi a prípadne susedovým plotom
Padnutú prdelku sme riešili pred nejakým rokom, dvomi. Nové perá a tlmiče spravili svoje, ikeď na fotkách to možno nevidno. Padli aj úvahy o domontovaný vzduchových vankúšov, ale zatiaľ na to nieje chuť, čas a viacmenej ani dôvod, lebo Reiner funguje pekne na ceste aj v teréne.
Trošku sme pozabudli na úložný priestor, ktorý je síce pri hardtope o čosi zkresaný bezpečnostným rámom, ale dostatočne veľký na nabalenie celej rodiny na dovolenku. Neviem, či rám montovali aj pod plechové búdky
V kocke je to slušné auto "do koča aj do voza" za slušný peniaz.